May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

peripetijas ar darbu

Posted on 2013.05.21 at 01:59
Fīlings:: indescribable
Tags: , , ,
Tāda ļoti ar komunikāciju saistīta diena. Ar spraigu komunikāciju. Un saturīgu.

Kolēģe otro nedēļu sortēšanā un šodien dikti šūmējās breika laikā. :D Uzminiet par ko! :D
Viņu paprasīja šodien pasortēt paletes, kas nozīmē cilāt tās kastes. Jo neesot, kam to darīt. Kamēr viņa cilā, tikmēr Kaspars pie kompja. Protams.
Nezinu, kurš bija tas, kas paprašija viņu to darīt, bet acīmredzot, vai nu Kaspars netika apprasīts, vai nu nebija piedabūjams. Sskritība, ka runa ir par 1 un to pašu džeku, kurš toreiz arī man negāja palīgā - gan tad, kad prašiju, gan tad, kad neprasīju? Pārējiem vēl ir kaut kādi vērā ņemami attaisnoumi, bet ne Kasparam - slinkums ir vienīgā atruna, ko pieņemtu no viņa.
Viņa iestājas principā par to pašu, par ko es - nebūtu pretenziju, ja visi kopā strādātu, sortētu, vai nu kastes, vai nu preces vai ko.
Viņa Kasparu nosauca par negatīvisma iemiesojumu. Šai sakarā viņa gan viņu pazīst vairāk, jo ik dienu brauc kopā uz darbu.

Gaidu tagad to anonīmo spriedelētāju no Ogres(?) šai sakarā. :DDD Nāc un iekomentē neslēpjoties. :D

Vēl cita saruna ar citu kolēģi... ka menedžeru skaits aug, bet bonusus darbiniekiem samazina.

Mani mēģina motivēt censties sasniegt tārgetu... Tātad padarīt par pilnīgu sistēmas pakalpiņu, kā es to uztveru. Kā Rinalds teica - tie ir tikai draudi. Bet Rinalds kļūdās un reizē arī nekļūdās. tātad...

...Saruna ar tīmlīderieni. :D Pienāca pie manis informēt par šodienas un iepriekšējās nedēļas kopējo tārgetu. Un par to, ka, ja šīs nedēļas beigās mans nedēļas tārgets nebūs vismaz 96%, tad sāksies process man... Uzprasīju, ko tas nozīmē - tipa monitorēs manu performanci un blah blah blah. Prašiju, kas būs pēc tam? Nu pēc tam būs kanselings.
Te man gribētos, ka kāds pastarpināti uzzinātu viņas reakciju par man ureakciju (jo vizuāli nekā neizpaudās), bet iepsējams jau pieradusi pie manas pēdējā laika reakcijas. Smīna pavadīts "then will be lots of funnnnn".

Uzzināju, ka 2. vai trešais kanselings aģentūrniekiem nozīmē atlaišanu no darba, bet permanentajam - bonusa pilnīgu zaudēšnau uz kaut kādu noteiktu laika periodu.
Par cik mani šobrīd neuztrauktu pat, ja uz mani attiektos aģentūrnieku bieds, tad mana attieksme nemainās. Manis atlaišana mani uztrauktu tikai tādā līmenī, ka labāk aiziet pašam, nevis tikt atlaistam, lai pēc tam citu darbu būtu vieglāk atrast. Bet nu...

Parunāju vēl ar citu kolēģi un noskaidroju slimošanas prodcedūru. Jāizdomā labs iegansts uz 4 dienām, ar ko atvēzēties, kad man zvanīs un kad atskaitīšos menedžerim.

Apstiprinājās manas aizdomas par to jauno fīdbaku sistēmu - tas tiešām ir, lai mēs vairāk fīdbakus dabūtu - tipa, lai redzētu, ka'da ir patiesā situācija. Kombinācijā ar tārgetiem tas ir vienkārši burvīgi. :D Bet ne par to ir stāsts jeb ne tās bija tās aizdomas. Aizdomas krita uz 1 problem solveri. Un jā - tā tiešām ir Marta, kas to izdomāja. Kāpēc? Skuja viņu zina - mana vienīgā loģiskā versija, ka viņa stoveru galvas izmanto par karjeras pakāpieniem. Arī agrāk tiešī šitā problem solvere izcēlās ar neatsaucību un neizpalīdzību atšķirībā no pārējiem, kuriem tas problēmu nesagādāja. Pārējie bija atsaucīgi un izpalīdzīgi.


Vienīgais pozitīvais moments saistībā ar fīdbakiem, ir tas, ka nevar vairs identisku preci kaimiņ-nodalījumā iestovot, līdz ar ko maķenīt mazāk kļūdu var sataisīt.
Bet ar jaunajiem tārgetiem tas tikai mazliet kompensē, jo kļūdu būs tikai vairāk. Plus vēl šitā cilvēku čakarēšana.

bet ieskatam - vēl cita kolēģe, ar kuru parunājos, norādīja, ka šodien 3 stoveriem (permanentajiem) bija retrainings jau maiņas sākumā. Pēcāk viņai paša bija retrainings. :D Tas nenozīmē, ka tie bija vienīgie. Principā arī man vajadzēja retrainingu, jo par piektdienu arī saņēmu fīdbaku + man jau bija, pie tam par to pašu kļūdu. Kāpēc man retrainingu nepiedāvā? Aizmirsuši.

Atsākusies komunikācija ar Polu. Nespēju ticēt vairs cilvēkam. Bet varbūt mēģināt atgūt? Ticību? Nezinu. Pavisam savādāk jūtu to cilvēku. Drīzāk nejūtu. Ir zudis tas kontakts (jeb apzināti un tīši zaudēts?). Nezinu. Kaut kas iekšā ir pret, atturas. Negribas laist sev klāt (mentāli)... pēc visa notikušā. Noticis gan arī dikti daudz laba, bet man "kājas automātiski nostājas pretī".

