Mirkļu konservācija - Nacionaalaa Speeka Savieniiba [entries|archive|friends|userinfo]
Saprāta balss

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Nacionaalaa Speeka Savieniiba [27. Jan 2005|23:10]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Sajūtas |politizeets]
[Skaņas |Tujiko Noriko - Narita Made]

ja jau shodien iesaaku par politiku, tad par to arii turpinaashu (jaapaspamo veel kameerst teevzemi neesu pametis liktenja varaa). vaardu sakot pateicoties [info]neons linkam uzraku taadu NSS lapinju - kaarteejie nacionaalisti, pret kuriem man vienmeer bijusi, maigi sakot, ne paaraak labveeliiga attiexme. imo vairumaa gadiijumu modernais nacionaalisms shajaa valstii aprobezhojas ar paaris jaunu puishu izkliedzieniem par to, ka jaapiekauj visi krievi un piedzershanos, redzot pretinieka paarspeeku. par NSS gan biju pat nedaudz patiikami paarsteigts - ir pat izveidota programma, viss kaa pienaakas. cilvinji darbojas pa nopietno. nez vai tas sakaraa ar gaidaamajaam pashvaldiibu veeleeshanaam, bet vismaz kaads ir ticis taalaak par saukli "sitam krievus"...

ok, taalaak nenacionaalisti var nelasiit :) nacionaalisti (seviskji NSS paarstaavji, skjiet vismaz vienu taadu virtuaalu pilsoni zinu) un citi interesenti laipni aicinaati piedaliities diskusijaa :)

tatad - diemzheel neatradu (vai nu mana slinkuma deelj vai vienk nau izlikta i-netaa) neko vairaak par iiso programmu, taapeec atvainojos, ja nu gadiijumaa manis uzdotie jautaajumi buus taadi kaa padumji, bet nu zinaatkaare mani maac. taatad pa punktiem:

1. kaa ir domaats iistenot dekolonizaaciju?
vai tas neprasiis paarmeeriigus finansiaalos ieguldiijumus un kaads buutu pats dekolonizaacijas mehaanisms?
vai starptautiskaas instituucijas (zinu ka 6. punktaa noraadiic, ka uz vinjaam uzliek miixto, bet imo buutu taas tomeer jaanjem kaut cik veeraa) neiebildiis pret shaadu riiciibu un ja iebildiis (kas ir visai ticami), kaa panakt, lai kaac JW Bushs neizdomaa nobombardeet arii muus?
kas iisti ir tautu sajauxanaas process? un kaa vinju paredzams aptureet?
kaa nepieljaut migraaciju LV, seviskji peec iestaashanaas ES (jaa jaa, lasiiju 5. punktu, par to veelaak)
kaa ieintereseet trimdas latvieshus atgriezties uz shejieni? kaads tam buutu ideologjiskais un finansiaalais stimuls un pamatojums?


2. kaa veicinaasim demograafiskaas situaacijas uzlaboshanos? reaali domaajot - to var panaakt tikai paaugstinot finansiaalo labklaajiibu. kur raut naudas beernu pabalstiem? kaa paaugstinaat valsts kopeejo labklaajiibu?

3. vispaar neizteikshos - man kaa bik zhurnaalistikaa apsmeereetam cilveekam cenzuura vispaar uzdzen alergjiju

4. vai tieshaam ja pat militarizeetu visus (preciizus datus nezinu, bet taa rupji reekjinot ~1,3 milj latvieshu, ieskaitot nespeejiigus pensionaarus un beernus) vareetu staaties pretii kaadai militaarai lielvalstij? un man liekas, ka patriotisma vadiiti letinji arii bez iipashas militaaraas apmaaciibas, ar siena dakshaam apbrunjoti tiiri labi buutu speejiigi veikt partizaanu darbiibas (maz ticamas nepiecieshamiibas gadiijumaa). " Mēs vēlamies armiju, kas būtu pienācīgi bruņota ar tankiem, lidmašīnām, zemūdenēm un nepieciešamības gadījumā spētu aizstāvēt valsts neatkarību." kur shitam naudu kjersim?

5. ko dariit ar faktu, ka piemeeram ES likumdoshanaa nav paredzeets valsts izstaashanaas mehaanisms? vai Latvijai buutu jaaizstaajas arii no NATO un ANO? un kaa valsts paciestu starptautisku izolaaciju?

