May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Bardaks

Posted on 2012.01.27 at 21:26
Fīlings:: pissed off
Tags: , , , , , , , ,
Piebesījos. Sakrājās uz sirds un gribas izkratīt, pastāstīt par bardaku, kas notiek fabrikā.

Vēl 1 "zebras" diena.

Mīlīši!
Man neļķes tāpat īsti nekad nav patikušas (tulpes ne tik ne), bet tagad tās redzēt nevēlos! Nemaz. Nedāviniet man nekad neļķes!!! Man liekas, es tā izmetīšu miskastē!

No visām fabrikas puķēm tā sir visdrausmīgākās.

Visu dienu esmu noskrējusies, nenormāli. Kāpēc?
Episki Team leader vārdi dienas iesākumā. Don't stop the line, flowers are good! OK, we will see...

Biški par neļķēm:
- tās ir trauslas jau pašas par sevi, daudzas no tām ir aplūzušas, pirms nonākušas uz galda, dažas līdz ar nolikšanu uz galda, pārējās ceļā uz lentu. Lauztas, saprotams, uz līnijas likt nedrīkst, dažas pārlūzt kā spageti makarons bērna pirkstiņos tikko kā tu to paņem, lai liktu uz līnijas. Reizēm katra, ko ņem - 4 pēc kārtas lūzt. Līnija negaida.
- tām nedŗiskt būt vecinājumi (ne tā kā vecām mēbelēm), brūnumi un citi nesmukumi.
- tās ķeras pašas par sevi viena otras lapās. "Atrumā ņemot ķeras visās iespējamajās.

Ar iepriekšējiem 3 punktiem vēl var tikt galā un pagūt iekļauties līnijas ātrumā. Bet te nāk ceturtais:
- tās nedŗiskt būt neatvērušās - pumpuros. Normālā situācijā puķes ir normālas, atvērušās, bet bieži notiek tā, kā nevajag. T.sk., aizvakar un šodien! Besī. Visas pēc kārtas neatvērušās. Aizvakar parādīju Aivarasam - viņš tās novāca, jo visā čupā vieni pumpuri. Šodien neviens neko nevāca. Bija jālasa ārā kaut cik normālās. Pakotājas arī bešās ārā un nāk un saka, ka tādas nevaajg. Parādiju galdu un paprasīju, ko tad likt? Biju noskrējusies bezjēgā. Līnija uz vietas nestāv. :Sodien bija visas iespējamās likstas ar tām neļķēm un tas atkārtojas bieži. Reti, kad tās ir normālas utt. Pamēģini neapstādināt līniju, akd tev nav, ko uz tās uzlikt!! Iedodiet normālasp puķes, dabūsiet ātrumu leilāku.

Kolēģe Ļena, lietuviete, ieteica stāties pie citas līnijas, kur Team leader ir angliete Dženna. Jā, būtu daudz labāk, vismaz mazāk justos kā leišu kolonijā. Turklāt, Romāns, kas ir Team Leader līnijai/ām, kur es parasti esmu, lien menedžmentam vietā, kur mugura zaudē savu cienīgo nosaukumu. Tagad vēl kopā ar brāli, kurš arī parādījies kā team leader fabrikā. Ir pamats ticēt lietuvietei, kura gan jau dzird un arī saprot (lietuviski), ko abi brāļi runā. Tāpēc kruķī ātrumu, dzenā un mēģina formēt komandu. Dzenāšanās. Ļena ļoti ieteica tīties no turienes prom.

Diemžēl šodien Dženna nebija, saslimusi. Viņas vietā bija Aivaras (Romāna brālis).

Pārstāju censties mazināt brāķi. Kāpēc man būtu jāuztraucas par viņu biznesa rentabilitāti, ja viņiem nospļauties par strādnieku veselību?? Pēdējo nedēļu cimdus neviens darbinieks redzējis nav. Citas fabrikas dod pat baltos auduma darba cimdus, nemaz nerunājot par vinila cimdiem vairumā, šie nevar parasto vinila cimdus nodrošināt. Puķes ir apstrādātas pamatīgi ar indēm, ar plikām rokām atsakos strādāt. Vienu dienu, kad cerēju, ka tomēr apžēlosies par darbiniekiem, tomēr cimdus nedeva (nakts maiņai esot cimdi). Pat vinila cimdos, kas ir lielāka izm;ēra kā vajag, rozes nenormāli ķeras iekšā, nevar pastrādāt normāli, tad auduma cimdos ir vēl trakāk. Tu noliec rozes uz līnijas, šīs ieķeras da jebkur un atvelkas atpakaļ uz galdu. Forši? :D
Pie tam rokas momentā slapjas un par cik tur ir auksts, tad arī nosalušas labi. Gadās arī strādāt ar uķēm, kas pa taisno no saldētavas, tātad ļoti aukstām. Pavisam forši!


