Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-02-19 14:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Tarantīno - Buratīno

Ja jau kaut ko par filmām esmu sev pasācis atreferēt, tad, davai, arī par pirms pāris dienām noskatīto Kill Bill pirmo daļu. Ko, martcorE, slabo? To-ta, vecīt. Tas tev nav, kā par visādiem asinsmērgļiem (NN šedevrs) vāvuļot pie sevis galvā.

Vienā teikumā - Tarantīno ir ilgi svārstījies pirms pārkāpt thrash žanra robežu, bet beidzot viņam tas ir izdevies, un vismaz es jūtos ļoti atvieglots. Pirms piesaukt ekšenu kā tādu, kurš ne ar ko nav labāks par šī paša thrash žanra komiksiem un 80-o gadu šī paša thrash žanra kung-fu filmām (lai arī ar katanām? tomēr sliktāks). Uzdošu vienu jautājumu - vai jūs tiešām uzskatiet to, kas notiek ekrānā, par stilīgu? Mana atbilde ir: nē, tas ir popkorns cilvēkiem, kuri po-žizņi neskatās action filmas, lai pēc tam varētu izpausties: a mēs arī esam lietas kursā, ja kas. Black Mamba - tas tik ir tēls! Labi, pieņemsim, ka Mamba iziet datorspēles līmeņus (katra galā - boss!). Tādā gadījumā es uzdošu jums otru jautājumu- vai jums ir paraša iet uz interneta "klubu" un pusotru stundu skatīties pār plecu kādam, kurš močī "Bloodrayne"? Labi, ar to pabeidzam.

Tarantīno ir slavens manās acīs tikai ar savu personisko PR. Kurā, starp citu,  piedalās arī viņa brūvētie garadarbi. Tikai, jopcik, es gribu skatīties filmu, nevis Tarantīno PR. Man zvanīja Madsens (fak!): vecīt, da viņš ar roku raksta scenārijus savām duperfilmām! Jāatzīst, ka es Kill Bill scenāriju nākamajām epizodēm uz poda sēžot varētu uzpļaut ne tikai ar roku, bet arī ar kāju līdz pat 2057. gadam, kad pasaule, ja tic kārtējai sektai, beidzot laimīgi aizies pakaļā. Kventins sākumā galveno varoni izvaro slimnīcas palātā, lai pēc tam iesviestu thrash-komiksa pasaulē. Punkts. Varat saukt to par ārthausu, bet es to saucu par idiotismu. Smieklīgi dialogi? Tādā gadījumā man nav humora izjūtas.

Kronis visam ir Tūrmane. Jei bogu, Odrija Totū vai Mironovs būtu piestāvējuši šai lomai labāk. Patiesībā, viņa ir kronis visam thrasha triumfa gājienam pa dzimtajām ārēm - veči, viņa izskatās tā, it kā būtu uz zvērīgas atriebības takas? Viņa izskatās pēc aprobežotas "K-Mart" pārdevējas. Grozīt acu zīlītes (o, spriedzes moments filmā!) prot gan Odrija, gan Mironovs. Visbeidzot, melnbaltais šovs. Tas, lūk, komplektā ar asiņojošajām acīm, ir arī viss, ko labu var pateikt par filmu. Tiesa, Kventinam bi labāk uzņemt kautkādus Korn videoklipus būtu. Nesāpīgāk. Tas ir fakts: "Matrix" atvārījās uz tiem cilvēkiem, kas nekad nebija lasījuši Gibsonu (precīzāk runājot "Matricas" scenāriju); "Lord Of The Rings" atvārījās uz tiem, kas nekad nebija lasījuši Tolkīnu; variants - bērnībā (JRRT ir labs lingvists, bet draņķīgs fantasy autors). "Kill Bill" atvārās uz kārtējiem popkultūras stereotipiem, what is manga, what is anime, what is action, etc.

