Mr Brightside ([info]mr_brightside) rakstīja,
Rumānijas ciemats iesūdz tiesā komēdijas "Borat" veidotājus
Rumānijas ciemats iesūdz tiesā komēdijas "Borat" veidotājus

Ņujorka, 21.nov., LETA--REUTERS. Rumānijas ciemata iedzīvotāji pirmdien iesūdzējuši tiesā populārās, bet diskutablās ASV komēdijas "Borat" veidotājus, apgalvojot, ka filmā viņi nepatiesi attēloti kā izvarotāji, abortu atbalstītāji, prostitūtas un zagļi.

Manhetenas federālajā tiesā iesniegtajā prasībā Nikolae Todorače un Spiridoms Čorebea pieprasījuši 30 miljonus ASV dolāru lielu kompensāciju un pārtraukt pretrunīgi vērtētās komēdijas izrādīšanu, ja no tās netiks izgrieztas ainas ar viņu piedalīšanos.

Kā apgalvo prasītāji, filmēšanas grupa pierunājusi Glodas ciemata iedzīvotāju vienroci vectētiņu Todorači filmā valkāt "seksa rotaļlietas" protēzi. Rumānijas dienvidos esošais Glodas ciems filmā tika parādīts kā Borata dzimtā vieta Kazahstānā.

Gan Todorače, gan Čioreba apgalvo, ka tikuši maldināti, jo viņiem teikts, ka filma, kuras pilnais nosaukums ir "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan" ("Borats: Amerikas kultūras mācība par labu dižajai Kazahstānai"), būs dokumentāla lente par nabadzību Rumānijā, nevis satīra, teikts lietā.

Atbildētāju sarakstā ir korporācijas "News Corp." meitasuzņēmums "Twentieth Century Fox Film Corp.", kas filmu producēja, kā arī citas ar šo filmu saistītas ražošanas un izplatīšanas kompānijas.

"Twentieth Century Fox" pārstāvis Gregs Briljants uzstāj, ka visas apsūdzības ir nepatiesas.

"Lai arī mēs vēl neesam iepazinušies ar sūdzību, Rumānijā nevienam netika sacīts, ka mēs filmējam dokumentālo filmu," viņš sacīja. "Ciems tika izmantots kā dekorācija izdomātam Kazahstānas ciematam; tā nepārprotami bija satīra."


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?