Labā ziņa. Aizvakar Eduardo (portugālis supervaizeris) uzkāpa uz galda dienas beigās un paziņoja, ka nākamajā dienā var neņemt savu paiku uz darbu, visiem tiek uzsaukta pica.
Sliktā ziņa. Man nākamā diena ir brīvdiena.
Labā doma. Gan jau, ka tās picas tāpat būs neveģetāras.
Sliktā ziņa. Nē, bija arī tīra siera picas.

Visi esot smīkņājuši - gan jau, ka mini piciņas, bet tomēr izrādījās lielas, nespējuši apēst.

Lēs, ka sākšoties dalīšana pa maiņām. Daļēji žēl, jo esam daži kolēģi sadraugojušies un tagad neitksimies vairs. redzēs. Ceru tikt pie Džennas. Vismaz vairāk angļu valodas un cilvēcīgāki ātrumi.

šodien vēl 1 prikols. Atkal 3ajā breikā palaida tik uz 10 min (20 min vietā) ar tekstu, ka tipa ātŗak mājās tiksim.
Jā, pus20 bijām ārā, bet busa nav. Un to mums nācās vēl gaidīt pusstundu. Foršs veids, kā pavadīt jau tā tik knapo brīvo laiku. Būtu labāk strādājuši to pusstundu un nopelnījuši kaut biški.
Moš tas velo tomēr būtu noderīgs, vienģii lietus arī lija, aukst slietus, turklāt, velo man arī nav, nedz arī spēka. Kājas riktīgi smeldz. Nogurums kaulos vēl mīties ilgi. Ar auto tās tomēr ir max 15 min.

Brīžiem pārņem domas - ko es te sasodīts daru. nafig man vajadzēja no daudz maz normāla darba iet prom.
Bet tomēr vajadzēja.
es ļoti ceru dabūt kādu darbiņu nelielā uzņēmumā. Nepatīk man lielas kompānijas, kur tu kā nemanām tārpiņš kaut ko darbojies, nedod Dievs, izrādīsi iniciatīvu. Patīk, kad tā personiskāk nelielā kolektīvā, kur var iet ar pašiniciatīvu. Ļoti ļoti ceru.


patiesībā uz sirds bij sakrājies vēl daudz vairāk, bet tas nu ir tas, kas "izbira" "uz sitienu", par cik ekspromtom dabūju garāku rakstīšanu/tikšanu pie neta.

Vispār gribas savu datoru, jo bez tā nav aršana - aŗi dabra meklēšana.

Ak, jā, noskaidroju, ka man nav br kods, bet kaut kāds cits tur - w10T vai kaut kā tā. Un tiešām izrādās, ka man lielus modokļus velk nost aiz tā, ka biju 2ās aģentūrās. Tā Revenue arī pateica. Jarku uziku kā pamata darba vietu, PMP - kā otro. tad man nodokļus par Jark atgriezīs, bet uz PMP daarbiem būs 25% nodokļi.

Jāgaida kārtējā vēstule pa pastu. Ar tām mani te bombardē pēdējā laikā :D

Comments:


Veiksmīgs sprakšķis [info]santech at 2012-01-28 00:48 (Link)
Un pēc ſīm sajūtām un emocijām nāk truls tukšums. Bet bez darba sēdēt arī - sajūta, ka esi parādā, kas arī nav no patīkamajām. Forši, ka fabrika nav Tavs ilgtermiņa plāns. Bet - kkam citam nereti prasa tieši UK atzītu izglītību. Sertifikātus profesijai un eng un math papīrus. Opcija - LV izglītības dokumentus pārvērtēt uz eng (man virnslabs cilvēks ieteica NARIC). Bet jāskatās kas izdevīgāk laika un izmaksu ziņā. Kkādi 2lvl math un engkursi par velti dabonami, šodien avīzē redzēju.
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-01-29 23:25 (Link)
sajūta, kad nav darba man noteikti bija nepierasta tās pāris nedēlas, kamēr VĒL Latvijā un JAU Anglijā. Ilgi neizjusta.

Kas ir NARIC? Kā notiek tā pārvērtēšana? Vnk jāaiznes savi papīri vai kaut kādi testi jākārto? Man tie ir notariāli kopēti un tulkoti.

