Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2014-05-26 13:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
glimpse of future
te ciema svētais miša kārtējo reizi nodemonstrēja pareizu neomarksisma izpratni, piezīmējot, ka revolūcijas patiesībā nekad nav iekšējas šķiru cīņas - tās ir cīņas par šķiru nomaiņām, būtībā jaunās pasaules cīņa pret tradīciju

(pebildīšu - jaunā pasaule vienmēr uzvar, tāpēc, ka tradicionālistu uzskatos atrodas kritiska loģiskā kļūda; domājot, ka vakardien bija kļovāk, nekā būs rītdien, viņi aizmirst, ka vakardien bija kļova tāpēc, ka aizvakar notika pārmaiņas)

no šī skatījuma ir ļoti saprotams, kas notiek, bloggers&bankers vs proletarians&capitalists, ņemot vērā, ka abas pēdējās minētās grupas vēl nesen vispār eksistēja kaut kādas socnomenklatūras ietvaros

daudz interesantāk ir tas, ka, ja vien tā ir taisnība, krievi ukraiņu vēlēšanu kompjūterā esot iefigačījuši trojāni, kuram bija jāskaita balsis ultralabējiem, a ukraiņi savukārt trojāni ir likvidējuši. tas it kā pierāda manu teoriju par to, ka nākotne piederēs tehniskajai inteliģencei; šodien, protams, ir labāk būt humanitārā flanga pārstāvim, kādam nebūt polittehnologam, kas ar vienu roku meklē investorus, a ar otru ruporus, karo tāpat televīzija ar televīzju. taču pēc tam situācija būs tāda, ka katrs puslīdz advancēts pedestrians pats sev būs televīzija un dārzā viņam stāvēs pāris bezpilotu ļotenes. ja jau reiz koderi finālā uzvar koderus.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2014-05-26 14:23 (saite)
Drīzāk varbūt varētu teikt, ka revolūcija, tā ir izdevusies masu (a la proletariāts/zemniecība/whateva) iekustināšana no kaut kādas ne-masu prosloikas, kurai nepatīk status quo.

Vēsturiski dumpji ir neizdevušās revolūcijas, kur vai nu nebija elites prosloikas atbalsta, vai vinnēja kontrsloikas spēki.

Koderiem arī vajag ēst, pie kam viņi nesastāda izteiktu prosloiku, manuprāt, līdz ar to, neskatoties uz teorētisko spēku, viņu dalība ir un vēl ilgi būs margināla.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?