MaKo
Commenting To 
15.-Jan-2013 04:30 pm - Pīrādziņi
Pēc nejaukās slimošanas nestāv uz visādiem smagiem ēdieniem, gribas ko vieglu, bet barojošu. Šķību aci noskatījies uz cūkgaļas kluci ledusskapī, sapratu, ka negribu nekādas karbonādes vai citādā veidā ceptu gaļu. Tāpēc sagriezu gaļu gabalos un izvārīju katliņu sātīga buljona - ar lauru lapiņām, melnajiem un smaržīgajiem pipariem, sīpolu, gabaliņu selerijas, sāli un drusku burkānu ripiņu.
Un kas pie buljona pienākas klāt?


Pareizi - buljona pīrādziņi.
Gaļa pildījumam ir, tagad tikai jāizdomā mīkla. Gribējos klasiskos, no kārtainās mīklas. Bet veikalā to nepārdeva. Tad nu atradu recepti un taisīju pats. Īstenībā - vienkārši.
Divas glāzes miltu izsijā bļodā. Tad paņem puspaciņu auksta, cieta sviesta un sagriež miltos. Un ar naža asmeni kapā, līdz sviests mazos, miltos ielipušos gabaliņos (nu, tik mazos, kā zirnīši vai M&Ms konfektītes).
Tad ņem glāzi auksta ūdens, kurā pustējkarotīte sāls un pāris tējkarotes cukura izšķīdinātas, pielej ūdenim ēdamkaroti 9% etiķa - un iegāž pie mūsu miltu/sviesta granuliņām. Un samaisa ātri mīklu, necenšoties izmīcīt, tikai vienā masā sajaukt.
Tad liekam pārtikas plēvē ledusskapī vismaz stundiņu atdzist (mīklai visu laiku jābūt vēsai, lai sviests nekūst).


Velkam ārā no ledusskapja un rullējam plāksnē.

Tad ņemam mīkstu sviestu, un apziežam vienu plāksnes pusi kā sviestmaizi (tikai maliņas pašas ne), un lokam plāksni uz pusēm.
Atkal parullējam, apziežam, salokam. Un ledusskapī.
Un tā vairākas reizes. Jo vairāk locīsiet, jo kārtaināka mīkla.

Kad jau apnicis, velkam auksto mīklu ārā, nogriežam ar nazi gabalu, un rullējam 3 mm biezā plāksnē. To sagriežam kvadrātiņos.



Kvadrātiņus salokam pa diagonāli un pildam.
Pildījumam es izvārīto gaļu izmalu caur gaļasmašīnu ar vienu svaigu sīpolu kopā. Otru sīpolu sakapātu apcepu uz pannas un iemetu klāt. Pieliku garšaugus, piparus, sāli - sanāca garšīgi.



Pildījuma gan bija vairāk kā vajadzēja, būs rīt komervīderos jāsacep.



Sanāca šitādi trīstūrīši.
Apziest ar sakultu olu un krāsnī iekšā, 200 grādos uz 20-30 minūtēm (tur jau katra krāsns citāda, sāk brūnēt - gatavs).



Sanāca necerēti labi. Kūst mutē, mīkla simtiem kārtiņās, smalka...
Divas pannas sacepu, palikuši tikai daži.



Glāze silta buljona un daži pīrādziņi - ļoti labas pusdienas slimniekam, ne?
Novēliet tikai, lai ātrāk pāriet tā nejaukā sāpe rīklē. Faringīts, nolāpīts.
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Maijs 21. 2024, 2:27 am GMT.