MaKo
Vēsture.sauc.lv 
7.-Apr-2006 11:47 am
Domāju, vai vērts atjaunot vesture.sauc.lv projektu... No vienas puses - vajag, nav taču Latvijā nevienas lapas, kas pasaules vēstures jautājumiem būtu veltīta... No otras puses - tos vairākus mēnešus, ko projekts pastāvēja, lasītāju interese bija maz jūtama. It kā apmeklējums bija, bet neviens nekomentēja rakstus, nemēģināja neko Forumā teikt, neviens savus garadarbus nepiesūtīja publicēšanai.
Pie tam mani bremzē laika trūkums - jo pēc lapas karkasa pacelšanas par jaunu jāsavada visi raksti, kas bija. Raksti ir pieejami teksta formātrā, tikai copy-paste+ neliela rediģēšana vajadzīga - bet man nav laika šim darbiņam. Ek, ja kāds students pieteiktos par tehnisku līdzstrādnieku uz plika entuziasma pamata... Bet kad sapņo, vajag aizvērt acis un nopirkt lūpu uzrullējamo aparātu.
Comments 
7.-Apr-2006 12:08 pm
1) Entuziastu nav. Ļaudis iespringst interesēties tikai par ko gatavu.
2) Da met pie malas. Nekad nevajag darīt to, kas neaizrauj. Ja nav misijas glābt latviešu tautu no valdošās tumsonības un neizglītotības, kas tiek kompensēta ar ideoloģiju, tad priekš kam pūlēties? Lai labazovi ņemas. :)
7.-Apr-2006 12:11 pm
1. Domā, viss tik slikti? :) A kas tu esi?
2. Vot par misijām nevajag - tas var aizbiedēt arī čaklākus par mani ļautiņus. Un kas ir Labazovs?
7.-Apr-2006 05:51 pm
1) Tas nav vērtējums, bet gan tikai fakta konstatācija. :)
2) Man ir sava misija. Domā, baisi patīk skraidīt pa bankām, no sponsoriem naudu dīkt, dzenāt ar mietu autorus, nemitīgi mailoties, lai reizi pusgadā plakātu izstādīti uztaisītu un noklausītos komentārus, ka salīdzinot ar Ņujorku sūds ir tas, kas te paveikts? Kudi vieglāk butu kā līdz šim: darbs-krodziņš-kniebiens-čučēt-iecibot ritms, ij šo pusgadu slīpēt kādu plakātu tādā līmenī, ka varētu jau gana drošu sirdi kur biennālē citā valstī piedalīties. Tikai zinu, ka neviens cits to nedarīs. :/ Vo kad lieta aizies ij plakātu būšana pienemsies spēkā gan mērogu, gan finansējuma ziņā, tad gan saradīsies patiesi entuziasti, kuri labprāt Latviju pārstāvētu Tokijā. Vo tad varēšu doties pelnītā atpūtā ij vērot no malas procesu. :)
Ij ar tiem tulkojumiem jau tas pats. Vienkārši... sajūta tāda iekšā gruzd, ka ja neko dižu, tad vismaz kaut ko cilvēku labā jāpaveic, lai kad penālī iespēlēšu, nebūtu sajūta, ka dzīve pavadīta bezjēgā strādājot-ēdot-kakājot. Tāpēc ar turpinu, kaut par to nemaksā, toties gāna (nebūtu arī Tavi XXX faili nonesti, man patiešām būtu aizdomas, ka kāds tīšām vēsture.sauc uzbrucis tīri ideoloģisku apsvērumu dēļ - ļaudis kā neadekvāti agresīvi uztver pat vissausākos faktus, ja tie nesaskan ar viņu plakano pasaules ainu).

Labazovs ir entuziasts, kurš veido linku galerijas: http://labazov.livejournal.com/
11.-Apr-2006 01:54 pm
Ij tos manus tulkojumus nav vērts iespringt restaurēt.
11.-Apr-2006 06:52 pm
Kāpēc?!?
11.-Apr-2006 07:06 pm
Pirmkārt, man taču tie visi ir wordā ij varu iesūtīt pa jaunam.
Otrkārt, domāju Čingizhanu apstrādāt: izņemt atsauces ārā, toties ielikt literatūras un avotu sarakstu (ja kādu tēma interesēs, tas varēs kaut bibliotēkā palūkot).
Treškārt, tā lielā grāmata, ko tulkoju, dalās tēmās "termini" un "situācijas", tb terminu skaidrojumus varētu likt kā likām sadaļā "blakusnozares" > "politoloģija", savukārt situācijas (tipa, Kambodža, Irākas-Irānas karš u.tml. varētu likt reģionos, un tad mums uzreiz parādītos ar ko piepildīti Tuvie Austrumi, Dienvidaustrumāzija, Āfrika, Latīņamerika u.c.
7.-Apr-2006 12:10 pm
Students ne ne students, bet ja nav īpaši steidzami vajadzīgs (pamatdarbs arī jādara), varētu palīdzēt. Domāju, ka copy-paste veikšanai esmu gana kvalificēts.
7.-Apr-2006 12:23 pm
Atsūti savu mailu uz mako.lv@gmail.com
7.-Apr-2006 12:10 pm
negribi latviešu wikipēdijā tos rakstus ievietot?
Projekts jau eksistē, un info tur patreiz ir pamaz :(
7.-Apr-2006 12:20 pm
wikipedija tomēr ir enciklopēdiska rakstura vieta, kur raksti apskaidro kādu lietu, faktu, parādību. vesture.sauc.lv tomēr bija vēsturisku/socioloģisku/politoloģisku/filozofisku rakstu krājums ar plašāku pieeju.
7.-Apr-2006 05:54 pm
Pie tam wikipēdijā savas pērles liek iekšā dajebkurš, tb jau no paša sākuma šis resurss ir nekvalitatīvs un nebaudāms (palasi kaut vai slima suņa murgus, kas tur par Ulmani u.tml.). Vēsturē vismaz profesionāli cilvēki, kuri atbild par to, ko raksta un domā.
7.-Apr-2006 12:13 pm
Ja tikai pārrakstāmā vaina, tad varu palīdzēt.
7.-Apr-2006 12:22 pm
Doma tāda - ir projekts, tam ir web interfeiss, un ir word dokuments, kura saturu vajag pārkopēt pareizā lodziņā, noņemot visu formatējumu, sakārtot pa rindkopām, kur vajag - bold vai kursīvu salikt - un nospiest save. Pat ne pārrakstīt :)
Ok. Tātad entuziasti ir. Atsūti savu mailu uz mako.lv@gmail.com
This page was loaded Maijs 11. 2024, 12:15 am GMT.