mafia ([info]mafia) rakstīja,
@ 2015-10-29 09:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tikko atvēru Twitteri, sapratu, kas tas par vegānisma izaicinājumu... Bet nevaru piedalīties, jo neticu, ka kaut 10% cilvēku kļūšana par vegāniem jebkādā veidā ietekmētu dzīvnieku produktu ražošanas industriju. Tas,kas IR jādara - jāboikotē lielo fermu/fabriku produkcija, lai ekonomiski varētu izdzīvot mazie ražotāji, kuri zvērus audzē ļaujot tiem būt svaigā gaisā pļavā. Vegānisms ir utopija, ja runā par pasaules glābšanu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sin
2015-10-29 09:38 (saite)
ražotāji/ražošanas industrija.. padomā vēlreiz ko īsti viņi ražo.. ar kadiem panjemieniem un instrumentiem? Un cik īsti viņi ieinteresēti par tavu veselību..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mafia
2015-10-29 10:26 (saite)
ir taču izvēle - ej pie tiem, kas ir ieinteresēti!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sin
2015-10-29 15:15 (saite)
Kada gan veel varetu but ieinteresetiiba audzet un nogalinat dzivniekus, ja ne nauda?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]klusums
2015-10-29 11:26 (saite)
Ja tā lieta rūp, tad visvieglākais (fiziski un morāli) veids ir tieši vegānisms. N-tie gadījumi, kad it kā dzīvniekiem draudzīgie ražotāji izrādās ir ar izteiktām labturības problēmām. Ja nestāv ar svecīti blakus, nekad nebūsi drošs. Turklāt ja dzīvnieku produktu ražošanu grib veikt godīgi (pret dzīvniekien un cilvēkiem), tas ir ļoti, ļoti dārgi. (Arī mazie ražotāji mēdz krāpties .) Un turklāt 99% veikalos nopērkamie produkti ir galīgi, galīgi garām, tur visi ir lielie ražotāji. Bet 90% iepērkas parastajos veikalos.

Šobrīd ASV ir diezgan nozīmīgs gaļas patēriņa samazinājums, bet tas ir uz tā rēķina, ka cilvēki samazina tās patēriņu uzturā. Ja vegānisma popularizēšana ietekmē arī pārējo cilvēku pirkšanas paradumus, tad jā, tas ir tā vērts.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?