Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-05-03 09:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:raud zive

Raudive FM#12 Red Substanced

Šoreiz mazliet tematiskā Raudive FM top veltīta vienam no vissvarīgākajiem world music kolektīviem - traģiski leģendārajiem The Bhundu Boys (nosaukums saistīts ar vietējiem brīvības cīnītājiem - bušmeņiem) no Zimbabves. Ar savu neatkārtojamo "jit" ģitārspēles manieri Hararē kvartets paveica patiesu revolūciju Āfrikas mūzikā - aktīvi promotēti no tādiem BBC ultradīdžejiem kā Endijs Keršovs un Džons Pīls1985. gadā viņi parakstīja līgumu ar Warner Brothers un pēc popdīvas Madonnas īpaša lūguma iesildīja blondo koķeti Vemblija stadionā 80 000 degunu lielas auditorijas priekšā.

Šodien klausoties The Bhundu Boys līksmo un maigi plūstošo mūziku vismaz mani pārņem dīvainas sajūtas; jo sevišķi zinot, kādēļ grupa izbeidza savu darbību. Zimbabve tomēr nav tā jaukākā vieta, kur dzīvot. Dažu gadu laikā trīs biedri no kolektīva nomira ar AIDS, grupas līderis psihiatriskajā slimnīcā izdarīja pašnāvību - pēdējais no Bhundu Boys pašreiz it kā atrodoties kādā no Lielbritānijas cietumiem.

Endijs Keršovs atceras kā pirmoreiz dzirdējis dienvidafrikāņus koncertā:

"I realised after a few minutes that I had this enormous grin on my face. I was surrounded by kids of college age. They were all grinning too. I turned to look at John, and - Peel being Peel - he was weeping. The tears were just running down his face. It really was a revelatory moment. We introduced ourselves to the band. I immediately hit it off with Biggie, who was an ideal frontman; a superb communicator with a wonderful sense of humour and full of enthusiasm for everything. The band played like they were having the time of their lives. They played like that because they were."

Un vēl es priecājos, ka pavasarī līdz manai prOnotēkai ir nonācis grupas Love Is All debijas albums. Jau pēc trīs pirmajām dziesmām ļoti gribējās nākamo albumu. Labākais, kas pagaidām ir šogad bijis. Nopietni. Svaigais pavasara gaiss, mīļums un siltums.

Vēl no interesantā: ir atradusies The Smiths "b-pušu" izlase "Eager To Be Held", kur cita starpā ir vairākas dziesmu versijas ar Moriseja dievinātās 60-o gadu popdīvas (bija arī Eirovīzijā) Sendijas Šovas piedalīšanos. Iesaku arī pievērst uzmanību tādam hiphopa eksperimentatoram kā Dalek (uz "a" ir umlauts, kura man uz klaffiatūras nav) un ekstravagantajai Barbarai Morgenšternai.

Sekretārīte man vāra tēju ar citronu un saka, lai es ejot gulēt un koldreksu dzert. Bet pret apmeklētājiem - vienmēr laipna!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2006-05-03 10:07 (saite)
ak vai,tas jau ļaunāk kā seriālos

(Atbildēt uz šo)


[info]smejmoon
2006-05-03 13:31 (saite)
Nunu, viņu ģitārspēles maniere Āfrikas popmūzikā bija jau vismaz sešdesmitajos :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]smejmoon
2006-05-03 13:55 (saite)
Oj, sorry par izrunāšanos. Es saskumu par to, ka no Kuchenbeat ir pazudusi afrikāniskā ģitāra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?