May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

S*** bedre

Posted on 2013.04.11 at 01:43
Fīlings:: angry
Tags: , , ,
Šodien bija papildus sanāksme darbā. Mani gan aizmirsa uzaicināt - uzzināju breikā no kolēģes. :D Par tārgetiem. Par to, ka tārgeti tiks palielināti (tipa progresīvai kompānijai pienākas tārgetiem arī progresēt :D ) Vergturu kantoris.
Sanāksmē runāja daudz, bet tā arī neko nepateica - vien to, ka par to, kāds tad ir tas tārgets, uzzināsim no vēstules, kuru mums izsniegs tīm līds. Laikam baidījās publiski atbildēt uz jautājumiem...

Vēsture tārgetiem... Pirms devos atvaļinājumā tārgets bija 450 vienības stundā. Kad atgriezos pēc kāda laika uzzināju, ka izrādās mūsu tārgets, pēc kura čeko, ir 480. Nu labi, tas vēl būtu pieņemami. Tad sākās runas par to, ka taisās targetu palielināt līdz 530 vienībām stundā. Uz singliem nav iespējams to sasniegt.
Vēstulē iepazinos ar visiem tārgetiem un tie... ir vienkārši ... pī pī pī.... 620 vienības stundā - tad dabon tā saucamo sudraba bonusu (minimālais, kas jāsasniedz). Ja grib sasniegt maksimalo iespējamo - zelta - tad 657.
Tādu var sasniegt tikai tad, ja ir pa 200 vienādām vienībām ratos. Tas jāsasniedz ik dienu, jo vidējam nedēļā jābūt 657. Tas nozīmē tikai to, ka tārgeti netiks sasniegti, tatad ari bonuss samazināsies. Tas nozīmē to, ka būs lielāks stress, mazāka alga, sūdīgāka veselība utt utjp.

Vienīgos smieklus, lasot vēstuli, izraisīja rindkopa, kur teikts, ka jebkurā gadījumā drošība ir pašā pirmajā vietā un tai seko kvalitāte. Blah blah blah. Sekojot targetiem nedrīkst pārkāpt drošības normas un neievērot kvalitāti. Ne tas bija līdz šim, kur nu vel tagad...
Viņi var aizmirst par drošību, par kvalitāti un arī par godīgumu no darbinieku puses. Tiks čiepti rati ar labāko stafu utt.

Jāsaņemas un pēc quiza jānosprauž sev - nekadus tusiņus - bet meklēt darbu. Vienalga, kādā valstī, vēlams ne UK.

Un NEPIRKŠU NEKO no šī vergturu kantora. Un ieteikšu tāpat rīkoties arī citiem. Ebajā arī visu var dabūt. Tās pašas kompānijas, kas tirgo Amazonē, tirgo arī ebajā tos pašus produktus.

Bet, jāsaka, ka viņiem ir izdevīgi, ka vecie kadri aizies no darba, jo jaunie, kas nāks, visticamāk nebūs pazistami ar agrakajiem darba apstākliem un targetiem, kas vēl bija izturami, līdz ar to tik rukās galvas nepaceluši un pieņems, ka tā tam jābūt. Uz šīm stīgām šie arī spēlē. Bet praktiski visi inboundā, ar ko esmu runājusies, grib prom, pat tie, kas strādā kopš šīs konkrētās noliktavas izveides.

Ka jau daudziem zinams (pat LV web saita bija raksts), ka Amazone (un ari Starbucks) nemaksā nodokļus valstij (vismaz UK). Fiona zināja teikt (viņas bf pīķa laikā strādāja iekš HR tur), ka viņi arī nemaksās, bet algos dārgus juristus, lai izdomātu, kā apiet to maksāšanu. Izmaksas, kā redzams, sedz uz vienkāršo darbinieku rēķina - nogriež visu, ko var un ko nevar.

Visādi citādi diena bija laba, jo biju sortēšanā.

Comments:


Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2013-04-11 06:23 (Link)
A ja Tevi pārceļ citur, tad uz Tevi neattiecas tie stulbie tārgeti?
A šitos argumentus neviens nesaka vai tad viņiem tais meetingos?

Sviests īstenībā...
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-04-11 13:34 (Link)
Kur citur?? Tārgeti ir teju visās pozīcijās iekš Amazones, vienīgi sortēšanā viņi joprojām ir cilvēciski (brīnumaini), visur citur - sviests. Šobrīd stoveriem - visaugstākais cipars.

Mna nav ilūziju, ka tas kaut ko dos. Vini grib samazināt savas izmaksas uz mūsu rēķina un viņiem neinteresē mūsu problēmas, lai vai ko vini muldētu. Bet iespējams uzprasīšu šodien kaut ko. Tipa jau saka - ejiet pie menedžera, ja kaut kas nav skaidrs utt utjp. Bet, ko tas dos? Man nav ilūziju.