Hey hey!
Kur var tos kursus iziet??? Jebkurā pilsētā?
Cerams, ka dŗiz kaut kad sāksies maiņas, tad būs jādomā, ko darīt četrās brīvās dienās. Tā būtu laba opcija. :)
Kurā avīzē Tu to izlasīji?
Veiksmīgs sprakšķis [info]santech at 2012-01-29 23:47 (Link)
oh, ja ir notariāli kopējumi/tulkojumi, tad laiakm vairs nevajaga. atkarībā uz kādu amatu pretendē.
man labais cilvēks pateica, ka tie GCSE ir kkas līdzīgs pamatskolas/vidusskolas eksāmeniem. un ka notariālie papīri arī ir ok.
es atradīšu savus un tāpat netulkotus piedāvāšu, jo pagaidām neko augstāku par pārdevēju nemeklēju. ja prasīs tulkojumus tad nu.. piķos tulknotāram. tā ka nezinu vai pats skriešu kārtot tos GCSE. nu vismaz piezvanīšu pajautāšu cik ļoti man vajaga.

avīzes title:
southern regional college
courses for everyone
NEWSPAPER
un viss
un kontakttelefons. un izskatas, ka Ziemeļīrijas reģionam, vismaz pilsētas tās dažas tikai šeit esošās.
ā, feisbuks: https://www.facebook.com/SouthernRegionalCollege
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-01-30 01:37 (Link)
Jā, jā, vot tas saucās tie GCSE/GCE (vai GSE). Bet faktiski tā sanāk vidējā izglītība - General certificate of Secondary school. Tik, kāpēc lieto dažādus apzīmējumus? Atšķirību nezinu.

Ziemeļīrija būtu maķenīt par tālu.
Būs jāpainteresējas vietējā koledžā - tāda te arī ir.

Kādā fabrikā Tu strādā? Ko dari, ko pako vai ko citu?
Veiksmīgs sprakšķis [info]santech at 2012-01-30 01:42 (Link)
pagaidām aktīvi vandos pa http://www.jobcentreonline.com/JCOLFront/Home.aspx un skatos kur lai sūta CV. skatos pārdevēja vakances.
uz fabrikām vairs netiecos, un nevajaga arī mani neienam vairs. vismaz no aģentūru puses. rīt eju uz jobs&benefits iestādi prasīt darbu vai pabalstu. jo esmnu nodzīvojies līdz melnajai strīpai (no zebras teorijas skatoties)
Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2012-01-28 01:52 (Link)
njā - var kliedēt visiem stāstiņus par to, cik viegli uk ir naudu pelnīt. Varbūt, ja šitā strādātu lv, arī tūkstoši nāktu.. :/

Bet nu turies! Bet nu tu esi gana gudra nebojā tikai sev veselību.. :) Būs labi :) Un par lieliem uzņēmumiem - agrāk mani arī biedēja būšana lielā uzņēmumā, bet šobrīd izrādās enmaz nav tik traki - lieli uzņēmumi bieži vien vairāk piedomā arī pie darbinieku labsajūtas un labklājības - ķipa iekšējais mārketings un tā.

Un ajunas idejas utt - tas ir pat vairāk atkarīgs no uzņēmuma vadības (nevis uzņēmuma lieluma) - tb vai pastāv uzskats, ka darbinieki ir gudri un piedāvāt var idejas vai arī ir dumi un tikai jāizrīko :)
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-01-29 23:35 (Link)
Viegli nav, negaidīju, ka būs. Fabrikā negsidīju vispār neko foršu. B et te ir kaut kas tomēr arī foršs. :)

Beidz! Latvijā? Tūkstoši par šādu darbu? Daži simti ļoti retās kompānijās, varbūt. Nav tas tirgus. Anglijā ir uhti ahti lielāks tirgus. Mūsu fabrika faktiski ražo tikai vienam lielveikalam ;) ASDA ir tāds.
Šobrīd arvien vairāk līnijas tiek darbinātas.

Nē, veselību nečakarēšu. Lai jau fabrikai tiek, ja viņiem tik gŗuti sagādāt cimdus - nopirku pati. Nečakarēšu savas rokas (ir gadījies izbaudīt).

Arī taisnība. visur individuāli atkarīgs no vadības.
Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2012-02-11 21:15 (Link)
bezmaksas kursus skaties vietējās mācību iestādēs. Man te piemēram ir tāda Redingas koledža, kur var iet kursos, kas, pēc manas saprašanas, pielīdzināms ir vienam pabeigtam priekšmetas universitātē LV. Matemātika un angļu valoda bez maksas noteiktam līmenim, pārējie kursi svaidās no 20 līdz 200 mārciņām, pārsvarā visi kursi tā ap 60-80 mārciņām, kas MANUPRĀT nav nekas liels, lai izklaidētu sevi ziemas vakaros pēc darbiņa, ja konvertēm, ka tie ir 20 aliņi pabā vai tavā gadījumā 2 jauni velo un tā :) nezinu neko daudz par Peterborough (ceru, ka uzrakstīju pareizi :D), bet painteresējies, kur var iet mācīties, paskaties jobcentre mājaslapā un tā, nezinu vai vietējiem letiņiem vērts prasīt, cik nācies sastapt no tava miesta un cik apkārt klīst runas, tad neko vairāk par trulu algas pārvēršanu grādīgajos lielākais vairums nav ieinteresēti
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-02-12 01:21 (Link)
Tik traki varbūt nav, bet nevienu aktīvistu ari neesmu sastapusi. Nu varbūt - ja ne visi ir par trulu algas pārvēršanu grādīgajos, tad atlikušais vairums ir par trulu mājās sēdēšanu.

