Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-03-09 23:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nezināju, ka MITSā māca arī par mūziku, mākslu, teātri, filozofiju
domāju, tur tikai matāns un astrofiziskā programmēšana
viņiem visas programmas, btw, ir opensoursā izliktas


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2016-03-10 02:23 (saite)
jā, MIT spektrs ir izsenis jau riktīgi izvērsts, bet, ja paņem tēmu plašāk, tad man kopumā reāli rauj jumtu tas, ka viņi ar savu OCW platformu taču ir nu jau tikai piliens jūrā ar visiem pārējiem, kas ir uzlekuši uz atvērto kursu fiškas. visādas stenfordas un kas tik vēl ne laiž publiskos kursus caur coursera. citas universitātes, kas nepārojas ar courseru vienkārši postē tonnām lekciju jūtūbā vai paši savās lapās. tā ir vispār tāda ahūna eksplozija, man žoklis tā arī pēc sākotnējās atkrišanas nav atgriezies vietā, to visu notiekošo redzot pēdējos gados izvēršamies.

ir tik tālu, ka pat LU palaida to savu Open Minded sēriju, un, pa cik latviešiem tā pieklājas, ka katram tomēr gribas savu dārziņu, LU VFF uzblieza paralēli vēl arī paši savu atsevišķu vēstures lekciju kursu ārpus OM projekta, bhh.

LU gan tie visi tādi vairāk populārzinātniskie, līdz dziļumiem nav paņemts vēl, bet pasaulē šobrīd reāli jau visai advancēti rauj par specifiskiem tematiem un rokot dziļāk ar 30 lekciju garām programmām. vienalga, vai tēma būtu reāla hands-on neironu tīklu būvēšanas matemātika AI lauciņā, fantasy grāmatu rakstīšana, metafiziska Kanta urbšana filozofijā, cilvēku biheiviorālā bioloģija vai akadēmiska vecās derības analizēšana vēsturiskā rakursā, tas viss jau ir onlainā, ej tik un skaties lekciju kalnus un uzsūc ko vien gribi.

šobrīd būtībā jau ir tā, ka zinātkārs cilvēks ar interneta pieslēgumu un klikšķi uz apvāršņu paplašināšanu jau labu brīdi ir tādā kā slīkstoša apjukuma pozīcijā, faktiski gandrīz pārprodukcija, jo tik daudz kas jau ir sabliezts brīvā pieejamībā, ka to visu nav iespējams aptvert. var tikai vakaros raut cauri kursus vienu pēc otra un skatīties, kā backlogā tikmēr krājas un aug saraksts ar jau citiem, nākamajiem, kuri arī interesē. tas ir vienkārši pizdjec cik kruta.



(Atbildēt uz šo)


[info]norkoz
2016-03-10 14:59 (saite)
Čomskis taču ar'

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?