6. ok, nacionalizeesim visu uznjeemeejdarbiibu un ekonomiku... kas taalaak? nogriezts tranziits, paartrauktas investiicijas... dziivosim uz naturaalaas saimnieciibas rekkjina? un vai labaak ja uznjeemumu vada nekompetents latvietis nekaa profesionaals cittautietis?

jau ieprieksh paldies par atbildeem :)
LinkPiebilst

Comments:
[User Picture]
From:[info]deep
Date:27. Janvāris 2005 - 23:29
(Link)
redz, kaadu interesi radiijis muusu jaukais pulcinjsh :P
un cik daudz jautaajumu..nu, par 5-o varu teikt tikai to, ka arii padomju savieniiba neparedzeeja izstashanos, bet tas jau netrauceeja vinjai sagruut, atdodot LV iislaiciigu neatkariibu. turklaat atrashanaas vai neatrashanaas ES nav saistiita ar starptautisku izolaaciju.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:27. Janvāris 2005 - 23:37
(Link)
es tak vispaar zinkaariix puika :)

par 5. varu pateikt, ka PSRS gan bija paredzeets izstaashanaas mehaanisms :) tiesa gan neesmu peetiijis kaadi bija tie nosaciijumi, bet taac mehaanisms juridiski pastaaveeja.
buushana vai nebuushana ES driizaak noziimee ekonomisku izolaaciju (man tomeer tie logjistikas un tranziita jautaajumi tuvaaki - varu paskaidrot tiiri ekonomiski kaapeec tomeer balsoju par nevis pret un izveeleejos mazaako no ljaunumiem). starptautisku izolaaciju driizaak izraisiitu cittautieshu repatriaacija un ekonomikas nacionalizaacija. kas principaa ozh kaa minimums peec autoritaarisma (un mees ljoti labi zinaam kaa starptautiskaa sabiedriiba neciesh mazo valstinju autoritaaros izleecienus - uz lielo kjiinu, koreju un krieviju riet bail, a uz maziem gan var)
bet nu jaa - zheel, ka atbildes taa arii nesagaidiiju - interesanti tak :) mosh pateixi kur detalizeetaaku programmu var dabuut?
[User Picture]
From:[info]deep
Date:27. Janvāris 2005 - 23:39
(Link)
programmu.. savaa sirdii..
ja nopietni, tad iecheko latvians.lv, nss.lv, taa kaut kaa.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:27. Janvāris 2005 - 23:43
(Link)
nu nss.lv es atradu tikai to iiso programmas variantu. man kaa eksaktio orienteetam cilveekam ar emocijaam ir pa maz. man vajag skaitljus, faktus, darbiibas plaanu :) citaadaak tas ir un paliek tikai sauklju liimenii.
[User Picture]
From:[info]deep
Date:27. Janvāris 2005 - 23:44
(Link)
tad sakonektee partijas valdi. e-pasts ir publiski pieejams saitaa, informaciju tev neatteiks.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:27. Janvāris 2005 - 23:48
(Link)
nu... nez vai sanjemshos to iipashi lasiit peecaak - tagad man tikai taadi intereses uzpluudi uznaakushi. piedevaam - njemot veeraa, ka programma visticamaak ir izstraadaata pashvaldiibu veeleeshanu vajadziibaam - diez vai tur buus apraxtiiti globaalaaki finansiaalie mehaanismi. un zinot partiju slinkumu un faktu, ka letinji jau taapat taas programmas nelasa, apshaubu faktu, ka tur kaut kas iipashi vairaak par tiem pashiem saukljiem buus ieraxtiic.
pardon, bet jo vairaak es lasu to saitu, jo vairaak man zuut iespaids, ka tas ir kaut kas nopietns.
[User Picture]
From:[info]deep
Date:27. Janvāris 2005 - 23:55
(Link)
ja kaads te nav nopietns, tad tas vareetu buut tu.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:27. Janvāris 2005 - 23:58
(Link)
