May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

S*** bedre

Posted by [info]magnesia on 2013.04.11 at 01:43
Šodien bija papildus sanāksme darbā. Mani gan aizmirsa uzaicināt - uzzināju breikā no kolēģes. :D Par tārgetiem. Par to, ka tārgeti tiks palielināti (tipa progresīvai kompānijai pienākas tārgetiem arī progresēt :D ) Vergturu kantoris.
Sanāksmē runāja daudz, bet tā arī neko nepateica - vien to, ka par to, kāds tad ir tas tārgets, uzzināsim no vēstules, kuru mums izsniegs tīm līds. Laikam baidījās publiski atbildēt uz jautājumiem...

Vēsture tārgetiem... Pirms devos atvaļinājumā tārgets bija 450 vienības stundā. Kad atgriezos pēc kāda laika uzzināju, ka izrādās mūsu tārgets, pēc kura čeko, ir 480. Nu labi, tas vēl būtu pieņemami. Tad sākās runas par to, ka taisās targetu palielināt līdz 530 vienībām stundā. Uz singliem nav iespējams to sasniegt.
Vēstulē iepazinos ar visiem tārgetiem un tie... ir vienkārši ... pī pī pī.... 620 vienības stundā - tad dabon tā saucamo sudraba bonusu (minimālais, kas jāsasniedz). Ja grib sasniegt maksimalo iespējamo - zelta - tad 657.
Tādu var sasniegt tikai tad, ja ir pa 200 vienādām vienībām ratos. Tas jāsasniedz ik dienu, jo vidējam nedēļā jābūt 657. Tas nozīmē tikai to, ka tārgeti netiks sasniegti, tatad ari bonuss samazināsies. Tas nozīmē to, ka būs lielāks stress, mazāka alga, sūdīgāka veselība utt utjp.

Vienīgos smieklus, lasot vēstuli, izraisīja rindkopa, kur teikts, ka jebkurā gadījumā drošība ir pašā pirmajā vietā un tai seko kvalitāte. Blah blah blah. Sekojot targetiem nedrīkst pārkāpt drošības normas un neievērot kvalitāti. Ne tas bija līdz šim, kur nu vel tagad...
Viņi var aizmirst par drošību, par kvalitāti un arī par godīgumu no darbinieku puses. Tiks čiepti rati ar labāko stafu utt.

Jāsaņemas un pēc quiza jānosprauž sev - nekadus tusiņus - bet meklēt darbu. Vienalga, kādā valstī, vēlams ne UK.

Un NEPIRKŠU NEKO no šī vergturu kantora. Un ieteikšu tāpat rīkoties arī citiem. Ebajā arī visu var dabūt. Tās pašas kompānijas, kas tirgo Amazonē, tirgo arī ebajā tos pašus produktus.

Bet, jāsaka, ka viņiem ir izdevīgi, ka vecie kadri aizies no darba, jo jaunie, kas nāks, visticamāk nebūs pazistami ar agrakajiem darba apstākliem un targetiem, kas vēl bija izturami, līdz ar to tik rukās galvas nepaceluši un pieņems, ka tā tam jābūt. Uz šīm stīgām šie arī spēlē. Bet praktiski visi inboundā, ar ko esmu runājusies, grib prom, pat tie, kas strādā kopš šīs konkrētās noliktavas izveides.

Ka jau daudziem zinams (pat LV web saita bija raksts), ka Amazone (un ari Starbucks) nemaksā nodokļus valstij (vismaz UK). Fiona zināja teikt (viņas bf pīķa laikā strādāja iekš HR tur), ka viņi arī nemaksās, bet algos dārgus juristus, lai izdomātu, kā apiet to maksāšanu. Izmaksas, kā redzams, sedz uz vienkāršo darbinieku rēķina - nogriež visu, ko var un ko nevar.

Visādi citādi diena bija laba, jo biju sortēšanā.

Reply to this entry:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.