Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-06-08 16:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man ienāca prātā, ka varētu būt tāds daltonisma paveids, kad visu visapkārt ar laiku varētu sākt redzēt melnbaltu, tas kādas redzes traumas rezultātā, vai kā. T.i., "ar laiku", respektīvi, nu, zini perfekti uz to momentu, kā viss visapkārt pirms tam izskatījās krāsās, vienkārši tagad redzi to melnbaltu.

lūk, iedomājieties, piemēram, redzēt sievietes melnbaltā formātā - viņas cenšas sevi padarīt skaistākas, krāsojot sārtas lūpas, skropstas kādā īpašā tonī, brūnganus matus, bet tu redzi tikai blekenvait. bļin, kā viss mainītos. kā mainītos luka besona producētās filmas, piemēram.

imho, no šādas atšķirīgas krāsu uztveres mainītos vispār visa smadzeņu darbība.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mandra
2006-06-08 17:30 (saite)
Šitais atgādināja kādu nesen redzētu filmu - Pleasentville.
Bet vispār es nekad neesmu varējusi saprast, kāpēc daltoniķi ir tikai vīrieši (sievietēm izcili reta parādība). Ja to skaidro ar to, ka XY hromosoma ir īsāka nekā XX hromosoma, un, mātes, slimības nēsētājas, hromosomā daltonisma gēns, kurš kā jebkuras slimības/īpatnības gēns ir recesīvs, atrodas tieši tajā daļā, kur tēva hromosomai nav nekā, ko likt pretī (jo tā ir īsāka un pretī nudien neatrodas nekas), tad kāda velna pēc citas slimības tomēr spēj iedzimt arī meitās?! Aj, man nebija laba bioloģijas skolotāja.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?