Mīļās muļķībiņas - Vakcīnas

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Novembris 20., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:25 - Vakcīnas
UPD: Paldies, meitenes, jūs iedrošinājāt un nomierinājāt! Tagad es vismaz skaidrāk zināšu, ko teikt un ko darīt ar tiem ārstiem. Un Ādamiņš tiešām man šobrīd liekas pilnīgi vesels - nav pat to iesnu, kas bija pirms pāris mēnešiem. Nav nekādu saranu pleķu vai pumpu, ne klepus, un viņš pats joprojām smaidīgs, laipnīgs, omulīgs, žiperīgs un mīļošs. Es vēl visu šito pateikšu dakterei, bet likšu viņai pašai novērtēt, vai viss pilnīgā kārtībā, un varbūt analīzi var un vajag uztaisīt. Bet vispār visam ir jābūt kārtībā.







Tad kā jūs īsti darījāt, mammītes? Ar tām 6-8 mēnešu potēm....

Rīt mums tipa jāiet pret B hepatītu poti saņemt, Ādamam tagad 8 mēneši. Pēdējā laikā tik daudz šausmonības par tām vakcīnām esu salasījusies un pati rakstus tulkojusi, tagad pavisam apjukusi esu. Vest vai nevest...?! 8(((

Tik nenormāli, nenormāli bailes, ka viņam šī vakcīna var lielu ļaunumu nodarīt, ja viņam alerģija gadās! Visas tās nervu kaites, augoņi, invaliditāte un pat letālas sekas... Tāds smagums uz sirds!!! 8[[[ Kas tik viss nav atgadījies jau citiem bērniem dēļ šitiem te... Procentuāli daudz, daudz vairāk ir bērnu, kuriem nekādu seku nava, bet... Tas vai nu notiek, vai nenotiek!! Arī, ja nesaņemam to vakcīnu, arī tad tās briesmas ir pietiekoši reālas un draudīgas, tas B hepatīts. Murgs vienkārši. Nosēdēju un noraudājos, joprojām nevaru mieru atrast. Ko īsti darīt? Kā loterija, bet uz spēles nenovērtējami daudz likts!!! Bet kuru tad no abiem iespējamiem ļaunumiem izvēlēties?!!..... 8(((

Man tikai viena mierinoša doma ir, kas vairāk uz tādu loģiku balstīta, ne uz skaidri zināmiem faktiem. Šī it kā skaitās trešā pote pret to B hepatītu, pēc pošu grāmatiņas skatoties. Pirmās divas jau bija attiecīgi pirmajās dienās un 3 mēnešu vecumā, un no tām nekādu reakciju nebija, pat ne paaugstinātas temperatūras. Arī pēc tām kombinētajām difterijas, stingumkrampju, garā klepus un kā tik vēl tur ne. Tad nu es spriežu, ka šo nākošo arī tāpat panesīs. Bet iekšā sēž jautājums nemierīgs - nu nafig vispār manam bebsim vajag to visu?!? Kāpēc nevar visas slimības izārstēt tad, kad viņas ir, nevis pirms laika vēl kaut ko mazajā, tīrajā, šķīstajā organismiņā laist iekšā?? 8///

Viņi gribēja pagājšreiz, pirms pusotra mēneša, kopā ar to pēdējo no trijām DTaP-IPV-HiB potēm laist arī šito, kas rīt. Bet tā kā es jau toreiz uztaisīju tur šumu par tām vakcīnām, viņa teica ok, tad potēsim atsevišķi. Lai arī pašā grāmatiņā arī teikts, ka tās kopā lieto... Toties es biju lasījusi, ka tās sakombinētās tās bīstamākās esot...

Tik šausmīgi, ka nevar dabūt tīru skaidrību par šito visu, un ka kāds uz manu šito baiļu rēķina vēl naudu pelna!!!!!
Garastāvoklis:: [mood icon] pissed off

