Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-12-07 22:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kubs neliek mieru
nē, tomēr 4D, ja patiešām uzskata kustību kā dimensiju. bet imho man sāk pielekt.
ir divi kubi: mazais un lielais. un lielais ir mazā projekcija, kamēr mazais ir vēl kaut kā projekcija, bet tas vairs nav tik svarīgi.
mēs saņemam 3D in 3D (es tagad jautājuma risināšanā esmu absolūti atteicies no ģeometrijas metodēm), taču grozi kā gribi, tas paliek 3D. Ja sastindzinātu visu šo konstrukciju laikā, mēs redzētu manis jau minēto, lai arī tas būtu kautkā jāizprot kustībā. Kustība - tas ir keivords. Lūk, tāpēc kubs nevis griežas, bet KUSTAS.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2005-12-07 23:14 (saite)
slimais matainis! ;P

(Atbildēt uz šo)


[info]osinsh
2005-12-08 09:45 (saite)
nu fak! ja tu kustību uzskati par dimensiju [kas ir cute, bet wrong], tad kustība notiek pa vienu noteiktu vektoru. blje!!! saņemies!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-12-08 13:11 (saite)
es atvainojos, bet, kad tu redzi šo kubu kustībā - tev liekas, ka šai pašai kuba struktūrai kustība neko nemaina?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]osinsh
2005-12-08 13:20 (saite)
Pirmām kārtām - kustība NAV dimensija!!!
Otrām kārtām - vai tad neiet runa par figūru, nevis tās struktūru? da kautvai uzpūtenis!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-12-08 13:49 (saite)
nu tad saskati tu šo figūru!
ja tā mainās kustības iespaidā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]prtg
2005-12-08 19:02 (saite)
Atceries piemēru par 1. dimensijas skolotāju, kas saviem audzēkņiem mēģina parādīt 3D kuba projekciju 1-jā. Viņš arī uzskatāmības pēc lietoja animāciju, t.i. izmanoja kustību uzskatāmībai. Sanāca punktiņi, kas skraida, kļūst par taisni un atkal pašķīst. Te ir tas pats. Saliec visus freimus kā bildītes rindā un ikviens no tiem būs precīza 5D n-perpendikula projekcija 3-dimensijā. Protams, ja tā kustīgā bildīte attēlo to, ko mēs domājam, ka tā attēlo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]prtg
2005-12-08 19:39 (saite)
Man šķiet pieleca, ko mēģina parādīt šī kustīgā figūra. To, ka skatoties no kaut kādas mums nepieejamas perspektīvas 3D kubs, un reizē vispārinot tas, ko mēs saucam par telpu, apliecas pati ap sevi. Paskaties vēlreiz uzmanīgi šādā kontekstā. Bet tad tas drīzāk ir tas pats 3D kubs, tikai no 4 dimensijas skatupunkta. Taču pieļauju varbūtību, ka no 5-tās dimensijas projicējot 5D n-perpendikulu iekš 3D tas izskatās identiski kā 3D uz kuru skatās no 4.-tās. Piemērs: projicējam 3D kubu pirmajā, sanāk punkti, kas pārtop taisnē un otrādi. Paskatāmies no 2D (plakne) uz 1-ās kubu un sanāk punkts. Ah, bet pirmās dimensijas iemītnieks taču var vienlaikus redzēt tikai vienu punktu, jo taisne viņam ir bezgalības modelis.. Tātad iespējams, ka šāda sakarība tiešām pastāv.

Tātad teorēma ir šāda: n+2 dimensijas objekta projekcija dimensijā n ir identiska pēc īpašībām atbilstīgam objektam dimensijā n, aplūkotam no dimensijas n+1.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-12-08 21:41 (saite)
prtg, es mēģināšu tagad visu reducēt. vairāk par 3D šis kubs izpiest nevar. nu nevar un viss. jautājums ir tikai par to, vai tas, ko mēs redzam, var būt kaut kas, kas nav 3D. Atbildu - redzam mēs projekciju. Pojebeņ, 1D vai 5D šī projekcija var būt. Bet tas, ko mēs redzam, božemoj, ir 3D!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?