Media Sapiens ([info]wilkacis) rakstīja,
Par ekoloģiskajām pēdām - kas gan tur var būt lļoti diskutabls, ja pat ANO, kas nav nekāds hipiju grupējums, skaidri un gaiši saka, ka mājlopu industrija ir atbildīga par lielāku % siltimnīcas efektu izraisošo gāzu emisiju, nekā visas pasaules automašīnas, kas domātas cilvēku personīgajām vajadzībām, kopā ņemot. Āzijai kļūstot bagātākai un līdz ar to vairāk gaļu patērējošai, tas kļūst arvien kristālskaidrāks.

Par "apēdu karbonādi un palika labi" - protams, ka tas ir reāli, ņemot vērā, ka visu dzīvi esi ēdusi konkrētus ēdienus ar konkrētu uztura profilu, barošanas trakts tam ir pieskaņojies, radot labvēlīgākus apstākļus tieši tādas pārtikas uzņemšanai. Arī pārtraucot dzert kafiju un ēst sāli lielos apmēros parasti sāp galva. Par to, ka augļi un dārzeņi ir vislabākā izvēle, tev vajadzētu tieši būt vismazākajām šaubām, jo neangažētā zinātniskā literatūra to pierādījusi jau kopš piecdesmtajiem gadiem (taču arī šeit ir gana daudz "globālās sasilšanas noliedzēji" mēģinot radīt ilūziju, ka par to vēl ir nopietnas zinātniskas diskusijas + savu nozaru lobētāji, kas pasūta "zinātniskus" pētījumus).

Par b12 - aptuveni 1/3 iedzīvotāju ir tā trūkums, 1/3 iedzīvotāju nav vegāni. Šī vitamīna trūkst, jo dzīvojam sanitāros apstākļos un, piemēram, nedzeram ūdeni no upes.

Pārstāsim ēst gaļu un saruks smadzenes... Wow. Civilizācijas, to kultūra un intelektuālā kapacitāte attīstījās brīdī, kad attīstījās lauksaimniecība, tas ir mūsu vēstures sākums, un kopš tā laika līdz pat industriālajai revolūcijai rietumos gaļu 3x dienā varēja atļauties ēst karaļi, nevis 99% cilvēku. Ja runājam par aizvēsturi, tad informācija par stereotipiskā "alu cilvēka" ēšanas paradumiem veidojusies lielākoties no novecojušiem priekšstatiem un idealizētām vēsturiskām konstrukcijām. Reālas, ticamas informācijas ir ļoti maz, taču pēdējos gados, uzlabojoties Tehnoloģijām, ir gana daudz atrastu pierādījumu tam, ka pirmscivilizācijas kultūras vairāk bija vācēji/maitēdāji, nekā mednieki.

Bet patiesībā visam, vajadzētu būt ļoti vienkārši atbildamam - ja gribi būt morāli atbildīgs, tad esi gatavs nogalināt ēdienu, ko likt uz sava šķīvja (kaut vienu reizi). Ja to nespēj - pārstāj dzīvot ilūzijās un pārstāj ēst gaļu!



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?