Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-02-05 06:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

The Informant! (2009, Stīvens Sēderbergs)

Ģeniāls smilšpapīra pamflets par lielas kukurūzas eksporta korporācijas riņķa dančiem ar FIB aģentiem. Viens no korporācijas vadošajiem darbiniekiem (M.Deimons) sāk nelielās porcijās noliet federāļiem informāciju par to, ka kompānija vienojas ar pārējiem tirgus dalībniekiem par fiksētām cenām, un ar laiku atklājas aizvien jaunas sazvērestību teorijas detaļas - FIB darbinieki neļauj aiziet Deimonam atpūsties, tāpēc kaut kādā momentā viņš staigā jau apkārt ar diplomātiņā iebāztu spiegošanas ierīci. Pie tam Deimons vēl tik pataloģiski visiem reizē melo un saka patiesību, ka no viņa pārējiem (skatītājus ieskaitot) ar laiku sāk širmis vērties ciet. Un tā pusfilmu viņi tur abi kārpās, kad pēkšņi notiek nenormāli kruts pavērsiens sižetā, kas uztaisa salto par 180 grādiem! Un pēc tam jau neatrauties.
Labākais filmas citāts:
- Labāk, lai tev teltī atrodas ziloņi, kur mīž ārā pa durvī, nekā ārā atrodas ziloņi, kuri mīž pa durvīm iekšā! (biznesa gudrība)

in 2010 martcore says
treškonteiners! / sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apm. ņurd.  / afigkino



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vistu_zaglis
2010-02-05 13:49 (saite)
Uhti, vellos. Sāku šito skatīties, pēc 3. pīppauzes secināju, ka nav vērts mocīties un izslēdzu. Tagad skatos, ka laikam būs tomēr jāpaturpina...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?