es arii neesmu nopietns - ja es nopietni gribeetu pieveersties shim politiskajam speekam, domaaju, ka to arii buutu izdariijis. bet nu mani uzskati ir stipri vien liberaalaaki, liidz ar to interese ir driizaak liimenii "vai letinji arii kaut ko dziivotspeejiigu un nacionaalistisku var salipinaat kopaa". atvainojos, ja aizvainoju tavas juutas, bet nu katram ir tiesiibas uz saviem uzskatiem, kameer vien shii valsc ir kaut cik liberaala :)
[User Picture]
From:[info]piromanjaks
Date:27. Janvāris 2005 - 23:58
(Link)
Nevis partijas nostādnes ir nepareizas, bet gan šitais bailīgums "ko nu teiks, ko nu teiks". Saproti, ka ja kāda lielvalsts apvainosies par mūsu tautas mēģinājumiem nostiprināt suverenitāti (t.sk. ar dekolonizācijas palīdzību). tad klusus, liberālus un iztapīgus būs daudz vieglāk apklusināt, jo ANO (utml org.) nedzirdēs "nacionālistu saujiņu" vaimanas, bet ja latvieši kā tauta(liels vairums), tātad arī pamatoti kā valsts izcelsies, tad ANO vienkārši nespēs ignorēt. Jo darbojas nevis "saujiņas", bet gan nācija. Tāpēc arī Tu un ikviens tautietis ir vajadzīgs modrs un gatavs iebilst pret globālismu un pārspīlēto internacionālismu.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 00:06
(Link)
es nesaku, ka partijas nostaadnes ir nepareizas - katram ir tiesiibas uz savu viedokli un ja cilveeks speej savu viedokli pamatot - burviigi, ja ne - viedoklim ir tiesiibas eksisteet, bet cik nopietni es to uztveru jau ir cic jautaajums.
un piedod, bet ANO taapat nau nekaadas reaalas ietekmes - taa ir demagogu saujinja, kurus taapat visas pasaules lielvaras ignoree. ANO iebilsda pret iebrukumu Iraakaa, ko izdariija amiishi? uzlika miixto!
es domaaju, ka ANO shajaa situaacijaa vareetu buut vieniigais balsts, pie kaa varbuut (tikai varbuut) vareetu griezties, bet shis balsts ir tik ljodziigs, ka pats sevi nespeej notureet, kur nu veel citus.
[User Picture]
From:[info]piromanjaks
Date:27. Janvāris 2005 - 23:33
(Link)
par 1. Pirmkaart, jaaskataas, kaa noritees visas lietas saistiibaa ar 20. gada miera liigumu, tas ir visiem tautas un valsts speekiem jaaatbalsta (arii tavs kaa latvieshu "skruuviites" moraali sociaals atbalsts ir veelams). Un tad jau uz likumiiga pamata varees pieprasiit okupantiem dziivoklus, humaani izmaksaat repatriaacijas pabalstus un visnotalj izdeviigaa veidaa izdaliit latvieshiem, kuriem objektiivi visvairaak vajag.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:27. Janvāris 2005 - 23:45
(Link)
nu redzi - tas arii ir mans arguments PAR to kaapeec Vairinjai tomeer buutu jaabrauc lielajam laacim pakalju laiziit. kameer nau nosleegts robezhliigums, panaakt okupaacijas fakta atziishanu ir praktiski neiespeejami. savukaart, kameer nau atziits okupaacijas fakts, naivi gaidiit kaadas kompensaacijas. kaut gan jebkuraa gadiijumaa - maz ticami, ka krievija ar savu izdraazto ekonomiku kaut ko iipashi kompensees.
[User Picture]
From:[info]piromanjaks
Date:27. Janvāris 2005 - 23:35
(Link)
es nesapratu, kas īsti ir ar trešo punktu?
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:27. Janvāris 2005 - 23:41
(Link)
ar 3. punktu ir shitas "nekādā veidā nav pieļaujama bezdievīga, nāciju samaitājoša visu veidu amoralitātes un netiklības propaganda." kas noteiks kas ir amoralitaates propoganda? ASV pilns TV ar plikaam pakaljaam un vardarbiibu, bet tas, ka amiishu karaviiri njirgaajas par kara guusteknjiem, ko aizsargaa ANO konvencija ir naaciju samaitaajosha propoganda, ko raadiit aizliegts.
[User Picture]