Paldies. Kad biju devusies skrējienā - uzskreju (pat burtiski) virsū kādai koledžai, nosaukumu neatceros, bet painteresēšos. To gan tad, kad būs nostabilizējies ar darbu/darbiem, laikiem. Pagaidām man tāpat nebūtu skaidrība, kad man jāstrādā un kad varu mācīties.

Ja labi, vērtīgi kursi, var arī piemaksāt. Man gan te, piemēra pēc, teica, ka santehniķa kursi maksā ~500 poundiem.

Tu dzīvo netālu no Londonas, vai ne?
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-02-12 01:25 (Link)
Starp citu - kādā noliktavā biji strādājusi pirms tam?
Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2012-02-12 18:21 (Link)
santehniķu kursi viena lieta, iet mācīties literatūru, matemātiku, valodas, gatavot, šūt, fotogrāfēt ir cita. pati tagad sāku strādāt jaunajā darbā, laikam paveiksies, būs man brokastu maiņas (sākumā nebiju sajūsmā, bet pēc 2ām dienām saprotu, kas tas īstenībā ir ļoti forši) un tad vakarā var koledžu kombinēt, jo lekcijas tā ap 18iem - 19iem sākas.

pirms tam strādāju caur aģentūru grāmatu noliktavā, tas ir kā starpposms starp veikalu un izdevniecību (noliktavai arī pašai sava izdevniecība ir), sūtījam daudz arī uz Amazoni un tā. Sauc noliktavu BookPoint, vari mēģināt iegūglēt, ja lielāka interese, darbs viegls, bet pieriebjas gan, beigās gan viss tik automātiski notika, ka jutos kā guļot, tik klausies austiņās un runā ar kompīti, salasi visas grāmatas un saliec kastē.

Dzīvoju es apmēram 60km no Londonas, pilsēta Redinga (Reading). Oskars Vailds te cietumā sēdējis pāris gadus atpakaļ, līdz Padingtonai man 30 min ar vilcienu.
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-02-12 22:48 (Link)
Ah, tad tur visādi tādi kursi arī? Nebiju domājusi, domāju, koledžā akadēmiskāki.

"..runā ar kompīti..." izklausās interesanti. :))
Nomainīji darbu, jo apnika noliktavā?

Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2012-02-12 23:23 (Link)
pirmkārt mans ceļošanas laiks bija stunda tur un stunda atpakaļ, poļu pilnā busā, kas pieklājību nejēdz. pusgada laikā esmu iebrauksui viņu mēlē, saprotu kontekstu diezgan vienkārši, runāt un tulkot gan neņemos. nomainīja mums darba laikus, ka beidzam ātrāk, kad šoferim pirms tam brīvs bijis, un pēc stundas ir jāsavāc medus rūpnīcas strādnieki pusceļā, tas nozīmē, ka beidzam darbu četros, gaidam viņu, tad braucam, tad gaidam kad medus rūpnīca beidz, tad esam mājās kkur bik pirms sešiem.
darbā pilns poļiem, īsti draudzēties ar ko nav, ko poliski nerunāju, angļi domā ka es poliete un tā pat tik kopā tusējas, noslēgti, pārējie tādi pēc 50, visu dienu vai nu strādā pakošanas vietā (kastē jāliek plastikāta gaisa burbuļi, lai grāmatas nekustas, kamēr stransportē, uzlikt vāku un uzstumt uz līnijas vai visu dienu runā ar kompīti austiņās, pirmajā nedēļā esi sajūsmā, pirmais mēnesis ir ok, pēc tam jau ZB un tā balss kā ar nazi griež smadzenēs un beigās jau neko vairs nedzirdi, tik roboto apkārt. un jā, sapratu, ka esmu par gudru šim darbam jau pirmajos 2os mēnešos, bet vajadzēja valodu uzlabot, ko praktizēju mājās + pieredzi iekš uk.
noliktavu darbs te nav nekas slikts, smagumi skuķiem nav jācilā, to viņi strikti skatās.

jā, es kā reiz tagad sēžu un pētu koledžas bukletu, te piemēram "Music Sequencing using Logic and Reason. This course follows on from the Introduction course or will suit those with revelant experience who don't need an introduction but want to develop their knowledge further" kurss iet 8 nedēļas, otrdienās, no 18:00-21:00 un maksā 139 mārciņas, te viskas tāds interesants un noderīgs tajos kursos, kas vien interesē būtībā :)
Previous Entry  Next Entry