May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Krikumi

Posted on 2012.10.27 at 04:26
Tags: , , , , , , , ,
Paprasīju paz'istamam pikerim seju grāmatā, lai sava departamenta ikdienas mītiņā kā drošības padomu pasaka, lai velosipēdisti lieto velo gaismiņas un brauc kā UK - pa kreiso pusi. :D
Uz to viņš teica, ka pirms pāris nedēļām viņiem pacēlās šis jautājums mītiņā - 1 esot ieskrējis taksī. Un teica, ka, lai gatavojos - tālāk būs tikai trakāk, tuliņ Amazone pieņems 170 jauniņos, no kuriem daļa arī noteikti brauks ar velo kā akli dunduri.
nu ko...
Katru dienu pa tādam/iem izdodas sastapt uz velo ceļiem jau tagadiņ.

Daļēji jau ir laba tā darba laiku nobīde pa departamentiem - nav tik lielas rindas pie metāla detektoriem. Bet nu ... ir citi upuri...

Vakar ar 1 kolēģi no rīta maiņas sapļāpājos, ka mūsu noliktava ir visproduktīvākā un rentablākā, kas sen vairs nav jaunums, bet arī - vismazāk apmaksātā. Citās noliktavās UK ietvaros maksā daudz vairāk. Eh... imigrantu pilsēta... bet nu labi - tāpat te maksā vairāk nekā daudz kur citur arī par kvalificētāku darbu vai vismaz ne tik konveijerisku.

Šobrīd te arī tāds ziemīgs. Grādi tā ap nulli un spiežas kaulos. Darbā saģērbos kā parasti, bet salstu nost nenormāli, mājās arī - sidlītājs maziņš, bet rijīgs - so - neļauj kurināt cauru diennakti, bet kurinot tikai pusi dienas - šis nepiesilda.
Ziemas neelpojošo jaku vēl nezudrošinājos vilkt.
Tik, ak mana vecā galva!!!!!
man taču ir slēpošanas jaka ar rāvējiem padusēs - ideāli!!!! Tikko tikai atcerējos. ak es. Kā šodien būtu noderējusi... It īpaši tāpēc,ka nebraukšu pa taisno uz mājām, bet jāaizbrauc tur un vēl tur... Būs jāiztiek ar vesti. Bet cimdus šodien jau slēpošanas uzvilku. :D Ar velo cimdiem knaģi atsala jau vakarnakt. Vienīgi nav pārāk ērti ar slēpošanas pirkstaiņiem, bet toties - silti. :)

Bet pie nakts maiņām laikam būšu pieradusi. Pēdējo dienu pat nemodos kā ierasts 2 h pirms plānotā laika. Vispār jāiegādājas ausu aizbāžņi tomēr - Nils ir trokšņains, ka maz neliekas. Bija man ausu tapas - atstāju Henrija ielā.

Parunāju vēl ar dažu kolēģi - kontraktnieks - februārī šim paliks 2 gadi un pārdos savas akcijas un tīsies prom - apnicis esot - jo tālāk, jo trakāk.

Šodien jautrā piektdiena - halloween stilā. Daudzi sakrāsojušies un citādi izpaudušies. Dabūjām arī foto sesiju.

Comments:


Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2012-10-27 07:05 (Link)
es velku zem velo cimdiem kādus pirkstaiņus parastos - nu tādus kā rimčikos uz atlaidēm par kkādiem 50santīmien var nopirkt :) Līdz kādiem mīnus 5-10 ir ok.
Es ar vakar beidzot uzvilku veļļojot slēpošanas jaku. TIK forši - apakšā plāna maiciņa, bet nesalst!! :) A to savai plīša jakai iepriekš tuntulēju pa diviem džemperiem apakšā un karsti nebija :D
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-10-28 07:52 (Link)
Man velo cimdiņi diezgan pieguļoši rokai - nez vai iedabūšu tādus vēl apakšā un pat, ja - tad man rokas tajos tāpat atsals tādā laikā, kādā braucu piektdien. Mna pat slēpošanas cimdos rokas bija aukstas. brrr... kaut kādos plānos adītos cimdos. ni, ni. Grādi tuvu nullei, plus paliels riktīgs ziemelis, + mitrums kā tāds.. Es neatceros, kad vēl būtu tā salusi, nenormāli, pilnīgi nepārspīlēju. Zem flīsa arī bija tikai plāns džemperīts pusgarām rokām. Atcēlu visus ieplānotos braucienus - ka tik ātrāk līdz mājām, kur gan ari zināju, ka negaida pārāk silta istaba. Neinteresēja neviens pasaules matracis, nekādi sūtījumi, absolūti viss pārējais bija nesvarīgs - ka tik siltumā ātrāk. Darbā noslau, pa ceļam pārsalu, mājās palēnām sasilu ar karstām tējām un savu silto kamzolīti - tas mani nekad nav pievīlis. Pat gulēju tajā un mammas adītajās vilnas zeķēs.