From:[info]piromanjaks
Date:28. Janvāris 2005 - 00:48
(Link)
Nu nav jau grūti izšķirt praktiski morālus jautājumus: homoseksuālisma propaganda(pagaidām vairāk vai mazāk slēpta), [vieglās]narkomānijas sludināšana (zāles lapu stils un kults), tīņu žurnālos atrodamais marazms (vai slavenību apakšveļas skalošana utml būtu tas ar ko jāuzaug tīņiem?)... vēl daudz piemēru te, var aizrunāties līdz pat reliģiskiem disputiem un 8. krusta karam, neturpināšu.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 00:52
(Link)
nu redzi - tas arii mani biedee. arii krusta kariem bija labs idejiskais pamatojums, bet tas viss izveertaas par masu slepkaviibaam, izvaroshanaam un izlaupiishanaam kristiigaas bazniicas aizsegaa :/ ja to cenzuuru izmantotu tieshaam ceeliem meerkjiem... buutu jau labi, bet kas kontrolees cenzuuras aparaatu - tas man viesh bazhas.
[User Picture]
From:[info]deep
Date:28. Janvāris 2005 - 00:54
(Link)
elementaara cenzuura buutu nepiecieshama, lai atsaaktu saukt lietas iistajos vaardos. piem, ir pederasti, nevis geji. taapat nav vaards neiecietiiba (politologjijaa), bet vnk pamatoti iebildumi :P
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 00:59
(Link)
neredzu gan principiaalu atskjiriibu starp pederasts un gejs. un vispaar - kaapeec taada nbeiecietiiba pret homosexuaalismu? lai tak katrs draazh ko grib (ka tik tie nav beerni), ka tik liek paareejos mieraa un dziivo laimiigi. vai tas ir atkal vecais arguments par to, ka cilveekiem jaavairojas, bet homiishi to nedara? nu ir arii hetero gjimenes kur nevar buut beernu, diemzheel :/
kaut gan no otras puses - tam, ka pasliktinaas cilveeku reproduktiivaa veseliiba ir arii pozitiivas sekas - arvien mazaak nelaimiigo beernu namos. skumji bet fakts.
[User Picture]
From:[info]deep
Date:28. Janvāris 2005 - 01:19
(Link)
neiecietiiba, hehe. tu buutu iecietiigs, ja kaads tev iecietiigi megjinatu ievadiit iecietinaatu iecietiibas pieraadiijumu?
nav jaapopularizee anomaalijas. lai jau existee slimi cilv, bet lai nepieprasa attiecinaat uz sevi jeedzienu lauliibas. taa ir degjeneraacijas augstaaka pakaape.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 01:26
(Link)
nepatiik man atkaartoties, bet nu labi: "lai tak katrs draazh ko grib (ka tik tie nav beerni), ka tik liek paareejos mieraa un dziivo laimiigi.
zini - man ir viens ljoti labs piemeers - senchu pazinju gjimene, kura tieshi taadas nepopularizaacijas deelj bija totaali sachakareeta. viirs bija gejs, bet protams padomju laikaa taa bija anomaalija, par ko pat lika cietumaa (da un lielaakaa dalja ne par ko taadu pat nezinaaja, arii vinsh). dzeks apreceejaas, apbeernojaas, bet redz neviens vinjam to iecietinaatu iecietiibas pieraadiijumu nemeegjinaaja ievadiit,. kaa rezultaataa radaas sexuaalaa neapmierinaatiiba. no vardarbiibas gjimenee cieta gan beerni, gan sieva... nu ja, saakoties perestroikai, dzeks uzzinaaja, ka ir arii citi taadi, izskjiiraas, saaka dziito ar kaut kaadu dzeku kopaa, turpinaaja paliidzeet audzinaat savus beernus (shioreiz bez vardarbiibas) un viss nokaartojaas.
dabiigaas cilveeka veelmes nau jeegas ierobezhot kameet taas nepaarkaapj sociaalo liigumu (laikam peec Hobbsa), preteejaa gadiijumaa taas var ieguut vardarbiigas izpausmes. un taapeec es esmu liberaalists. "savaa guljamistabaa draaz ko gribi, taataapat nau mana dariishana. tik liec mani mieraa".

