magnolia - [entries|archive|friends|userinfo]
magnolia

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 21st, 2019|12:03 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
pie veğetāriešiem un vegāniem es nesaprotu, kāpēc taisīt mākslīgus aizvietotājus. sojšašļiki, burkānlaši un tofu olas(!). ja kaut ko neēd, tad neēd. kas tā par muļķošanos.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]sarkans0987
Date:April 21st, 2019 - 12:26 pm
(Link)
Tieši manas domas. Ja neēd olas, tad neēd. Nevis twisa ķīmisku ķēpu, kas aizstāj olas. Turklāt bieži vien tas vegānisms ir protests pret industriālo rūpniecību, bet kā tad visi tie aizstājēji top.....
From:[info]mansgan
Date:April 21st, 2019 - 07:39 pm
(Link)
par to citu nezinu, bet kaut kā marinēta cepšanai uz uguns kāpēc gan neizmantot soju vai vienalga ko. tāpēc ka forši, tāpēc ka pie ugunskura (kaut vai oglēm) ir forši. es gan šobrīd neesmu nekāds veg/ģ, vienkārši gaļas mazēdājs. cepu sēnes, tupeņus un cukini, u.c., bet man vajag kaut ko ar etiķi un sīpoliem. tad nu ir tapusi arī soja tādā marinādē. nē nu, lai nebūtu kauts kāds fan veg/ģ, es drīkstētu laikam uzgrauzt tikai apceptus marinētus sīpolus???
From:[info]mansgan
Date:April 21st, 2019 - 07:40 pm
(Link)
olas man nešķiet svarīgi aizvietot, bet kādam ir svarīgi. nu kas jums -- tas traucē ;p
[User Picture]
From:[info]217
Date:April 22nd, 2019 - 12:03 am
(Link)
tā paša iemesla dēļ, kādēļ cilvēki mēģina dažādas jaunas receptes - pamēģināt kko jaunu vai arī ēdienkartes dažādošanai.
btw, tieši visi trīs minētie "aizvietotāji" ir ļoti garšīgi, ja māk sagatavot. un nevis kā aizvietotāji bet kā vnk kkas ko var pagatavot no ne-gaļas.

šodien, piemēram, ēdu burkānlasi - nevis tāpēc, lai aizvietotu īstu lasi, jo man vienalga par zivīm, bet lai pamēģinātu jaunu veidu, kā ēst burkānus ar aļģēm un sezama sēklām.

tas pats ir ar, piemēram, firmas Quorn produktiem, piemēram, "vistas gabaliņiem" - ēdu tos tāpēc, nevis, ka man pietrūktu nogalinātas vistas miesas, bet tāpēc, ka jāuzņem olbaltumvielas, un dažreiz gribas ne tikai olas, riekstus vai pupiņas un ko tur vēl, bet arī kko citādāku.


[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:April 22nd, 2019 - 11:46 am
(Link)
jo noteicošais neēšanas iemesls ir ieguves veids, nevis produkts, dooh
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:April 22nd, 2019 - 12:18 pm
(Link)
dooh=dohlij?