Uzdūros interesantai lapai - http://www.mansdarzs.com/. Tur ir pieejams viss, kas vajadzīgs vīna un alus raudzēšanai. Un pat destilācijas aparāti. Tiesa, cena nemaz nav pievilcīga - 1100 ls...
A vot visur tev nevaru piekrist... 1. Nu, tā ir matu skaldīšana. Gribēji, lai publicē tabulu ar precīziem sulas iznākumiem no dažādu šķirņu āboliem? 2. Cukurs ir garšas jautājums, protams, ka variēsies. 3. No plika cukura destilētā ūdenī tev nikas nesarūgs. Neesi dzirdējis par amoniju vai pat ožamo spirtu, ko pievieno, lai rauga sēnei būtu no kā veidot šūnu? 5. Aha, dabiskie raugi, jā, un dabiskās pienskābes baktērijas u.c. viss kas cits dabiskais. Raudzējot ar dabisko metodi, sanāk loterija. Vienreiz vīns, citreiz etiķis, citreiz pretīga susla. Pie kam nu nav man "iepriekšējās sezonas" rauga, nav :) 15. par nepieciešamo PH līmeni esi dzirdējis? Ja nav skābuma, rūgšana apstājas, un tev ir salda brāga. 17. nu, komooon... fermentācija tikai kunģī notiekot, ja? Skuju, jebkura rūgšana ir fermentācija. Vobšem - piekasies.
1. Nu, tā ir matu skaldīšana. Gribēji, lai publicē tabulu ar precīziem sulas iznākumiem no dažādu šķirņu āboliem?
2. Cukurs ir garšas jautājums, protams, ka variēsies.
3. No plika cukura destilētā ūdenī tev nikas nesarūgs. Neesi dzirdējis par amoniju vai pat ožamo spirtu, ko pievieno, lai rauga sēnei būtu no kā veidot šūnu?
5. Aha, dabiskie raugi, jā, un dabiskās pienskābes baktērijas u.c. viss kas cits dabiskais. Raudzējot ar dabisko metodi, sanāk loterija. Vienreiz vīns, citreiz etiķis, citreiz pretīga susla.
Pie kam nu nav man "iepriekšējās sezonas" rauga, nav :)
15. par nepieciešamo PH līmeni esi dzirdējis? Ja nav skābuma, rūgšana apstājas, un tev ir salda brāga.
17. nu, komooon... fermentācija tikai kunģī notiekot, ja? Skuju, jebkura rūgšana ir fermentācija.
Vobšem - piekasies.