Marts 29., 2012


[info]zathura18:13
mani līdzīgas domas nodarbina jau labu laiku.

mēs, piemēram, birojā izmantojam tādu sistēmu kā Redmine (darbu/projektu vadībai).

tur, protams, var stundas norādīt un atrakstīties un viss skaisti, tikai neviens to negrib darīt.

Lūk kā reiz es iedomājos, ka šādām sistēmām būtu jābūt tāda iekšējā ranga. Vajadzētu varēt salīdzināt darbus pēc nozīmības (nu, kas parasti arī ir izdarāms.. prioritātes utt) un atbilstoši tam dot punktus par šo darbu izdarīšanu (vai daļēju padarīšanu.. piemēram procentuāls izpildījums, ieguldītās stundas).

Nedēļas/mēneša laikā var secināt, kurš ir līderis pēc savāktajiem punktiem un, piemēram (es kā valsts institūcijas darbinieks, kuram nav nekādu veidu, kā atalgot darbinieku), piemēram, varu patvaļīgi kaut kā apbalvot labāko (piemēram iedot vienu brīvu dienu).

Problēma, ko es tajā saskatīju (pat tehniski tas neizklausās nekas šaušalīgs) ir tas, kā dažādos amatos veicamos darbus vienlīdz objektīvi novērtēt. Lai nav tā, ka viens plēšas visu dienu un dabon mazāk punktu, nekā otrs, kuram ir cits darbiņš un tas izdarās 2 stundu laikā (pie iedomātas situācijas, kad abi ir vienlīdz piemēroti dotajam uzdevumam).

Man, kā geimerim, protams, liekas visai ideāls motivātors, tādēļ bija it kā šaubas par tiem, kuriem nav tāda azarta varbūt un pati 'spēles' ideja neiet pie sirds (tādu arī ir daudz).

Bet in general - to 'spēles' elementu arī var tik daudz neizvirzīt uz priekšu, kā vairāk to, ka ir labi redzams darbošanās rezultāts un progress, savstarpēja salīdzināmība (lai ko arī neteiktu un nemācītu, ir skaidrs, ka mēs visi skatāmies uz citiem (vai viņam mazāk jāstrādā, vai lielāka alga utt)). Būtu vai nu mazāk apvainošanās pašu darbinieku vidū (par to, ka tie it kā netiek novērtēti), gan arī, iespējams, priekšnieki spētu ieraudzīt kādu padoto ieguldījumu, ko iepriekš nav spējuši novērtēt...

tā.. es laikam izplūdu..
bet tu tiešām trāpīji pa tēmu, ko es ar savās smadzenēs marinēju.

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
markizs - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

> Martkordraugi
Latest.bml
Politfantāzijas
Politekonomika
Kreatīvi
Dgramatdraugi


> Go to Top