Comments:


Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2013-05-21 09:08 (Link)
Emm - kas ar Polu? Kko palaidu garām?
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-05-21 15:58 (Link)
Hmmjā, iespējams palaidi garām, kaut gan izteicos tā mazliet dūmakaini toreiz par to, jo negribējās tobrīd to publiskot, lai viss neizskatītos pārāk drūmi un negribējās lieki cepties vēl par to, jo katrreiz, kad par to dusmojos toreiz, tas mani ieveda galvassāpēs (traumas sekas).

Diezgan šerpi sastrīdējāmies. Bija mana vaina, tomēr tas izrietēja no stresa, ko ietekmēja arī viņš. Tomēr tas sviests, ko man nācās dzirdēt, ir vienkārši kaut kāds pilnīgs murgs ar manis apmelošanu tai skaitā.
Un tam visam klāt - viņa augstprātība, iedomība. Uzskata, ka viņš zina labāk pat par tādām tēmām, kas ir līdzvērtīgas tam, ka paziņotu, ka zina labāk, kādā krāsā man apenes. Un nevis vienkārši paziņo, bet strīdās pretī pamatīgi.

Un šobrīd viņš domā, ka, ja viņam tas viss ir sīkums, tad visiem tā ir un izturas bezmaz tā, it kā nekas nebūtu noticis un pat neaizdomājas, ka arī citiem (nevis tikai viņam) var būt aizvainojumi. Atškirībā no viņa es atvainojos par visiem aizvainojumiem, ko nodarīju viņam. Pēc tā likās, ka viņš bija svētlaimē. Taču viņš to nedarīja, jo laikam pat neapzinās... lai vai cik gudrs viņš ira...
Viņš sevi uzskata par perfektu.

Tas bija 3. smagais šī gada sākuma notikums, kuram laika vienīgais risinājums būtu izteikt viņam visas savas dusmas un izķidāt to visu. Ir tikai 1 problēma, ka ne pārāk gribas to ķidāt un neba arī man atmiņa ir tik laba, lai atsauktu tajā visu, kas mani sacepināja (viņš gan perfekti tās lietas atceras), jo cenšos to izmest no savas galvas, kura tāpat ir nodarbināta ar daudzām jo daudzām lietām.
Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2013-05-21 18:13 (Link)
Nu jā - pārgudrība (kas bieži vien nāk kopā arī ar gadu pieredzi) tiešām var sadusmot..

Aizvainojumu gan nav vērts turēt - pati zini (es arī bieži aizmirstu gan to, kas man pateikts, gan tas ko pati esmu izspērusi, jo sliktais vnk izdzēšanas no atmiņas...)
nu jā, ja tiešām sajūtos vainīga, arī pārsvarā atvainojos.. Varbūt problēma rodas, ja cilvēks nesajūtas vainīgs (pašai arī bieži šķiet, ka otrs ņepatemu uz mani apvainojas). Vnk izvērtē - ja nevēlies ar viņu komunicēt, tad tā arī pasakai, lai meklē kādu, kas atbilst viņa pieredzes&prāta vai kā nu tur līmenim...
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-05-22 00:00 (Link)
Cilvēks gudrs, tomēr pārvērtē sevi. Un tā nemitīgā visa kritizēšana apkārt, nolikšana - ka tie slikti, tie dumji, tie idioti, tie tādi un šitādi, tie maitas utt. mani nogurdina un liek distancēties. Jo lūk, viņš gan ir labs un perfekts. Un vispār - angļi ir laikam vislabākā nācija uz pasaules, visi pārējie ir kaut kādi ne tādi. Vienīgi par Pboro iedzīvotājiem viņš izteicies negatīvi.

Nav tā, ka viņš uzskata mani par kaut ko zemu, bet mīl strīdēties, pie tam muļķīgi un lai vai kāds viedoklis viņam arī nebūtu, pat, ja subjektīvs, pat, ja radies tīri no interneta materiāliem, bet realitātē nav izbaudīts, uzskata, ka tas ir absoluti pareizs.

Nezinu, esmu dilemmas priekšā. Nekas nebūs vairs tā, kā bija, man ir pavisam cita attieksme pret viņu. Mna nav vairs to sajūtu, jau sen, vēl pirms strīda biju jau nogurusi no viņa. Bet kaut kāda mana daļa vēl ilgojas.

Es parasti atceros, ko pati speru laukā, bet no atmiņas izdzēšas man pateiktais. Tomēr tas nekur nepazūd, man paliek priekšstats un emocijas, jo pateitkais bez sekām nepaliek. Tas ir atstājis dziļas gropes... Tāpat kā naglas atstāj caurumus dēlī, kaut izņemtas no tā. Un nespēju izturēties pret cilvēku ar to pašu patosu, ar ko agrāk.

Un sāp tas, ka viņš pat neapzinās to sviestu, ko sarunā, laikam liekas normāli viņam. Bet, ja es pat izlemtu sākt ķidāt, tad es būtu sliktā. Un to viņš prot pavērst tā ļoti viltīgi, ļoti smalki viņš tevi (tb mani) ieliktu tādā rāmītī ar tādu birku. Un neko Tu viņam pateikt nevarētu, visi tavi vārdi pret viņa vārdiem. Nē, viņš nav slikts, ļauns via vēl kāds. Vienkārši viņam ir ļoti liels EGO. A strīdēties man nepatīk.
Un nepatīk cilvēki, kas izliekas par labākiem kā patiesībā.

Sarežģīti...
Previous Entry  Next Entry