Mirkļu konservācija - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Saprāta balss

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Nacionaalaa Speeka Savieniiba 27. Jan 2005|23:10

macabre
ja jau shodien iesaaku par politiku, tad par to arii turpinaashu (jaapaspamo veel kameerst teevzemi neesu pametis liktenja varaa). vaardu sakot pateicoties [info]neons linkam uzraku taadu NSS lapinju - kaarteejie nacionaalisti, pret kuriem man vienmeer bijusi, maigi sakot, ne paaraak labveeliiga attiexme. imo vairumaa gadiijumu modernais nacionaalisms shajaa valstii aprobezhojas ar paaris jaunu puishu izkliedzieniem par to, ka jaapiekauj visi krievi un piedzershanos, redzot pretinieka paarspeeku. par NSS gan biju pat nedaudz patiikami paarsteigts - ir pat izveidota programma, viss kaa pienaakas. cilvinji darbojas pa nopietno. nez vai tas sakaraa ar gaidaamajaam pashvaldiibu veeleeshanaam, bet vismaz kaads ir ticis taalaak par saukli "sitam krievus"...

ok, taalaak nenacionaalisti var nelasiit :) nacionaalisti (seviskji NSS paarstaavji, skjiet vismaz vienu taadu virtuaalu pilsoni zinu) un citi interesenti laipni aicinaati piedaliities diskusijaa :)

tatad - diemzheel neatradu (vai nu mana slinkuma deelj vai vienk nau izlikta i-netaa) neko vairaak par iiso programmu, taapeec atvainojos, ja nu gadiijumaa manis uzdotie jautaajumi buus taadi kaa padumji, bet nu zinaatkaare mani maac. taatad pa punktiem:

1. kaa ir domaats iistenot dekolonizaaciju?
vai tas neprasiis paarmeeriigus finansiaalos ieguldiijumus un kaads buutu pats dekolonizaacijas mehaanisms?
vai starptautiskaas instituucijas (zinu ka 6. punktaa noraadiic, ka uz vinjaam uzliek miixto, bet imo buutu taas tomeer jaanjem kaut cik veeraa) neiebildiis pret shaadu riiciibu un ja iebildiis (kas ir visai ticami), kaa panakt, lai kaac JW Bushs neizdomaa nobombardeet arii muus?
kas iisti ir tautu sajauxanaas process? un kaa vinju paredzams aptureet?
kaa nepieljaut migraaciju LV, seviskji peec iestaashanaas ES (jaa jaa, lasiiju 5. punktu, par to veelaak)
kaa ieintereseet trimdas latvieshus atgriezties uz shejieni? kaads tam buutu ideologjiskais un finansiaalais stimuls un pamatojums?


2. kaa veicinaasim demograafiskaas situaacijas uzlaboshanos? reaali domaajot - to var panaakt tikai paaugstinot finansiaalo labklaajiibu. kur raut naudas beernu pabalstiem? kaa paaugstinaat valsts kopeejo labklaajiibu?

3. vispaar neizteikshos - man kaa bik zhurnaalistikaa apsmeereetam cilveekam cenzuura vispaar uzdzen alergjiju

4. vai tieshaam ja pat militarizeetu visus (preciizus datus nezinu, bet taa rupji reekjinot ~1,3 milj latvieshu, ieskaitot nespeejiigus pensionaarus un beernus) vareetu staaties pretii kaadai militaarai lielvalstij? un man liekas, ka patriotisma vadiiti letinji arii bez iipashas militaaraas apmaaciibas, ar siena dakshaam apbrunjoti tiiri labi buutu speejiigi veikt partizaanu darbiibas (maz ticamas nepiecieshamiibas gadiijumaa). " Mēs vēlamies armiju, kas būtu pienācīgi bruņota ar tankiem, lidmašīnām, zemūdenēm un nepieciešamības gadījumā spētu aizstāvēt valsts neatkarību." kur shitam naudu kjersim?

5. ko dariit ar faktu, ka piemeeram ES likumdoshanaa nav paredzeets valsts izstaashanaas mehaanisms? vai Latvijai buutu jaaizstaajas arii no NATO un ANO? un kaa valsts paciestu starptautisku izolaaciju?

6. ok, nacionalizeesim visu uznjeemeejdarbiibu un ekonomiku... kas taalaak? nogriezts tranziits, paartrauktas investiicijas... dziivosim uz naturaalaas saimnieciibas rekkjina? un vai labaak ja uznjeemumu vada nekompetents latvietis nekaa profesionaals cittautietis?

jau ieprieksh paldies par atbildeem :)
Link Read Comments

Reply:
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.