Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-10-31 21:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par karu
Par Afganistānas iekarošanu. Tb, pēc filmas "9.rota" noskatīšanās,daudziem pacēlās jautājums (arī [info]ilmars to kruta izanalizēja), vai Afganistāna ir kādreiz tikusi iekarota.
Tur ir uzreiz jautājums - kas skaitās "iekarota"?!
Teiksim, vai Irāka tagad ir iekarota, ja zem amīšu kontroles ir 97% teritorijas + saorganizēta pašpārvalde, bet ir neiekarotas visādas tur alas, kurās sēž nevis kaut kādi brīvprātigie džeki, bet Regulārā Armija?!Ar stingeriem?
Teiksim tā, eiropiešiem un musulmaņien ļoti atšķiras gan kara izpratne, gan droši vien, ka iekaroto valstu statusi. Āzijas valstis saprot nevis to eiropiešu tradicionālo karu (tiesa, tradīcijas tika lauztas pēc amerikāņu izdarībām - tobiš, tur jau panesās Modernais Karš, kurš no atomkara nav īpaši tālu, bet pēc progresīvās cilvēces domām tam būtu jāattālinās kā tādam; karoče, TĀ karot nedrīkst, kā amerikāņi); bet gan Eiropā līdz Pirmā Pasaules kara beigām partizānu karu.
Āzijas valstis izmanto tikai partizānu karu, kuru pieveikt nav iespējams. Teiksim, vai Krievija uzvarēja Afganistānas partizānu karu?! Taču nē! Tagad tas viss atnāk atpakaļ, tas, ko viņi nav uzvarējuši.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]basta
2005-11-01 02:50 (saite)
ja es, m.k., tagad buutu skaidraa, gan jau ka meegjinaatu garus tekstus rakstiit, nuvej... krievija ar ~160x vairaak iedziivotaajiem netiek un NETIKS galaa ar Checheniju...

pietiks karot, ibioo! ;(

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?