Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-02-28 10:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Crank (2006, Marks Neveldains, Braians Teilors)

Aktieris Džeisons Stetems pumpainā slimnīcas kleitā ar pretiesnu inhalatoru vienā rokā un revolveri - otrā, uz policijas motocikla traucas cauri pilsētai domājot par tēmu, ko gan iesākt ar savu erekciju un nepārtraukti lamājot visus apkārtējos nemierīgos iedzīvotājus. Filma - svētki. Žēl, ka man pirms tam bija radies tik maldīgs priekšstats par "Adrenalīnu", un es to kādreiz nenoskatījos kinoteātrī uz lielā ekrāna, jo tagad ir skaidrs, ka tur cilvēki ik pēc piecām minūtēm cēlās kājās, lai mežonīgi aplaudētu un izplūstu ovācijās. Principā, pasākums pēc savas dabas un būtības ir ļoti tuvs manai mīļākajai pēdējo pāris gadu action-bez-bremzēm žanra filmai "Shoot'em Up", tikai, ja kino ar Klaivu Ouenu ir tāds bezpreģels tehnoloģiskā ziņā, tad mūsu apskates objekts ir absolūts piemērs tam, kā var rīkoties ar action ideoloģiju. "Adrenalīns" demonstrē, ka action filmai nav jāpierāda, ka galvenais žanrā ir liels Piščiks un liels Crāns, tas ir tikai starta punkts, no kura Neveldains ar Teiloru atgrūžas, lai tālāk pārietu jau pilnīgā izteiksmes līdzekļu brīvībā, un, ziniet, tas rada nevis nevis domino likšanu no visām iespējamajām klišejām, bet gan pilnīgi jaunas nozīmes un gegus.

Atsevišķas slavas dziesmas te vēl ir nepieciešamas Eimijas Smārtas varones Blondajai Stulbajai Brīnišķīgajai (var likt vārdus, kādā secībā vien vēlaties) galvai, ar viņu kopā ir vismaz trīsreiz jautrāk. Kamēr Stetems pa labi un pa kreisi izslēdz no aprites nedraudzīgo sindikātu, viņa blakus rakņājas savā rokassomiņā acu tušas meklējumos, ne īpaši pamanot to, kā neliešiem krakšķ sprandas, toties gandrīz vienmēr ir gatava izpildīt svēto misiju - pakaļdzīšanās laikā sagādāt automašīnā mūsu varonim jaunu adrenalīna porciju (neprasiet kādā veidā, neesat jau mazi bērni), bez kuras viņam nāktos mirt, tajā pašā laikā Stetems atšaudās ar pistoli caur aizmugurējo vējstiklu un manevrē simtstūkstoškilometru ātrumā. Par notikumiem ķīniešu kvartālā vispār paklusēsim. "Adrenalīns" - tas ir tāds ekšens, kādu mēs visu laiku bijām gaidījuši, un kas nezināmu iemeslu dēļ bija kaut kur aizkavējies. Bet tagad ta ir!

in 2009 martcore says
treškonteiners!/ sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apm.ņurd./ triecienkino



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fanija
2009-02-28 11:13 (saite)
oi, šī man ar patika!;)

(Atbildēt uz šo)


[info]ttp
2009-02-28 12:20 (saite)
man šī ir viena no favorītiem ātrumfilmām.
nez gan kāda būs otrā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]losthighway
2009-02-28 19:31 (saite)
transportieris ar To pašu Stekhemu pirmais arī bija ideāls, par ko pārvērtās nākamās daļas es labāk netiekšu.

P.S. Martcore šis tiešām bija action pretstatā Quantum of Solace :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2009-02-28 19:46 (saite)
bļe, Quantum of solace ir viens no skatāmākajiem bondiem, man tie iepriekšējie siekalzaķi besīja

;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]losthighway
2009-03-01 03:46 (saite)
nezinu, kaadu laiku pirms priekspeedeejos bondus neskatiijos vispaar, vai taa pavirshi, jo nejutu fiilingu tajos. shis bija izsts bonds bet ne action filma. par shiem jautaajumiem te ieprieksh sprieda gudri ljaudis, kas ir zinoshaki par maniim, taapec plashak neiedzilinaashos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?