un arguments "a vot ja teu pasham taa" sheit ir gauzhaam neiederiix :)
[User Picture]
From:[info]deep
Date:28. Janvāris 2005 - 01:41
(Link)
strikti janosaka sho kroplo pervertu tiesiibu apjoms. nekaadu lauliibu (!), nekaadu beernu adopciju. shie jau gribeeja pa ielaam marsheet pagaajushovasar.. un ko beerni domaatu, taadu gajienu redzot? ka tie ir liiksmi, jautri, kraasaini teerpti ljaudis, taatad- kaut kas labs.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 11:08
(Link)
nu nez nez - manupraat homosexualitaate ir iedzimta lieta, lai arii kaa to reklameetu, neieshu es ar dzeku draazties un viss. paskaties - TATY bij modee, visaam meiteniiteem modee bija bisexualitaate un katra tiiniites goda lieta bija nosuukt savu labaako draudzeni :) domaa daudzas no vinjaam tika taalaak par franchu skuupstu? es domaaju, ka cilveeks saprot, ka tas nau vinjam domaac un viss.

piedevaam, neesmu dzirdeejis, ka kaads buutu miris no taa, ka divi dzeki padupsee viens otru klusiibaa vai divas meiteniites viena otrai palaiza. vai nebuutu logjiskaak saakt, piemeeram, ar azatrtspeelju aizliexanu vai vismaz ierobezhoshanu? vai arii strikti veersties pret shoferiem dzeerumaa un narkotiku ietekmee? uzlikt bargaakus sodus par izvaroshanu?
[User Picture]
From:[info]piromanjaks
Date:28. Janvāris 2005 - 13:36
(Link)
Kā jau teicu, vēl ir daudz piemēru, kur mēs varētu labi pastrādāt, esot pie varas, arī azartspēles, izvarotāji un šoferīšu reibums. Un, ja pats neesi iekšā homoseksuālismā, tad neredzu iemeslu to tik ļoti aizstāvēt. Zoofīls un kustonīts taču arī necieš no tā, ka abi bik palaizās, padrāžas. Bet robežu kur nospraust?.. Es to spraustu uzreiz aiz heteroseksualitātes, jo tā visbūtiskāk atšķiras no pārējām "orientācijām". Citādi jau arī zoofīli var sākt parādes ar kaziņām.

Tātad, es no Tevis tā arī nedzirdēju nekādas pārliecinošas iebildes, tikai tādu kā gaumes nesaderību. Dekolonizācijas plāns ir visumā skaidrs, vajag, pirmkārt, radīt atbilstošu iekšēju klimatu valstī, jo valsts bez tautas atbalsta tikai vārgi muļļāsies diplomātiskajā sfērā (t.i. būs jurkāni un kalnietes, kuri brauks pie lielajiem brāļiem ar rozēm un būs pretēji noskaņotie, kuri mēģinās kārtot reāli svarīgus dokumentus). Tautas militarizēšana nozīmē to, ka ārējam agresoram būs kaut nedaudz neizdevīgāk šeit iebrukt. Zini, 1 vissvarīgāko faktoru, kādēļ nenotiek karš? Tāpēc, ka tas nav pietiekami izdevīgs (militārie izdevumi+sankcijas+cilvēkresursi). Mums vajag maksimāli tiekties uz to, lai Krievijai būtu pēc iespējas neizdevīgāk uzbrukt Baltijai. Lai katrs iedzīvotājs būtu potenciāls partizāns. Tas nozīmē arī apakšzemes komunikāciju un bumbu patversmju veidošanu. Valstij tam atliktu gan atbalsts, gan līdzekļi, ja nebūtu iekšējas činkstēšanas un traucēkļu no krievvalodīgiem, naidīgiem "nodokļu maksātājiem", jo tādiem pārsvarā Latvijas drošība vismazāk rūp.

