MaKo
 
5.-Aug-2006 03:03 pm
Palasījos par fototehniku, ko sauc HDR. Pamatideja - taisam trīs kadrus - drusku pārgaismotu, normālu un par tumšu - trīs dažādām ekspozīcijām. Tas saucas breketings, un dažām kamerām ir standarta fīča. Tad ņemam un apvienojam visus trīs kadrus, no katra paņemot labāk izdevušās detaļas. Rezultātā iegūstam bildes, kurās nav tumšu, melnu ēnu un pārgaismoto vietu. Tagad tikai jādomā, kur kameru ar breketingu eksperimentiem lai ņem.
Daži piemēri:





Comments 
6.-Aug-2006 12:10 pm
Tu neiebrauci :)
Tā bilde ir naktī uzņemta. Ēnām ir jābūt. Bet pievērs uzmanību - krūzītes sāns, kas parasti knipsējot būtu melns klucis kopā ar no tā krītošō ēnu un lampas oreols, kas būtu balts pārdedzināts pleķis - abos ir skaidri saskatāmas krāsas un detaļas. Tur tie nav defekti, bet efekti.
6.-Aug-2006 02:04 pm
Šie defekti pēc pareizas fotogrāfijas teorētikas nav pieņemami. Ja jau ir ēnas utml. tad kāda jēga. Paņem uztaisi labu bildi i viss. Citādu jēgu nesaskatu pārgaismotu un neizgaismotu taisot... Jo tās lietas ap lampu, nu to toč varēja novērst ar lielu slēdzā ātrumu un diafragmas aizvērumu.....
6.-Aug-2006 05:45 pm
Tu ar neredzi pievienoto piemēru fišku?
This page was loaded Apr 20. 2024, 5:30 am GMT.