MaKo
VPN aizliegts 
31.-Jul-2017 02:06 pm
Cik jauki, Putins parakstījis likumu, kas aizliedz lietot VPN un anonimaizerus.
Nez, pēc kāda laika mūsu likumdevēji sāks apspriest ko tamlīdzīgu?
Comments 
1.-Aug-2017 10:07 am
Imho, LV nemaz nav tādu VPN pakalpojumu sniedzēju. Tor exitnodes nozarei diez vai ko dod :) Biznesa labklājības atmazkas nebūs īstās.
Pamatdoma tomēr ir par vārda brīvību. Par iespēju skatīties dažādus resursus (ne jau tikai par torrentiem, bet arī par Wikileaks, un Pietiek.com, lai tavs komentārs nerāda, ka piemēram, strādā Labklājības ministrijā etc.)
1.-Aug-2017 10:13 am
Ja pareizi sapratu ziņas, Krievijas gadījumā bloks attiecas arī uz ārzemju VPN provaideriem, ne tikai vietējiem. Kā arī - nekur nav teikts, ka tas attiektos tikai uz maksas variantiem. Ja cilvēku pieķer lietojam izmantojot VPN, kuru uztur privātpersona, par to arī var sodīt.

Balstoties uz šiem pieņēmumiem, izsaku cerību, ka vismaz VPN ziņā pie mums ko tādu nepieņemtu, jo tas padarītu nelegālu gandrīz jebkādu darbu, kas saistīts ar ārzemju uzņēmumiem / lielāka apmēra IT projektiem.

Savukārt, ja pie mums aizliegtu Tor'u vai nodarboties vēl intesīvāk ar komentāru filtrēšanu, par to nejustos pārsteigts. Then again, neizskatās arī, ka tas būtu dienaskārtībā.
1.-Aug-2017 03:51 pm
Uz jebkuru, kurš pieejams no Krievijas, tas attiecas. Ja caur tavu servisu var redzēt nobloķētas lapas, un tu viņas nebloķē - bams - un tu pats esi nobloķets pieejai no Krievijas.
This page was loaded Mar 29. 2024, 7:44 am GMT.