crescendo ([info]crescendo) rakstīja,
Daudz, ja skatās uz 'cik procentus no kcal dod OB' (ja tieši beciņas, tad pat vairāk kā vistas kājā, gailenēs, šitake biš mazāk).
Maz, ja skatās 'cik procentus no svara sastāda OB'. Sēnēs ir daudz ūdens. No tā, kas nav ūdens, pieklājīga daļa ir olbaltumvielas.

No augstāk minētā jau vari nojaust - sēnēs pašās kaloriju ir maz. Tā kā, ja tev tā vistas kāja=karpeļi vai sēnes+karpeļi ir, piem, zupā, tad sēnes ir baigi labā lieta.

Bet latvieši jau neliek bekas zupā, latvieši bekas liek mērcē. Re kur klasiska receptīte ar visām sastāvdaļām - http://irlaiks.lv/receptes/sous/usertexts.php?id=2991112
Lūk, ja šeit pagatavoto mēģināsi apēst viens pats un vēl ar kartupeļiem, tad vienā ēdienreizē visas dienas kaloriju normu jau būsi noēdis. Tās divas ēdamkarotes miltu dod vairāk kalorijas, kā viss puskilo sēņu, piemēram.

Tātad, kritiskais jautājums pie 'beciņas ar kartupeļiem' pret 'vistas kājas ar kartupeļiem' - tu vistas kāju arī slīcināsi baltajā mērcē? Ja jā, tad līdzīgi. Ja vistas kāju ar kartupeļiem ēdīsi, kā korpulentās kundzes saka, 'sausu', tad vistas kāja ar kartupeļiem būs mazākkalorijaina vienkārši tāpēc, ka 'šēņu mērce' no kcal viedokļa ir tieši tā pati baltā mērce, sēnes tur tā, garšviela.





(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?