Un, kā jau izdarīji mājienu, mēs neesam vienīgie nacionālisti, ir it kā vēl citi, gan ekstrēmāki, gan ne tik, visā Eiropā. Liberālajām Eiropas valstīm nepietiks tikai Latvijai kratīt ar pirkstu, tām pašām iekšējs nacionālisma faktors attīstās. Tā ka NSS jau ir koordinējusies ar Eiropas nacionālistiem un tas tiks darīts arī nākotnē.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 14:50
(Link)
runaajot par orbezhu nospraushanu - robezha jaanosprauzh tur, kur kaada no iesaistiitajaam puseem nav devusi piekrishanu piedaliities aktaa (zoofiilija, jo dziivniecinji nemaak runaat; pedofiilija - jo beerns veel nezina ko ar vinju dara; nekrofiilija, jo liikji nerunaa; un visbeidzot izvaroshanas; gan jau ka veel kauko vareetu izdomaat, bet shie ir pirmie, kas naak praataa).
paarliecinoshas iebildes no manis vari arii negaidiit - es nemeegjinu striideeties, es tikai izklaastu savu viedokli. shiis diskusijas meerkjis nau pieraadiit, ka man vai jums ir taisniiba, bet gan vienkaarshi manas zinkaares apmierinaashana. piedevaam, daudzos jautaajumos viedoklji pusliidz saskan, domstarpiibas ir tikai iistenoshanas mehaanismaa. runaajot par kara izdeviigumu - es domaaju, ka karsh buutu neizdeviigaax, ja te buutu aarvalstu kapitaals (nu kursh mulkjis ies spridzinaat ruupniicas, kas vinjam pasham pieder).
[User Picture]
From:[info]piromanjaks
Date:28. Janvāris 2005 - 16:07
(Link)
Nu ziņkāres apmierināšana arī ir ok. Es gan domāju, ka ārvalstu kapitālam ir ļoti slikti blakusefekti. Piemēram, kapitāla līšana politikā un valsts suverenitātē. Kapitāls teorētiski var nodiktēt: "tā, tagad te iebrauks 1000 indiešu viesstrādnieku manos jaunajos uzņēmumos, un latvieši labāk lai paklusē, jo saeimas vairākums ir manā (brīvā tirgus) pusē". Apmēram tā. Kā tajos futūristiskajos romānos, kur vara pieder koorporācijām. Tikai tagad tas jau ir nonācis tuvāk realitātei. Te nācijām kaut kas ir jādara, ja viņas grib pastāvēt...
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 17:05
(Link)
un vaitad iexzemes kapitaalam taadu blakusefektu nau? "taa, tagad es te nojauxu Doma bazniicu un uzcelshu jaunu 5 zvaigznju viesniicu un paareejie lai paklusee..." vai arii tu apriori pienjem, ka visi vieteejie uznjeemeeji un oligarhi ir kristaalgodiigi un gudri? vieniigais, kas to vareetu kaut cik amortizeet ir komandekonomika, pie nosaciiju, aka visi lielie uznjeemumi pieder valstij. bet nu tie uznjeemumu vadiitaaji jau arii taadi kundzinji vien buutu. nauda un vara nepareizaas rokaas jebkuraa gadiijumaa ved pie negatiivaam sekaam - vienalga kam taas rokas pieder - aarvalstniekam vai vieteejam.
[User Picture]
From:[info]piromanjaks
Date:28. Janvāris 2005 - 22:41
(Link)
Tās stiprās roķeles pieder vietējam ārvalstniekam. Citiem vārdiem -okupantam. Pamanīji, ka mums tādi arī ir? Lēš, ka 80% Latvijas tirgus tādiem pieder. Lūk kāpēc NSS iestājas par privilēģijām tieši pašiem latviešiem (it visā, arī uzņēmējdarbībā). Kas tad vēl vairāk ir papildus vajadzīgs nacionālajam kapitālam, kā valsts atbalsts? Es jau te ne tik ļoti par godīgumu domāju, cik par tautsaimniecību. Kāds tur makdonalds or smth vairs par tautsaimniecību, nesmīdini :D Un vai makdonalda klauns būs tas, kurš paglābs Latviju no kara?.. neticami. NSS latviešu atbalsta programma ir krietni ticamāka.