(12 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]phoenix
Date:20. Novembris 2007 - 22:56
(Link)
potēju un potētu atkal, lai arī esmu saklausījusies breismu stāstus.
Lai būtu maksimāli droša, ka vakcīna nenodarīs neko ļaunu, esi 100% pārleicināta, ka Ādamiņš ir pilnīgi vesels. Ideāli būtu, ja tiktu paņmetas analžies, lai pārleicinātos, vai organisms jau necīnās ar kādu vīrusu, par kuru ārēji nemaz nevar pateikt. Nekādu iesnu, klepu, čīkstīguma.
Jo, esm nonākusi pie secinājuma, ka tās komplikačijas rodas visbiežāk no tā, ka organisms jau cīnās ar kādu saslimšaanu un tad vēl bonusā iedod to vakcīnu un var iznākt nesmuks rezutlāts.
Ja bērns ir pilnībā vesels, tad iespējamība, ka vakcīna nodarīs kādu ļaunumu, ir ļoti maza. Daudz lielāks risks ir vēlāk saslimt ar šo slimību. Ja tagad visi masveidā nevakcinētos, tad mums atkal būtu viena epidēmija pēc otras un bla bla. bet to jau mēs arī negribam?
Ir jāvakcinējas, bet tas ir jādara apdomīgi, pārliecībā par veselības stāvokli un dažas nākamās dienas pēc vakcīnas saņemšanas (kamēr organsimā notiek reakcija) uzmanīties ar specifiskiem, alerģiju raisošiem produktiem. Jo alerģijas mēdz rasties brīžos, kad organsism aju ir novājināts.
Piemēram, mana Laura - kad viņai ir saasināta alerģijas reakcija, tad var izdot pumpas arī līdz tam viņai nekaitīgi produkti.
Tā kā - vakcinē, bet esi uzmnaīga. Zinu, ka ārsts negribēs nekādas analžies veikt. Bet, ja ir bail, uzstāj. Tās ir tavas tiesības.
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:21. Novembris 2007 - 09:05
(Link)
Paldies Tev, tiešām, par informāciju. Es rūpīgāk piedomāšu par tiem produktiem
[User Picture]
From:[info]phoenix
Date:20. Novembris 2007 - 23:00
(Link)
nafig vispār manam bebsim vajag to visu?!? Kāpēc nevar visas slimības izārstēt tad, kad viņas ir, nevis pirms laika vēl kaut ko mazajā, tīrajā, šķīstajā organismiņā laist iekšā?
tāpēc, ka ja nevienu nevakcinēs, būs mums te (es te globāli) epidēmijas viena pēc otras un mazie enģelīši mirs nost viens pēc otra. Vai tā būtu labāk - cerēt, ka manējais nesaslims?

Tas vai nu notiek, vai nenotiek!
kā jau augtsāk rakstīju, no tiem gadījumiem, kad notiek - pieļauju, ka liels procents nebija pilnīgi veseli un vakcīna vienkārši reaģēja ar jau esošo slimību un viss notika daudz saasinātāk. Ne velti bērnam jābūt veselam pirms vakcīnas. diemžēl ārsts bieži vien tikai uzmet aci, vai netek deguns (labi, ja) un vakcīna jau iekšā!
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:21. Novembris 2007 - 09:10
(Link)
Tas pirmais bija domāts tāds kā retorisks jautājums :> Tāda kā žēlaba, vaids pret pasaulisko netaisnību. Es biju domājusi - kāpēc visas slimības nevar būt tādas, kuras var izārstēt, vai kaut kā tā. Protams, ka nevar, jo tā būtu zinātniskā fantastika...

Skaidrs, ka jāatrod veids, kā bērnus no slimībām pasargāt, bet tā doma ir tāda, ka daļa šo slimību patiesībā NAV slimības - masaliņas, cūciņas utml. - tās ir organisma aizsargmehānismi, un vakcīnas tiem nav un nevajag, toties vajag piedomāt pie tā, lai bērnam nebūtu asinis saindētas ar visiem apkārtējās vides toksīniem, sārņiem, visiem sūdiem, kas apkārt. Jo šie esot patiesie iemesli, kas izraisa tā saucamās bērnu infekcijas slimības. Vēlāk iepostēšu to rakstu, ko iztulkoju.
[User Picture]
From:[info]phoenix
Date:21. Novembris 2007 - 09:29
(Link)
okei, labprāt izlasītu!
From:[info]lapsa123
Date:20. Novembris 2007 - 23:39
(Link)
potēt potēt!
nedomāt dumas domas un potēt, man abi lielie potēti pēc programmas!
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:20. Novembris 2007 - 23:41
(Link)
Ir gadījumi, kad ārsti tā arī pasaka - riska grupa, nepotējam. To saka arī Latvijā un ja tavam bērnam tas nav pateikts, tad nav ko tēlot ārstu un pieņemt lēmumus, kas jāpieņem ārstam. Tu taču pati sev zobus nelabo, vai ne? Un pie ginekologa arī pati ej, nevis paprasi, lai kaimiņiene apskatās, vai ne?

