Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-06-25 20:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Mašīnists
Noskatījos beidzot līdz galam "The Machinist", un biju ļoti patīkami pārsteigts. Cilvēki saka - brainfucking movie, un kaut kādā ziņā tā arī ir. Kombinācija Dostojevskis + Linčs + "Memento" (varam turpināt - plus Hičkoks, plus viena no fināla scēnām ir neveiksmīgs, bet apzināts rip-offs no Nabokova) - režisors Andersons  bija nolēmis uztaisīt tādu gandrīz intelektuālu trilleri, un tas viņam ir arī sanācis - būtībā normāla mākslas filma, nevis adrenalīna iekačātājs.

Skeletam līdzīgais Kristofers Beils stāro, galvenā sieviešu loma ir izsniegta vienai no manām mīļākajām (ja ne  pašai, pašai) aktrisēm - Dženiferai Džeisonei Lī , ar kuru viņa tiek lieliski galā. Kā jau teicu kaut kur komentos -  "Mašīnists" pamatīgi saliek gan "Memento", gan ierindas trillerus. Principā, detektīvs. Uzminēt tur kaut ko nav tik vienkārši.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kemune
2005-06-25 21:14 (saite)
paldies, būsim zināt
kur meklēt? dvd ir?

(Atbildēt uz šo)


[info]elfz
2005-06-25 23:31 (saite)
šitas dvd man stāv filmu-kas-jānoskatās rindā. thanks, pabīdīšu viņu par dažām iedaļām ātrāk ;)

(Atbildēt uz šo)


[info]murse
2005-06-27 13:41 (saite)
TĀ ir kolosāla filma. Mani "paņēma" tas atrisinājums, pilnībā. Es par to ik pa brīdim lasu un interesējos - par tām apziņas/bezapziņas dzīlēm, un priekštatiem par pasauli, sevi, un sevi pasaulē, un pagātnes sagremošanu, transformēšanu utt. Un te tas bija tik lieliski, skaisti, āķīgi parādīts. Es pilnīgi nevarēju vien nomierināties pēc noskatīšanās, tinu atpakaļ, pētīju..
Iesaku! :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?