Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2012-01-01 08:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Carnage (2011, Romāns Polaņskis)


Pagalmā divi puikas sakaujas, un abu vecāki dodas viens pie otra atrisināt radušos problēmu civilizētā ceļā. Vienā istabā saceltā traģikomēdija par cilvēku dabu izskatās daudz vairāk tieši komiski, nevis dramatiski, un aizskārtie sāpīgie jautājumi jāuztver ar smaidu. Visvairāk "Asinspirts" atgādina to, ko Polaņskis filmēja 70-jos, un ir ārkārtīgi grūti noticēt tam, ka ekrānā redzamie notikumi norisinās Ņujorkā, nevis Varšavā. Reilijs atgādina tipisku poli jau no pirmajām sekundēm, Kristofs Volcs pats par sevi saprotams, histēriskā Fostere pārstāv zināmu komunālā dzīvokļa arhetipu, vienīgais izņēmums ir Vinsleta, kas noraujas zvaigžņsvītrotā stilā. Kāds gan ceļš jānoiet no sitiena ar nūju līdz apvemtam gleznotāja Oskara Kokoškas albumam?

in 2012 martcore says
treškonteiners! / sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apm. ņurd.  / afigkino
 



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dienasgramata
2012-01-01 12:57 (saite)
septiņdesmitajos Polaņskis uzņēma piecas diametrāli atšķirīgas filmas: drūmo Makbetu, jocīgo absurda komēdiju What?, ģeniālo Chinatown, kafkisko The Tenant un episko Tess.

starp citu, neviens nepiemin to, ka "Carnage" pirms pāris gadiem tika iestudēta Jaunajā Rīgas teātrī ar nosaukumu "Slaktiņa dievs" (es to zinu, jo piemeklēju mūziku, kas skan izrādē - tostarp no "Staff Benda Bilili")

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dienasgramata
2012-01-01 12:58 (saite)
jā, lugā darbība notiek Parīzē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2012-01-01 13:21 (saite)
pieminēja gan- man divi_g to teica

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2012-01-01 13:21 (saite)
pilnīgs teātris

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?