Esot viens no rīta maiņas 3 x lūdzis vinu pārcelt uz citu noliktavu UK - ņefiga! Viņi zina, ka citur ir labāk, tāpēc tā vienkārši vis prom nelaidīs.
Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2013-04-11 08:51 (Link)
tu tak strādā tur pietiekami ilgi,lai neliktos ne zinis,parkkādiem tārgetiem, strādā kvalitatīvi un ar visu drošību pirmajā vietā, ja nu tiešām targets noslīd vai nepietiek līdz normai, neies taču tevi laist vaļā pie pirmās reizes, tur jābūt "little chat" ar priekšniecību un vienkārši pasaki, ka tu to nespēj, ja citi spēj, tad tu esi īpaša un nespēj un vēli kompānijai tikai to labāko.
atceros kad strādāju savā grāmatu noliktavā, mums arī bija kkādi tārgeti katrai dienai un kas tur vēl, man angļu valoda nebija pietiekami laba lai saprastu ko teica rīta mītingos, es tikai pikoju vai liktu grāmatas pa plauktiņiem, vienmēr kārtīgi, vienmēr fiksi iečekojot damage ones, papīrus un plēves izmetot misenē, nevis atstājot pa plauktiem. tadman kolēģe parādīja kur viņiem tārgetu lapas un es sāku čekot, kas notiek, izrādās man tārgets lēkāja no 97% līdz 289% nedēļā, bet visiem bija po, kontraktu tur tāarī nedabūju. man jau liekas, ka tārgeti kompānijām vairāk plānošanai, lai redzētu nākotni skaitliskā ziņā aptuveni, nevis lai no darbiniekiem atbrīvotos.
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-04-11 13:20 (Link)
Tā noliktava, kur Tu biji, iespējams bija zolīda angļu kompānija. Šis originally ir skops amerikāņu kantoris. Tas ir viens. Otrs - es nebēdātos patiesībā, ja mani atlaistu no darba!!! Es nesatraucos par atlaisanu - es domāju, ka, lai pasaratu sevi no lieka stresa, es tārgetus sākšu vispār ignorēt. Man besi tas, ka par leilāku stresu, ņemšanos, vairāk negatīviem fīdbakiem es saņemšu mazāku algu - tas nav tā vērts!!! Tas ir tas, ko viņi grib - viņu sirdis priecē, ja var izrakstīt fīdbaku un samaksāt darbiniekiem mazāk.

Jā, pēc noklusejuma tārgeti nepieciešami, lai varētu plānot, cik darbinieku būs nepieciešams darba izpildei - jo augstāki tārgeti, jo mazāk darbinieku vajag. Turklat, ari esosajiem darbiniekiem zemākas algas - ideāli - ko tad vēl vergturu kantorim vajag - ekonomija uz ekonomijas!!!
Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2013-04-12 06:11 (Link)
nu bet ja turpina maksāt, pat, ja tārgeti nav sasniegti, tad tak viss kārtībā. tik tālu UK ziemeļos konkurence vakancēm ir liela, jo darba tajā pusē nav, ja gribi riskēt, ka atlaiž, tad labāk turi jau nākamo darbavietu pa ķērienam. un pēc likuma viņi algu griest nost nevar par tārgetu nesasniegšanu, par to gan tev vajag palasīt līgumā, neticu, ka viņi ņem un maksā mazāk, kā līgumā noteikts, tikai tāpēc ka nav pietiekami izdarīts. par brīvu UK tikai poļi/rumāņi/latvieši utt strādā un piedāvā strādāt

pati strādāju amerikāņu kompānijai šobrīd, viņi ir skopi, ļoti, bet tajā pat laikā viņi labāk algo ekstra cilvekus, kā cīnās par saprātīgo un spējīgo palikšanu savās vietās.
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-04-12 12:08 (Link)
ko nozīmē - turpina maksāt? Protams, ka turpina maksāt, tikai - MAZĀK!
Samazināt viņi var, pie tam vēl kā - uz ikmēneša bonusa rēķina. Zeltu sasniegt nebūs iespējams vispār, pat sudrabu - nē. Līdz ar to - alga BŪS mazāka.

Nu es neesmu ziemeļos. Nē, protams, mēģināšu atrast citu darbu pirms aiziešanas no tās sūdu bedres, bet es nesatrauktos pārāk, ja arī aizietu bez nekā vietā, jo mana veselība ir vērtīgāka par to vergturu kantori!!! Šodien sapulcē teica, ka tārgeti IR jasasniedz!! Tā kā lūk - es nedomaju stresot tik traki, lai sasniegtu, jo tas NAV iespējams!!!
Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2013-04-14 13:20 (Link)
bonus nav alga, tā jau visi te pelna uz darbinieku ticību "būs, būš bonusi, tika strādājiet cītīgi un būs jums bonusi"

iepriekšējā darba vietā mums stāstija tieši to pašu, ka būs, būs tas un šitais, tik jāstrādā cītīgi un labi un ātri un kas tik vēl ne... un kad bonusu laiks pienāca, darbiniekiem tika pretīga torte, atsaldētas uzkodas un pusglāze šampanieša katram, pa kādai uzslavai un varbūt organiskā stikla bļembaks ar uzņēmuma simboliku. bet nodaļas menedžerim un "šefpavāram", dēļ kura no darba ir aizgājuši vismaz 3 labi darbinieki, jo nav spējuši izturēt to pamuļķi, katram tika pa bonusam - 5 000 naudiņas, jo lūk viss ir tik skaisti un labi un jūsu darbinieki spēj 5atā apkalpot 300 cilvēku un neviens bezspēkā nenokrīt beigts uz zemes.
tā tas notiek visur un vienmēr notiks, cilvēki dzīvo uz citu lētticības. atceros, ka Narvesen iekš LV darīja tā pat - alga mums tikai tāda un tāda, bet mums ir ceturkšņa bonusi, centies un būs bonusi un beigās tu saņem 10 Ls par 3 mēnešu cenšanos, ir tā vērts?
Previous Entry  Next Entry