Un Doma baznīcas jaukšanu regulē kkādi pieminekļu aizsardzības likumi, tā ka neveiksmīgs piemērs. Tāds pustraks uzņēmējs varētu ne tikai ellē pacepties, bet pirms tam vēl izsaukt savu preču/pakalpojumu boikotu.
[User Picture]
From:[info]piromanjaks
Date:27. Janvāris 2005 - 23:45
(Link)
Vispār dekolonizācija ir lēta un izdevīga salīdzinot ar 2-valodību valstī (ilgtermiņā un perspektīvā). Jā, ir tikai divi ceļi: dekolonizācija vai divvalodība, ja atceramies, ka aptaujas parāda, ka lielais vairums krievvalodīgo okupantu nav atteikušies no cerībām uz oficiālu krievu valodu Latvijā... integrācija vienkārši nedarbojas Latvijas valstiskumam par labu, nekādā ziņā. Lai arī kādā valodā ar krievu nerunāsi: latviski vai krieviski, viņš nekļūs par latvieti un te vienmēr būs kā atvēzēts cirvis tev aiz muguras. Tu taču zini, kuri te Latvijā pirmie skrēja laizīt padomju tankus? Ne jau latvieši pārsvarā.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:27. Janvāris 2005 - 23:52
(Link)
man tomeer liekas utopiska ideja par nacionaalu valsti. pienjemot, ka latvieshu procentuaalais sastaavs buutu lielaaks, smagi pievelkot aiz ausiim, mosh es tam noticeetu. par to, ka otra izeja ir divvalodiiba - pilniigi nepiekriitu. veicot apdomaatu integraacijas politiku, var panaakt labus rezultaatus. savukaart dotajaa situaacija vieniigais ko panaak ar integraaciju - tas, ka latvieshu skolaas beerni paarkrievojas (pasham pat nepatiikami uz veco skolu piestaigaat). paskaties kaut vai uz to pashu ASv vai lielbritaaniju - katrs pilsonis, lai arii kaadas tautiibas ivnsh buutu, uzskatas par godu buut shhiis valsts pilsonim un to atbalstiit. es domaaju, ka tas buutu pareizais celjsh nevis izstums cittautieshus, bet panaakt to, lai vinji 1kaart ieguust latvijas pilsoniibu, 2kaart - lepojas, ka ir shiois valsts pilsonji un darbojas taas interesees.
[User Picture]
From:[info]deep
Date:27. Janvāris 2005 - 23:57
(Link)
integraacija ir noziedziigs neegjinaajums sajaukt tautas. taa ir arii atbilde uz tavu jaut kas ir tautu sajaukshanaas. un nee, es nejaucu ar asimilaaciju. sveshkjermenji jaaoperee, nevis jaaatstaaj naacijas miesaa.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 00:01
(Link)
nu man maate ir baltkrieviete - N gadus dziivo latvijaa, runaa bez akcenta, maxaa valstij nodokljus ir pilsone, opereesim vinju arii aaraa?
"Mēs gribam brīvu, spēcīgu un varenu latviešu Latviju, kurā visa vara pieder latviešu nācijai un tās draugiem- latviskās pārliecības cittautiešiem" - man skjiet ljoti sapraatiiga doma. tomeer atbalstu integraaciju nevis repatriaaciju. bet shajaa jautaajumaa laikam striideeties ir bezjeedziigi - domaaju, ka abu pushu argumenti buutu driizaak uz emocijaam nekaa uz logjiku balstiiti.
[User Picture]
From:[info]deep
Date:28. Janvāris 2005 - 00:04
(Link)
balkrievi nebuutu jaauztver kaa civilokupanti :)
bet atvieglota pilsoniibas daaljaashana novediis pie taa, ka balsotspeejiigie jaunzceptie pilsonji ieveeles ne latvieshu partijas. un tad arii tu atradiisi celju pie nacionaalistiem, ja vien nebuus par velu..
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 00:10
(Link)
pag pag, kas te runaa apr atvieglotu pilsoniibas pieskjirshanu? patiesiibaa nezinu cik stingras tagad ir taas prasiibas, bet nedomaaju, ka tos grozhus veel valjiigaak vajadzeetu laist. ir tachu citi veidi, kaa stimuleet integraaciju - aizveert vai apgriezt finanseejumu krievu skolaam (galu galaa, kaapeec valstij jaafinansee skolas, kur nemaaca valsts valodaa), vareetu atstaat paariiti, kaa jau minoritaashu skolaam pienaakas (kaapeec lietuvieshi, polji un citi neprasa sev tik daudz cik krievi?), lai akal EDSO pie mums neskrien ar paarbaudeem. jaasaak ar jauno paaudzi - vechus, kas te nodziivojushi 40 gadus un nemaak ne valodu nedz zin veesturi jau nepaarmaaciisi. jaagaida tikai dabiigais atbirums.
[User Picture]
From:[info]piromanjaks
Date:28. Janvāris 2005 - 00:23
(Link)
Šīs kaut kādā ziņā sadistiskās tieksmes asimilēt vietējos krievus izsauks tikai vienu: etnisku naidu. Atceries, ka diplomātu tik ļoti gribēto Krievijas un lielvalstu respektu ŠĀDĀ veidā neiegūt. Puķins un banda bļaus skaļi par asimilāciju. Un ANO tas NEPATIKS. Labāk uztaisīt tā, ka ANO nepatīk, ka latviešiem dara pāri. Un NSS ir par mierīgu un civilizētu risinājumu - dekolonizāciju. Abas puses maksimāli iegūs no šī: latvieši paturēs savu tautību un suverenitāti un arī krievu paklīdeņiem neviens viltīgi un liekulīgi nelaupīs nost tautības paliekas. ANO un citas nāciju aizsardzības struktūras šādu domugājienu saprastu labāk par tieksmēm kādu asimilēt.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 00:28
(Link)
un kaa buut ar tiem, kas negrib izbraukt no valsts (un es domaaju taadu buus absoluutais vairums)? izsuutiit? ko taadaa gadiijumaa dariit ar neskaitaamajaam praavaam pret valsti starptautiskajaa cilveektiesiibu tiesaa?

