madis ([info]madevil) rakstīja,
@ 2006-04-06 23:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par windi
ok, atzīstos - ir reizes kad arī man besī windes "uzstādes un apkopes līmenis". reizēs kā šodien.
atnāku aizlējies mājas, uzlieku tējai ūdeni un bla bla long story short - izpiš korķus, ok, ejam kāpņutelpā un viss štokos, bet savas neuzmanības dēl izpiš arī pēc minūtes or mazāk (tb kamēr winde vēl lādējas no iepriekšējā nokdauna). tad nu lūk šādi repeated "klakts un nakts" neparko nepatīk cietajam diskam, vēljovairāk dārgajai NT windei. pie katra nākošā "būta" aiz LOGU logo nozib tik ļoti mīļais BSOD (blue screen of death) un restartiņš. neat, bļe !
tad nu lūk ir 2 izejas no šādas situācijas:
    a) ar winxp diska palīdzību laižam "Repair windows" (respektīvi ļoti pavirš sistēmas failu reinstalls, tai skaitā visi iepriekšējie settingi un prog faili bla bla),
    b) ar tā paša nelaimīgā winxp diska palīdzību uzliekam svaigu (outdated) windi uz plikā "THANK GOD man ir vecs Fujitsu 9GB" (ar nemodētu winxp installu it takes about a fuckin' hour), startējot tiek palaists (ja viss ar galveno disku nav galīgā dirsā) "pirmsbūta chdsk" kursh tad arī sadzēš un sarekavero orfānētos kroplo bērneļu failus kas parādījušies pēc pēdējā veiksmīgā būta, pārspraužam atpakaļ visu kā vajag un startējamies no vecā diska un viss ir štociņos, bļe.
tad mans jautājums attiecīgi būtu tāds:"Huļi, bļe, nevar uztaisīt windes installa disku jau ar gatavām normālām recovery fīčām, lai nebūtu pusotras stundas pisne un nervu drāziens (tas gadījumā, ja jums mājās IR attiecīgie diski), un nevis smirdīgu basic reinstall nevienam nevajadzīgu crap-fīču.
vispār cilvēkus kuri pārinstalē datoru nedzēšot partīciju (par formatizēšanu nemaz nerunājot) vajadzētu nošaut. tāpat, kā tos incompetent idiots @ Microsoft.
P.S. visi ieteikumi pirkt UPS un MAC vai pāriet uz linux citā topikā lūdzu, jo te tīri mana sāpe par windows "apakšlīmeņa darbību"


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]cuba
2006-04-06 23:27 (saite)
Nee nu pilniigi kautkaada beerniibas trauma, nevis kompleksinji &D

(Atbildēt uz šo)


[info]snpzee
2006-04-06 23:27 (saite)
Tas = MS!:) Tas ir viss ko varu pateikt draugs, dziljaak iedziljinaaties negribu!:P

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2006-04-07 04:58 (saite)
Pavisam vienkārši - uzbūtējam kādu no lādējamiem Windows diskiem, kas satur recovery tooļus. Tādu ir pilna pasaule. Parasti gan maksas, bet kam gan tā ir problēma.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]madevil
2006-04-07 11:17 (saite)
ieteikums galīgi garām, jo šoreiz runāju par to, ka MS pašiem būtu jābūt xp diskā tādām lietām un ne čerez pakaļas kā tagad tas ir ar Recovery Console.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]affair
2006-04-07 09:33 (saite)
uj, bļe, šito jāliek iekš komūnas 'lol'! ;D

(Atbildēt uz šo)


[info]bordo
2006-04-07 09:33 (saite)
M$ :) Kompānija mikrošits tika izveidota lai cilvēkiem pistu prātu... Un tu uzķēries :)

(Atbildēt uz šo)


[info]cuba
2006-04-07 09:41 (saite)
Es izstaastiishu "the long story" - TAS IR SVENS! ES TEV SAKU VECI! Vinjsh atkal bija nosleepies mezhaa un gaidiija, kad tu naaksi maajaas. Tad jams ar aamuru iemeta pa korkjiem un aizmuka uz Kronvalda parka struuklaku peec manas! Driiz jaanaak atkal.

(Atbildēt uz šo)

chkdsk
(Anonīms)
2006-04-09 13:39 (saite)
kāpēc ir tāds čakars jātaisa, ja chkdsk ir iespējams palaist arī no recovery consoles? jeb es kaut ko konkrēti skipoju?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?