mafia ([info]mafia) rakstīja,

avots: epa.gov

Zem Forestry daļas jāsaprot mežu iznīcināšana, zemju pārvēršana par aramzemēm, ciematiem utt. Daļa no tā Forestry, protams, tieši saistāma ar lopu audzēšanu, kas ir zem Agriculture. Bet agrikultūras sastāvā ir arī viss ar ne lopiem saistītais. (tas nebūs 14% + x% forestry).
Turklāt vienmēr runā tikai par izmešu samazināšanu, bet ļoti reti par variantiem, kā esošos izmešus pārvērst atpakaļ un nobāzt zemē - to dara ar lopu palīdzību savvaļas ganībās vai arī atjaunojot mežus, vai noplicinātās lauksaimniecības zemes atjaunojot vai tamlīdzīgi - http://epa.gov/climatechange/ghgemissions/sources/lulucf.html#Reducing

Var jau salīdzināt datus tādi un šādi, pateikt, ka govis vainīgas pie tā paša, kā visas pasaules mašīnas. Bet, kā redzams, ir vēl lielāki izmešu "vaininieki", kāpēc nesamazināt tos?? Cik lielu iespaidu atstās tas, ka vēl kādi 5% populācijas kļūs par vegānem, bet turpinās braukt ar mašīnām, izmest ēdamu pārtiku, ražot kaudzēm atkritumus savā patērētāju kultā?
Un btw kura interesēs būtu lobēt, lai šo daļu kaut kā garāmejot noklusētu vidējam veģetārietim vai ekoloģiskajam kareivim?... :) nafta, gāze un ogles - kas var būt varenāks par šo? Ak, jā, govis, galvenās globālās sasilšanas vaininieces.

Tieši tāpēc man liekas svarīgāk nevis runāt par to, kā par x% novākt to lopu industriju, bet kā padarīt to ilgtspējīgāku ar citām, vidi atjaunojošām saimniekošanas metodēm, tam ir jābūt galvenajam mērķim ar vai bez lopiem. Tas pats attiecas uz pārējām nozarēm, lai gan tur - beigsies izrakteņi, industrijas uzkārsies tik un tā :D


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?