 



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snake
2005-02-19 15:42 (saite)
Nosties otro daļu, mož arī viedoklis mainīsies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-02-19 15:50 (saite)
Vecīt, tas nav meksikāņu seriāls, par kuru varētu pateikt "bet Hulio Alberto nākamajā sērijā izšaus!". Tās ir pilnvērtīgas 90 minūtes kino. Tāpat taču cilvēkiem, kas skatījās pirmo "Matriksu", viedoklis par viņu nav mainījies arī pēc pārējo divu noskatīšanās (es neskatījos 2-3 matriksu: 1)paziņas neieteica; 2) ideja par pretinieku klonēšanu jau zavedoma ir nožēlojams gājiens - tāpēc arī zvaigžņukarus neskatījos :) ).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snake
2005-02-19 17:02 (saite)
1) Pirmajā Matriksā jau arī bija klonēti pretinieki - žēl, tikai 3 ;)
2) Otrais KB pilnīgi savādāks - ne Matix2&3 savādāks, bet pilnīgi savādāks. Nav vairs ne kunfu, ne anime, ne massacri visaadi. Saku - savādāks. Un pēc viņa arī pirmais liekas citāds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-02-19 18:46 (saite)
1) Sērijas pirmajā filmā drīkst būt klonēti pretinieki. Jo no sākuma jau neierubies, ka viņi ir klonēti.
2) Es skatīšos, tikai man ir bail, ka tur būs parodija par Āzijas "jūtu kino" (Kitano, Kar Vajs, u.c.) Pag, cik es sapratu, tad tev pirmais KB tomēr gāja pie sirds? (bez gruza, protams, jautāju:) )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snake
2005-02-19 21:09 (saite)
Patika abi, bet bez fanātisma. Uzskatu, ka:
1) Tas, kuram ir liels ego, nav Tarantino, bet gan Miramax/Brāļi Vainštaini, kuri vienmēr atradīs, kā nopelnīt lieku dolāru. Vienmēr un visur. Bet pats T ir tāds kā entuziastisks bērns, to taču pēc pašas filmas var manīt - īsts bērna prieks (labā nozīmē) ir safenderēt visu no visa, kas pašam patīk. Bet tālāk jau darbojas mārketinga mašīna, "4th Movie by QT", Tarantino atkal filmē utt., protams Lubenes un ResDogs popularitāte arī dara savu, kur tad bez tā. Un, protams, kur tad bez deģenerātiem, kuri skatās to, kas tai brīdī "aktuāls" un tad ver vaļā muti un stāsta, ka ir "lietas kursā" :( diemžēl pats pazīstu vairākus tādus subjektus.

2) Safenderēt citātus un salikt vienā filmā - to arī vajag mācēt. Tarantīno, imho, māk, citi atkal (piem., S.Sommerss, VanHelsinga režisors) - neprot. Te atkal teikšu, ka Tarantīno ir fanāts, un tiešām pārzin visas tās Ķīniešu, Japāņu uc austrumu c un d šķiras filmas, uz kurām tik daudz atsauces.

3) Uma Tūrmane ir tas pats, kas DeNiro/Dikaprijs priekš Skorsēzes - vienkārši T filmu neatņemama sastāvdaļa. Un tur kaut ko komentēt ir lieki, tāpat nekas nemainīsies ;)

4) Filma bija domāta kā 1, pēc tam sadalīta. Var just. Tapēc tomēr vēlams noskatīties abas, kā jau teicu - pilnīgi dažādas (paprasi Agresoram, ja netici), un pēc otrās arī pirmā sāk likties savādāka. Otrā, btw, no āzijas jūtu kino ne smakas, bet nes pēc Martial Arts filmām (bet tas gabals Kjīnā tur ir mikroskopisks), vesterna - pamatā, un, neticēsi, pēc Lubenes.

Šitās bija tās vietas, kuras gribējās nokomentēt, jo pārsvarā jau te ir tas pats, kas ar jebkuru citu filmu - vienkārši patika/nepatika. Tas jau mani neaizvainos, ja tev viņa nepatīk ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?