mapats - [entries|archive|friends|userinfo]
mapats

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[15. Okt 2021|23:55]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:16. Oktobris 2021 - 06:43
(Link)
Nogalina apmēram tāpat kā automašīnas nogalina. Bet tas netraucē mums lietot auto, jo tās ir ārkārtīgi noderīgas – reizēm arī lai izglābtu dzīvības (ātrā palīdzība ar zirga pajūgiem nebūtu tik efektīva).
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:16. Oktobris 2021 - 10:40
(Link)
Bet nogalina, vai ne? Nevis ir tāds nevainīgs fizioloģiskais šķīdums ar maģiskām spējām, kā stāsta tv.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:17. Oktobris 2021 - 11:20
(Link)
Protams, ka vakcīna nav tikai sālsūdens. Ja kāds to mēģina iestāstīt, tad nevajag viņā klausīties. Citādi jau tā tiešām būtu milzīga krāpniecība – ka cilvēkiem dod injekcijas bez jebkāda efekta.

Vakcīnas ir ļoti advancētas medicīniskas terapijas, uz tām ir spēcīga iedarbība – gan tāda, ko mēs gribas iegūt (labāku imunitāti pret jauno vīrusi), gan arī tāda, kas ir nevēlama. Diemžēl mēs dzīvē nevaram pieņemt tikai labo, bez nekāda sliktuma. Arī ikdienā mēs lietojam labas preces, kuru ražošana kaitē dabai. Ir tikai jāatrod pareizais balanss jeb līdzsvars starp šīm lietām. Un tādā veidā, lai pozitīvais ir krietni vairāk nekā negatīvais.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:17. Oktobris 2021 - 11:30
(Link)
Tad ir man taisnība, vai nav? Nogalina pret visi izdzīvo, bez atrunām, autiskais + vai -.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:17. Oktobris 2021 - 11:41
(Link)
Tas nav melnbalti, 100% jā vai nē.

Ja tu saki nogalina un vari atrast kaut vienu piemēru, kad vakcīna ir nogalinājusi, piemēram, anafilaktiskā šoka vai trombozes dēļ, tad tev ir taisnība. Vakcīna (reizēm) nogalina. Un tie, kas saka, ka vakcinē (nekad) nenogalina, tiem nav taisnība.

Bet šie gadījumi ir ļoti reti, tāpēc var izvērt, vai ieguvums atsver risku. Es teikšu, ka jā, it īpaši ar veciem cilvēkiem. Problēma ar kovidu ir tajā, ka cilvēki ir panikā un nespēj izvērtēt ieguvumus pret riskiem, tāpēc meklē absolūtus apgalvojumus.

Es teikšu, ka bērniem ieguvumi no šīs vakcīnas var neatsvērt riskus. Par vakcīnu tas gan vēl ir diskutējami, bet attiecībā uz citiem pasākumiem, kā mājsēdēm, skolu un pasākumu slēgšanas – risks ir daudz lielāks nekā no saslimšanas ar kovidu. Bet cilvēki to nespēj vai baidās izvērtēt.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:17. Oktobris 2021 - 12:03
(Link)
Kur nu vēl melnbaltāk.

Šī sadaļa paredzēta tikai viena apgalvojuma pareizības noteikšanai, bez novirzīšanās lirikā par riskiem u.c. svarīgām lietām.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:17. Oktobris 2021 - 12:07
(Link)
Apgalvojuma pareizība pati par sevi ir nebūtiska lieta, kurai vispār nav vērts tērēt laiku. Visu nosaka konteksts un tas, kā tas ir saistīts ar pārējo realitāti. Mēs jau neesam kvantu pētnieki, kuri var gadiem autistiski diskutēt par kāda vienādojumu pareizību. Mums interesē šī laicīgā dzīve ar visām tās izpausmēm.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:17. Oktobris 2021 - 12:17
(Link)
Tagad izklausies pēc manis, kad es kādam mēģinu smadzenes sapūderēt. Laikam nemaz neesi tik ļoti melnbaltā skatījuma spektra nēsātājs.

Man šķiet būtiski noteikt šo dalījumu - nogalina, vai nē un tikai tad sākt skatīties tālāk.
[User Picture]
From:[info]resort
Date:17. Oktobris 2021 - 10:50
(Link)
bet vakcīna nedod 180km/h superspējas... ja nu vienīgi 180bpm