MaKo
 
24.-Maijs-2006 10:54 am
Mazs veltījums tiem, kas raud, ka bērni par ātru pie datoriem pieradinās.



Un ne jau datorā ir vaina - ja gribat, lai bērns nespēlē datorspēles - iemāciet viņu dzert, smēķēt un rīkot ielas bandu kautiņus.
Vai heroīnu durt. Vai zagt.
Comments 
24.-Maijs-2006 05:45 pm
Te mēs esam norobežojušies un ieciklējušies veinā lietā. Vai dators ir tikai spēles? Manuprāt uz viņa var darīt daudz vairāk.
A kas mainītos ja nebūtu datoru? Tikuntā cilvēki kļūtu par fanātiskiem līzjutējiem piem. kāam sporta veidam, un viņu dzīve sastāvētu tikai un veinīgi no domām par sportu....
24.-Maijs-2006 05:50 pm
nēnu, dators ir arī enciklopēdija un ota, bet traki reti.

un, protams, piekrītu.. mūzikas "atkarības", ģērbšanās utt attiecībā pret elku/iem.. galu galā viss var būt slikts un viss varbūt labs pareizās devās, bet kurš noteiks to devu?

es pavisam negribētu savus bērnus ierobežot un šo "kontrolēto" audzināšanu jebkurā gadījumā piekoptu tikai līdz 5-6 gadiem.

galvenais jau bērnam piedāvāt iespējas, tad jau viņš pats izlems, kas patīk un nepatīk. un varbūt arī jāļauj kļūdīties.
24.-Maijs-2006 07:40 pm
bet diskusija jau ar to arī sākās.
ar to, ka četrgadīgs bērns vēl neizrāda interesi par datoru:))
24.-Maijs-2006 08:55 pm
Protams, jo no kļūdām mācās visvairāk. Tas no personīgās pieredzes. Bet arī ļoti lielu iespaidu atstāj paši vecāki. Ja piemēram tie vakarā vēlu atnāk no darba mājās un bērns redz, ka tie sēž tik pie tv- tas nedod bērnam nekādu stimulu vispār domāt par ko citu. Jo nejau bērns ir vainīgs, bet gan tas kas viņu audzina.
This page was loaded Maijs 28. 2024, 10:56 am GMT.