Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2014-05-09 17:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Domāju, pēc 1000 gadiem mūsu planēta būs vienota. Jautājums - zem kāda karoga? Kādi ir jūsu ideāli, ja tādi pastāv - amerikāņu, krievu, ķīniešu, japāņu, tibetiešu, itāļu, francūžu, kanādiešu? kādu jūs iedomājaties zemeslodi, kurā dzīvos jūsu mazmazmazbērni?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]martcore
2014-05-09 19:12 (saite)
man ir interesanti, kādiem ir jābūt priekšnoteikumiem, lai sagrautu rietumu civilizāciju, kā tu to izproti? to pamatā visdrīzāk būtu jābūt cilvēku attieksmes maiņai pret privātīpašumu. lai to mainītu, būtu jāeksistē kaut kādai ļoti spēcīgai idejai. tu to redzi? es arī nē, so tas pats modificētais kapitālims vien būs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2014-05-09 22:21 (saite)
Romas impērija arī likās mūžīga... sagruva, ka nebija lāgā, ko redzēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2014-05-10 13:25 (saite)
apakšējais punkts par Romu. mainījās viss. vairāku apstākļu sakrišana, protams, bet vismaz tolaik Romā daudzi sūdzējās, ka pie visa vainīgi barbariskie kristieši. var arī mirt lēnām, piemēram, kā faraonu Ēģipte tukstots gadu garumā. opcijas un iespējamību spektrs ir plašs. kur kādreiz bija grieķu sholāru paradīze, tur tagad slejas islāma svētās pilsētas, utml. nekā jauna zem saules.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2014-05-10 13:44 (saite)
rietumu civilizācija nav kaut kāds tāds monolīts veidojums, kā romas impērija, ar skaidriem likumiem un priekšnoteikumiem. zviedrija, teiksim, arī ir tā pati rietumu civilizācija, japāna, un, domāju, ķīna drīz arī (tikai no otras puses) pietuvosies tam punktam, kuram tuvojas asv - kompromisam starp kapitālismu un sociālismu. pat ja sagrūs banku sistēma, es neredzu, kā kaut kas mainīsies cilvēku uzskatos par to, kā viņiem ir jādzīvo. ir nepieciešami veiksmīgi modeļi, kaut kas vairāk par skvotu, a šādu modeļu nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?