Siderius Nuncius ([info]mapet) rakstīja,
@ 2012-11-18 22:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

Vislabākā dienas daļa ir ēst gatavošana. Pēc kuras seko pārsteigumu (reizēm labu, reizēm nē) daļa - ēšana. Pēc, kuras savukārt seko laba daļa - trauku mazgāšana.

Uzbeku restorānā* pasūtīju plovu.
Īsi pēc tam uzzināju, ka pavārs ieradīsies ar plovu.
Ieradās pavārs ar plovu.
Pavārs bija īss, kalsns kungs, kura vecumu un izcelsmes valsti (planētu?) visas novērojamās detaļas bija vienojušās neizpaust. Vienīgi, ka tur no kurienes pavārs nāk, cilvēkiem ir bioloģiski ieprogrammēts kādā brīdī sākt augt atpakaļgaitā (inward?).
Skatījāmies ilgi viens otra mazajās acīs. Vēlāk netiku skaidrs vai mēs galā sapratām viens otru vai nē.
Pēc tam pavārs ilgi kārtoja plovu uz šķīvja. Izvēloties labākos bits no pannas. Likās pašsaprotami, ka šim rituālam jānotiek klusumā ar labu apetīti un paldies beigās. Pēc tam, kad pavārs, panna, viesmīlis un krēsl-galdiņš uz kura panna tika novietota, izgaisa atstājot aiz sevis bīstami vibrējošu laiktelpu, man vajadzēja laiku, lai saņemtos sākt ēst.
Tas, ka jāapēd-viss-vai-jāmirst, bija skaidrs pirms vēl biju sācis ēst.
Šeit jāmin, ka pirms tam biju ticies ar manparu un īru kafiju, kurā viss bija īsts (īru nacionālā atbrīvošanas kafija) ---
--- man priekšā šķīvī stāvēja sarežģīts uzdevums.

Ja šis dzīvoklis būtu kosmoskuģis, tad es droši varētu iedarbināt dzinējus un uzņemt kursu uz Andromedu, jo ēdamā man ceļam pietiks. Reizēm domāju, ka viss šis ēdamais ir ticis krāts 21. decembra pasaules gala aftermath`am. No worries - pietiks diviem, trijiem pasaules galiem. Man mantojumā tika vecmātes pasaules gala krājumi.

Šobrīd es strādāju ar rīsu krājumiem, - viens iemesls ir tāds, ka rīsos ir maz kaloriju, otrs, ka man nav vēl drosme pupiņām un zirņiem, trešais ir tāds, ka rīsi ir pozitīvais tēls - grāmatā, kurā lasu, stāsta par to cik ļoti jāmīl rīsi - nevienam citam, tikai rīsiem ir pa spēkam pabarot daudzbalsaino āziju.

So, here is my food porn.
Apakšā kārta ar gurķiem un tomātiem - apkaisīti ar pipariem un sāli. Tad rīsi. Tad fetas siers un citrons. Apkaisīts ar pipariem.



*restorāns ir nesmuks vārds, lai aprakstītu to vietu. restorāns man asociējās ar naudu, biznesu, ražošanu. bet, piemēram, tibeteikas pie sienas netulkojās finansistu valodā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]elina
2012-11-19 11:43 (saite)
smuks food porn :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mapet
2012-11-19 20:17 (saite)
tencinu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikku_myy
2012-11-20 01:09 (saite)
vai nesen neesi lasījis Artēmiju Faulu? vibrējošas laiktelpas un tamlīdzīgi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?