es domaaju, ka apgriezt finanseejumu minoritaashu skolaam buutu kaareiz labaakais variants. neesmu speciaalists izgliitiibas jautaajumos, bet man skjiet nelogjiski, ka valstij jaafinansee minoritaashu skolas tik lielaa meeraa. cik es esmu ar sho jautaajumu saskaaries - normaala starptautiska prakse ir daljeejs valsts un daljeejs privaatais finanseejums shaadaam izgliitiibas iestaadeem. un kursh tad gribees maxaat no savas kabatas? neexies suutiit beernus maaciities valsts valodu.
[User Picture]
From:[info]piromanjaks
Date:28. Janvāris 2005 - 00:11
(Link)
Jā starp citu, kā Macabre domā, kādā veidā saeimā nokļuva tik liels procents interfrontiešu?.. es nedomāju, ka latvieši īpaši par viņiem balso, parasti taču ir ap 20 atbilstošākas izvēles priekšā latviešu vēlētājam...
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 00:18
(Link)
taapeec, ka biteem ir stabils elektoraats - luuk kaa. letinji nevar izskjirties par ko balsot - katraas veeleeshanaas par kaut ko citu, ceriibaa ka buus labaak. bet labaak nebuus, kameer neizveidosies politiskaa elite. bet elite nevar izveidoties taadaa nenoteiktiibas staavoklii. liidz ar to par biteem balso vieni un tie pashi, bet letinji balso par ko pagadaas - taapeec arii taadas mulkjiibas. es piem nesaskatu nekaadu logjiku kaapeec socikji un LC netika saeimaa.
kaut gan oranzhie piem tika arii tikiai taapeec, ka spieda uz nacionaalajiem jautaajumiem.
latvijaa vajag politisko eliti ar skaidri defineetiem meerkjiem un darbiibas plaaniem (kaadi manupraat bija LC, lai arii cik ljoti man nepatiktu vinju darbi, bet man liekas uz beigaam jau bija gana sazagushies un saaka domaat arii par valsts labklaajiibu). nevis partijas, kas defaultaa zina, ka liidz naakoshajaam veeleeshanaam neizvilks un baazh tikai sev kabataa visu, kas pagadaas pa rokai.
[User Picture]
From:[info]piromanjaks
Date:28. Janvāris 2005 - 00:08
(Link)
Tu vēljoprojām tici integrācijai? Es vairs galīgi nē. Es drošvien esmu vairāk saskāries ar reāliem dzīviem cilvēkiem, tāpēc man ir tik pārliecināts viedoklis, nevis kaut kādas mīklainas cerības par svsštautiešu lojalitāti. Varētu vispirms daudzi latvieši kļūt lojāli savai nacionālajai suverenitātei, tad arī varētu to prasīt no citiem...
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 00:14
(Link)
nu patiesiibaa es kaareiz ticu, taapeec, ka esmu saskaaries ar pietiekoshi daudz pozitiiviem piemeeriem. piem mans bijushais kursa biedrs - pirmais palestiinietis, kursh ieguva latvijas pilsoniibu (un vinsh ar to lepojas), mans bijushais koleegjis, kursh vidusskolas laikos nemaz nerunaaja latviski, bet iestaajoties auxtskolaa saprata, ka bez taa neiztikt, iemaaciijaas valodu, ieguva pilsoniibu un pat iemaaciijaas speeleet zoliiti (mans nopelns :D). kaa jau es mineeju iepriex - jaapieveershas jaunajiem. vecos puupeezhus aiztikt nau jeegas. jo vairaak suudu baxtio jo vairaak vinsh smird - taapat vinji 9. maijaa ar sarkaniem karogiem dricelees pa uzvaras parku un neko vinjiem nepadariisi.
[User Picture]
From:[info]deep
Date:28. Janvāris 2005 - 00:20
(Link)
jaunie nava lojaalaaki. gjimenes tradiicijas, zin'.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 00:23
(Link)
es gan domaaju, ka ir krietni lojaalaaki par vechiem (un ja buutu pareiza valsts politika shajaa jautaajumaa, gan jau ka buutu veel lojaalaaki). vienkaarshi jaunie nacboli arii visskaljaak bljaustaas - jauniibas maximaalisms vai zinies :) taapeec vinjus arii redz.
[User Picture]
From:[info]cruelty
Date:28. Janvāris 2005 - 00:16
(Link)
ou, jee, jee!
es jau gaidiiju, kad tu to izdariisi!
-tochno!

pilniigi skaitiiju dienas.
varonis, ibo.
hehe
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:28. Janvāris 2005 - 00:20
(Link)
a ko akal es :D?