Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2009-06-11 22:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:jocigi, lasamais

Lasu The Restaurant at the End of the Universe no Hitchhiker's Trilogy. Grāmata ir normāli dīvaina :D Ir dažas labas vietas. Šodien tiku līdz vienai baigi labai vietai.

Sēž tagad cilvēki restorānā, kas ir visuma galā. Vajag pasūtīt ēdienu un viens izvēlas, ka pasūtīs no šodienas speciālā ēdiena. Tad nu pēc kāda laika pie viņu galdiņa atslampā dzīvnieks, kas sāk piedāvāt sava ķermeņa daļas - no pleca sanāktu ļoti labs paēdiens vīna mērcē, vai varbūt gurna steiku? Viens pie galdiņa sēdošajiem - bāc, tas ir sick izvēlēties ēdienu no dzīva organisma. Uz ko seko atbilde: "Njā, bet vai labāk ir izvēlēties ēdienu no kāda, kurš nemaz negrib, lai viņu apēstu? Es taču gribu, lai mani apēd."



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]immer
2009-06-16 17:41 (saite)
Arvien biežāk aizdomājos, cik nepareizi un arī nevajadzīgi ir ēst gaļu, bet nekādi netieku līdz reālai darbībai - maksimālais sasniegums - pirms gadiem četriem sešus mēnešus neēdu gaļu. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2009-06-17 00:56 (saite)
Nekas nav ne pareizi, ne nepareizi. Kas no tā mainītos, ja tu neēstu gaļu? Lauksaimniecības, kas ražo gaļas produktus samazinātu savus apjomus?

Palasi vērīgāk šo stāstu. Dzīvnieki šajās fermās tiek mērķtiecīgi audzēti vienam mērķim - apēšanai. Tā ka dzīves apstākļi šādiem dzīvniekiem reizēm var būt visai nožēlojami. Esi savā niecīgajā telpā visu laiku un ēd, lai pēc iespējas ātrāk būtu pārstrādājams.

Katram savs uzskats par pareizo ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]immer
2009-06-17 09:19 (saite)
nuja - un gandrīz viss, ko mēs varam dabūt ēdnīcās, veikalos un tirgos ir tieši šādā veidā audzēts. tāpēc vieglāk būtu neēst gaļu, nekā ēst tikai tādu, kas audzēta citādākos apstākļos...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-06-17 10:18 (saite)
I miss some point. Kaut kā nespēju izsekot līdzi secinājumam, ka vieglāk būtu neēst gaļu nekā ēst tikai gaļu, kas ir augusi dabiskā ceļā.
Nu jā, bet, ja velc analoģiju ar fragmentu no grāmatas, tad barība, kas tiek audzēta kūtī, pēc būtībs it kā vēlas, lai to apēstu, tad kāpēc neēst šādu barību?

Nogalināšana, gaļas ēšanas procesā, ir tikai viens no aspektiem. Cits jautājums ir - kā tas iespaido organisma funkcionēšanu. Kā emocionālās un citas īpašības izmainās katrā no gadījumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?