Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2022-06-28 14:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Viena no jautrākajām lietām nesen notikušajā Sankt-Pēterburgas bēdīgi slavenajā ekonomikas forumā bija tās spēcīgais video intro - ar galveno ideju "neskatieties, kas notiek apkārt, Krievija ir tilts starp austrumiem un rietumiem".

Tilts? Ķīnai un ASV ir ilgstošas savstarpēji izdevīgas ekonomiskas attiecības. Kāda ir Krievijas loma tajās? Japānai un ASV ir ilgstošas savstarpēji izdevīgas ekonomiskas attiecības. Kāda ir Krievijas loma tajās? Dienvidkorejai un ASV ir ilgstošas savstarpēji izdevīgas ekonomiskas attiecības. Kāda ir Krievijas loma tajās?
Emirātiem, Taivānai un Malaizijai ar ASV ir ilgstošas savstarpēji izdevīgas ekonomiskas attiecības. Kāda ir...

Respektīvi, Krievija cenšas sevi pozicionēt kā mediatoru starp divām pusēm. Tas ir lieliski, mēs arī vadājam nozāģētos kokus turp-šurp. Kas ir mediators (ne tas, kas ģitāras)? Subjekti A un B diršas savā starpā. Atnāk subjekts C, kas mēģina izvērtēt situāciju, atvēsināt iekarsušos prātus, un maksimāli pozitīvi atrisināt domstarpības.

Tad, nolādēts, šīs ir ģeniālākais kombo pasaulē. Kad A ar B nediršas, toties C iziet ārpus kontroles un hujārī visu sev apkārt. Tipa, it kā tiesnesis hokeja laukumā sāktu dedzināt skatītājus ar liesmu metēju. Tas ir vienkārši labākais priekšlikums, uz kuru, diemžēl, neparakstās Ķīna caur Tokajevu - "Kāds tilts? Mums viņu laikam nevajag? Visiem rokas asinīs? Par bipolāro pasauli? Psihiatrs pieņem no vieniem līdz astoņiem."


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2022-06-28 17:47 (saite)
nav pamats skatīties kā futbola klubi sacenšas, ja īpašnieki ir vieni un tie paši

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?