jā, jā, izvilku no gultsapakš's slēpošanas jaku. Es nezinu īstenībā, vai tā tiešām ir slēpošanas jaka - man uzdāvināja. Īsti, šķiet, ka nav. Šķiet par plānu, bet veļļošania vajadzētu būt perfektai.
Otrreiz tā salt, kā piektdien mūžā negribētu. Esmu siltummīlis.
Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2012-10-28 12:04 (Link)
nu zinies - ja tev pašai salst, rokas nosals arī vilnas dūraiņos :D

Man ar it kā visi velocimdi piegu;loši, bet tādus plānos var smuki dabūt apakašā :) Man vismaz rokas jūtas ērtāk un brīvāk nekā jebkuros slēpošanas cimdos. Turklāt velocimdiem ir tas materiāls plaukstai, ka neslīd pa stūres ragiem rokas :)

Tais dienās, kad par plānu apģērbs, vnk vajag mīt trakāk - tiešām trakāk. Pašai ir bijis, ka pirmos 3km salstu, bet tad tomēr ar intensīvu mīšanu izdodas uzsilt līdz normālai temperatūrai. Tikai nu jā - ja ir ļoti auksts, tad visas iekšas saraujas un ir baigi grūti vispār pamīt tik ātri, cik vajadzētu, lai uzsiltu :/
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-10-28 16:10 (Link)
nu vai zinies... es knapi pakustēt varēju, kur nu vēl pret Z vēju un pat, ja varētu, tad tas nozīmētu nemitīgu bremzēšanu uz katra pagriezian un pēc tam atkal ātruma uzņemšanu. Un, ja mēs vēl runājam par mīšanos PĒC darba, kad organisms noguris no kastu cilāšanas kompilācijā ar domāšanu līdzi - so prāts un ķermenis ir noguruši, so - šitādas runas ir vnk... Un, ja mēs vēl runājam par nakts maiņu, kam defoltā cilvēka organisms nav radīts.
tas nav tev ofisā atsēdēt, kur taisni ļoti labi fiziski pavingrot pirms un pēc darba.
aukstums ir vēl 1 lieta pieskaitāma pie nakts maiņa smīnusiem. Brauc uz darbu, kad sākas diennakts aukstākā daļa, mājās, kad vēl nav beigusies. Dziļāk ziemā tas pats būs ar tumsu, bet, ko darīt... Tumsas faktors ziemā arī ofisa darbam raksturīgs.

Slēpošanas cimdi manas rokas vismaz pasargāja no neatsaldēšanas. Bet vispār apsveru Ieviņa ideju par motociklistu cimdiem... Varētu nebūt lēti, bet kompromiss.
Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2012-10-29 20:10 (Link)
Tev tur tik traka grozīšanās sanak? :O Cik km? ;)
Izklausies vai nu pēc maiņas vai arī no gultas ar kreiso kāju izkritusi :P Bet nu tas tak nebija uzbrauciens domāts!! :P
Katrā ziņā ir divi varianti: vai nu ģērbties plāni un mīt traki vai ģērbties biezi, ļoti biezi un tad var lēnā garā čunčināt :) Es pēc baseina parasti izmantoju otro variantu, kad arī pēc slodzes ir tāds nogurums un gribas tā smuki satuntulēties un lēnā garā atripināties mājup baudot Rīgu tumsā :)
Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2012-10-29 20:12 (Link)
Plus vēl lēni braucoit pretvēju (un vispār vēju) jūt DAUDZ mazāk, attiecīgi, ja pats labi satuntulējas, tad var arī iztikt ar biezākiem parastiem cimdiem :) A moča cimdi - tie ir kādi - ar viņie var operatīvi aizsniegties līdz bremžu kloķim?
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-10-30 06:44 (Link)
Puse ceļa ir pagriezieniem pilna - tā, kura veloceliņš pārsvarā, līdz nākamam pagriezienam mazāk par 100 m. Pēc gūgles - ~3 jūdzes. pareizini ar 1,6 un iegūsi km.

jā, tas bija viens no iemesliem, kāpēc braucu lēnām - mēģinot mīties ātrāk, pretvējš pieauga. Un viņš bija ledus auksts, kaulus stindzinošs.
A šodien jau iemēģināju t.s slēpošanas jaku un bija. Ok.
Jā, slēpošanas cimdi nav pārāk elastīgi utt priekš velo, bet plānos cimdiņos man knaģi būtu atsaluši. Ja ne ziemelis, tad varbūt var mēģināt, bet es nečekoju katru dienu laika prognozes un pirms dabra arī nestāvu ārā kā vējrādītājs. :D Tāpēc labāk ģērbjos siltāk. Tad var kaut ko nolilkt nost, ja nu baigi karsti paliek.
man pietiek ar to, ka istabā arī jāsalst.

A moča cimdi ir paredzēti mocim, kuru tā ļoti raupji salīdzinot, var nosaukt par motorizētu velo. Ar tiem nu būtu jāvar aizsniegties līdz bremžu klučiem.
Previous Entry  Next Entry