Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-11-21 16:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:quino

Borat (2006, Larijs Čārlzs)

Ilgāku laiku neko neesmu sev atskaitījies par redzēto kino un papildinājis "Cinephilia" daļu, tad nu vismaz mazliet pacentīšos laboties - "Borat" gandrīz bez komentāriem. Man gan ir divas piezīmes: 1)ka visvairāk politkorektuma aizstāvjus tracina tas, ka šīs filmas galvenajā lomā ir tieši kaut kāds Saša Koens nevis, piemēram, Džims Kerijs, kā arī "pseidodokumentālistiskā" filmas uzņemšanas maniere. man liekas, ka slimākie no tiem Boratu uztver patiešām kā bezmaz dokumentālu vēstījumu, kaut ko līdzīgu "Kazahstānas valsts vizītkarte BBC"; 2)ka šoreiz nevajag amerikāņus apvainot glupībā, jo viņi "neko nesaprotot". kiss my ass, viņi gadiem skatās "southparku" un arī normāli uztver šajā filmā pašironiju



(Ierakstīt jaunu komentāru)

Rumānijas ciemats iesūdz tiesā komēdijas "Borat" veidotājus
[info]mr_brightside
2006-11-21 18:15 (saite)
Rumānijas ciemats iesūdz tiesā komēdijas "Borat" veidotājus

Ņujorka, 21.nov., LETA--REUTERS. Rumānijas ciemata iedzīvotāji pirmdien iesūdzējuši tiesā populārās, bet diskutablās ASV komēdijas "Borat" veidotājus, apgalvojot, ka filmā viņi nepatiesi attēloti kā izvarotāji, abortu atbalstītāji, prostitūtas un zagļi.

Manhetenas federālajā tiesā iesniegtajā prasībā Nikolae Todorače un Spiridoms Čorebea pieprasījuši 30 miljonus ASV dolāru lielu kompensāciju un pārtraukt pretrunīgi vērtētās komēdijas izrādīšanu, ja no tās netiks izgrieztas ainas ar viņu piedalīšanos.

Kā apgalvo prasītāji, filmēšanas grupa pierunājusi Glodas ciemata iedzīvotāju vienroci vectētiņu Todorači filmā valkāt "seksa rotaļlietas" protēzi. Rumānijas dienvidos esošais Glodas ciems filmā tika parādīts kā Borata dzimtā vieta Kazahstānā.

Gan Todorače, gan Čioreba apgalvo, ka tikuši maldināti, jo viņiem teikts, ka filma, kuras pilnais nosaukums ir "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan" ("Borats: Amerikas kultūras mācība par labu dižajai Kazahstānai"), būs dokumentāla lente par nabadzību Rumānijā, nevis satīra, teikts lietā.

Atbildētāju sarakstā ir korporācijas "News Corp." meitasuzņēmums "Twentieth Century Fox Film Corp.", kas filmu producēja, kā arī citas ar šo filmu saistītas ražošanas un izplatīšanas kompānijas.

"Twentieth Century Fox" pārstāvis Gregs Briljants uzstāj, ka visas apsūdzības ir nepatiesas.

"Lai arī mēs vēl neesam iepazinušies ar sūdzību, Rumānijā nevienam netika sacīts, ka mēs filmējam dokumentālo filmu," viņš sacīja. "Ciems tika izmantots kā dekorācija izdomātam Kazahstānas ciematam; tā nepārprotami bija satīra."

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Divi piekrāpti studenti iesūdz tiesā Rumānijas ciemats iesūdz tiesā komēdijas "Borat" veidot
[info]mr_brightside
2006-11-21 18:16 (saite)
Losandželosa, 10.nov., LETA--AFP. Divi Kalifornijas studenti iesūdzējuši tiesā filmas "Borat" veidotājus. Studenti apgalvo, ka viņus piedalīties filmā par viltus Kazahstānas žurnālista "riebīgajām izdarībām" pierunājuši ar krāpšanas palīdzību.

Ceturtdien Losandželosas apgabala Augstākajā tiesā iesniegtajos dokumentos filmas veidotāji tika vainoti jauniešu pierunāšanā filmēties, izmantojot melīgus ieganstus, turklāt apgalvojot, ka filma netiks rādīta ASV.

Filmā "Borat" britu komiķis Saša Barons Koens tēlo kazahu žurnālistu, kas ceļo pa ASV, iesaistoties dažādās reālās situācijās. Šobrīd filma "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan" ("Borats: Amerikas kultūras mācība par labu dižajai Kazahstānai") atrodas Amerikā visvairāk apmeklēto un nopelnījušo filmu saraksta pirmajā vietā. Taču daudzus aizskāris un saniknojis šīs filmas humors, kas amerikāņu sabiedrību parāda satīriskā gaismā.

Vairāki no Borata "upuriem" jau pauduši sašutumu par filmas veidotājiem, apgalvojot, ka iesaistīti filmā ar viltu. Losandželosas tiesā iesniegtajā sūdzībā prasītāji, kuri norādīti tikai kā Džons Do 1 un Džons Do 2 (iedomātais prasītājs 1 un iedomātais prasītājs 2), apgalvo, ka piedzirdīti bārā, pirms nofilmēti skatāmies bēdīgi slaveno videokaseti ar aktrisi Pamelu Anderoni un viņas nu jau bijušo vīru mūziķi Tomiju Lī.

Kā liecina tiesā iesniegtie dokumenti, kurus publicējusi interneta lappuse "TMZ.com", viens no puišiem, kuram dots alkohols, nav bijis 21 gadu vecs, kas ir likumīgais vecums, no kura drīkst lietot alkoholiskos dzērienus Kalifornijas štatā.

Prasītāji, kas iesūdzējuši tiesā kompānijas "20th Century Fox" un "One America Productions", sūdzas arī, ka viņiem esot solīts, ka netiks atklātas viņu personības. Iesniegtajā lietā arī tiek apgalvots, ka viņi parakstījuši līgumus pēc "smagas dzeršanas". Tajā teikts, ka Borata panākumi bijuši atkarīgi no cilvēku "ievilināšanas pataisīt sevi par muļķiem".

"Daži to sauc par pārgalvīgi jautru, citi par aizvainojošu," teikts prasībā. "Kādā kategorijā cilvēks ietilpst, atkarīgs no katra iecietības pret "incesta un peņa jokiem"."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Divi piekrāpti studenti iesūdz tiesā Rumānijas ciemats iesūdz tiesā komēdijas "Borat" vei
[info]mr_brightside
2006-11-21 18:18 (saite)
Amerikāņi "normāli uztver šajā filmā pašironiju"... ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]murse
2006-11-21 19:55 (saite)
Nez, man nepatīk. Man liekas, ka tur ir krietni vairāk kaut kādas seklas pašapmierināšanās, nevis pašironijas.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?