Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-06-26 18:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kaukāza psihodēlija
lasīt šeit


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mako
2005-06-26 19:26 (saite)
Nez, kaut kas man liekas pārspīlēts šai aprakstā. Katru gadus nabaga tūristu grupu, kuras sastāvā ir autore, izvaro, moka, spīdzina. Bet katru gadu viņa no jauna dodas tur pat.
Vai nu mazohiste, vai arī tā ir Krievijas Kaukāza problēmu ietvaros izveidota dezinformācija.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-06-28 08:11 (saite)
Cik sapratu, tad viņa ir tūrisma grupu vadītāja. Darbs tāds.
Par dezinformāciju vēl varētu šaubīties, ja šādi raksti būtu kādā puslīdz oficiālā informācijas avotā, nevis "fidošņiku" iekšējā interešu grupas bazārā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mako
2005-06-29 00:04 (saite)
Nu, vadi tak grupas uz Latviju vai Lietuvu... Taatad vinja organizee grupas uz vietaam, kur bez kalashnikova labaak neraadiities apzinaati, un sanjemot par to naudu?
Nav nekaa vieglaaka kaa noorganizeet informaacijas pasuutiijumu neformaalaa grupaa. Un shaadas informaacijas efektivitaate rezultaataa ir ljoti augsta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-06-29 02:36 (saite)
Pag, pag, Mako. Viņa dzīvo Saratovā, tāpēc variants no Latvijas uz Lietuvu atkrīt. Vietas, kurās bez kalašņikova labāk nerādīties - tak viņa jau saka, ka tie ir visparastākie Kaukāza auli. Kuros attiecīgi dzīvo visparastākie kaukāzieši. Un kas man viņai liek noticēt - tas, ka viņa runā nevis par mitoloģiskajiem bandītiem, bet parastajiem aulu iedzīvotājiem, un viņas minētie gadījumi droši vien ir viens no divdesmit, kad čuras kādam sasit galvā. Viņa jau runā par psiholoģiju, kā tādos momentos uzvesties, ko darīt, ne jau par drausmīgajiem kalniešiem. Man liekas, ka autore tā vienkārši pelna dienišķo naudu (es saņēmu šo info tāpēc, ka esmu pēc izglītības gids, no viena cita gida, kas pārsūtīja šo linku - bet paraugoties uz, teiksim, nolaupīto cilvēku statistiku, kļūst skaidrs ar kādām problēmām saskaras Saratovas gide). Es domāju, ka viss tas ir patiesība, "šortiņas" pat nepieminot.

Kas attiecas uz pasūtījuma iespējām - ibiorio, pasūtīt šādu informāciju FIDOšno gidu vidū! Kādēļ? Nevadiet ekskursijas pa Kaukāzu? Ar autores mesidžu, pofig kas, bet vadīšu tāpat, tikai ne sīkos? Ja tur būtu kādi meli, autori izdrāztu vienā setā vsemofisom.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mako
2005-06-29 07:55 (saite)
Es domāju - no Saratovas UZ Latviju . Vai Lietuvu.
Par pasūtījuma mērķi - apmēram tāds pats mērķis, kā Latvijas fašisma tēma. Krievijai vajag ārējā ienaidnieka tēlu - tas palīdz vadīt tautu. Un "melnie", "čurkas" - tas ir labs tēls.
Kaut gan, es nesaku, ka tie ir meli.
Runājot par pasūtīt "FIDOšno gidu vidū" - komoon, FIDO jorojām ir gana liels, lai visi cits citu pēc sejas nepazītu. Nav jābūt gidei no Saratovas, lai nopublicētu viņas vārdā šādu info.
Laikam sāk likties, ka es te sazvērestības teorijas bīdu :) Bet ārējā ienaidnieka tēla veidošana tiešām pašlaik Krievijā notiek, un ļoti aktīvi. Vai konkrētais gadījums ir feiks, vai sūrā realitāte, kas labi atbilst melnā PR vajadzībām - to es nevaru pārbaudīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-06-29 13:38 (saite)
Par ienaidnieka tēla veidošanu Krievijā es tev varu pilnīgi piekrist, tikai ne ārējā, bet iekšējā, jo tādas Baltijas valstis viņiem jau būtībā tiešām ir pie kājas. Par to iekšējo ienaidnieku runājot: teiksim, ļoti līdzīga ir vācu (nevis itāļu) fašisma ideja, kurā tautu apvieno naids pret citu tautu, konkrēti, ebrejiem; piebildīšu, ka čurkas būtībā jau ir tikpat IEKŠĒJS ienaidnieks kā vāciešiem bija ebreji, tie paši čečeni (un viņiem līdzīgās SUGAS) taču ir Krievijas sastāvā, vai ne?! Es kaut kur lasīju ļoti pārliecinošu socioloģisku pētījumu, kurā tika pierādīts, ka 50% vācu fašismu piekopjošo indivīdu atrodastieši Krievijā. Bet tas nu tā.
Cita lieta ir "tautas mentalitātes diskreditācija", par kuru arī būtībā (ja pieņemam to postu kā pasūtījumu) ir runa. Redzi, pirmkārt, kriminālā statistika (kuru jau nu nesastāda vieni krievi) liecina par to, ka visas minētās lietas tur notiek ar biedējošu intensivitāti. Otrkārt, par to, kāda ir šo cilvēku mentalitāte, es pārliecinājos pēc Beslanas notikumiem, kad palasījos ingušu forumos, kuros bija razborkas ar čečeniem. Teiksim, fakts, ka inguši ir spēlējuši futbolu ar čečenu bērnu galvām (un tas jau nekur netiek noliegts)vien liek aizdomāties par šī reģiona tautu mentalitāti. Bet nu tas tāds mans viedoklis, cilvēka, kurš nekad nav bijis Kaukāzā. Varbūt jāpajautā kādam, kas tur ir bijis vienkārši :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mako
2005-06-29 08:05 (saite)
p.s. ,šis apskats man liekas labāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]viestards
2005-06-29 14:52 (saite)
raksts interesants, tāpat kā mako apraksts.
pats neesu bijis Kaukāzā, bet "viedoklis ir". cilvēki tur visu dara ekstrēmi- gan draudzējas, gan naidojas. Man ir pazīstamie, kam pēc vienas sarunas tiek izkārtots viss vislabākais un pēc tam draugi uz mūžu. Tāpat viņi stāstīja par to, ka meitenēm tur jāuzmanās, ka nenozog. Arī tūristus tur mierīgi aplaupot, tas viņiem esot iztikas avots.
kopumā: tur viss notiek ātri, ne tā kā pie mums- kamēr ko izdomā, nedēļa jau galā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?