Bet nu par tām potēm, tu mani vienkārši sašāvi. "Kāpēc nevar visas slimības izārstēt tad, kad viņas ir". Zini, man domāt ka nopotēt pret stingumkrampjiem, difteriju un B hepatītu ir kudiš labāk, nekā cīnīties ar komplikācijām pēc visām šīm slimībām, ja cilvēciņš vispār IZDZĪVO pēc viņām.

Un par naudas pelnīšanu vienā House epizodē bija labi pateikts:
"[House walks away. Cut to the clinic and House is in an exam room with a young mother and her baby.]
Young Mother: No formula, just mommy’s healthy natural breast milk.
House: Yummy.
Young Mother: Her whole face just got swollen like this overnight.
House: Mmhmm. No fever, glands normal, missing her vaccination dates.
Young Mother: We’re not vaccinating.
[Baby giggles and coos]
Young Mother: [Takes a toy frog and starts to make frog sounds] Gribbit, gribbit, gribbit. [Giggles]
[Baby smiles and giggles too]
House: Think they don’t work?
Young Mother: I think some multinational pharmaceutical company wants me to think they work. Pad their bottom line.
House: Mmmm. May I? [He takes the frog and starts to do the gribbit noise with the baby]
Young Mother: [Whispered] Sure.
House: Gribbit, gribbit, gribbit. [The baby laughs] All natural no dies. That’s a good business: all-natural children’s toys. Those toy companies, they don’t arbitrarily mark up their frogs. They don’t lie about how much they spend in research and development. The worst a toy company can be accused of is making a really boring frog.
[Young Mother laughs and so does House. The baby giggles again]
House: Gribbit, gribbit, gribbit. You know another really good business? Teeny tiny baby coffins. You can get them in frog green or fire engine red. Really. The antibodies in yummy mummy only protect the kid for 6 months, which is why these companies think they can gouge you. They think that you’ll spend whatever they ask to keep your kid alive. Want to change things? Prove them wrong. A few hundred parents like you decide they’d rather let their kid die then cough up 40 bucks for a vaccination, believe me, prices will drop REALLY fast. Gribbit, gribbit, gribbit, gribbit, gribbit.
Young Mother: Tell me what she has.
House: A cold."

Kā jau teicu, ir gadījumi, kad ārsti pasaka - nav ieteicams. Un ja nav bijušas NEKĀDAS problēmas pēc pirmajām hepatīta potēm, tad nebūs arī tagad. Un vēl idiotiskāk ir iesākt vakcināju un tad to pamest pusratā. Tici man, tu negribi, lai tavam enģelītim ir B hepatīts, kuru ārstēt.

/es, cilvēks kas ir B hepatīta riska grupā, un kas zina kas ir hepatīts ne pēc nostāstiem (par laimi gan arī ne pēc sevis)
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:21. Novembris 2007 - 09:20
(Link)
Tas jautājums bija uzdots retoriski... Tikai kaut kā neveiksmīgi tajā kopējā kontekstā...

Bet nu par riska grupu neviens neko nebij teicis, lai gan pats pēc sevis viņš ir diezgan alerģisks uz viskaut ko. Es nezinu, pēc kā nosaka to riska grupu. Tomēr šobrīd ir vesels, es tā domāju, bet likšu vēl kārtīgi pārbaudīt.
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:21. Novembris 2007 - 10:37
(Link)
zāļu kompānijas, tāpat kā apdrošināšanas bizness pelna uz cilvēku bailēm...daļēji (nu es nediskutēšu par apdr.biznesa niansēm), jo ir cilvēki, kuriem arī ir claimi un ir cilvēki, kuri saslimst un tās globālās potēšanās, tās jau vairāk ir tādēļ, lai izvairītos no lielām epidēmijām. Un ir cilvēki, kas brauc uz citu rēķina, tb citi ir potējušies, neslimo un tādēļ daži var atļauties nepotēties, jo apkārt nav infekcijas, bet nav garantijas, ka aiz stūra tās nav.. tāpat kā apdrošināšanā - visi maksā, bet daļai ir gadījumi..ai nu tā kautkā :)
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:21. Novembris 2007 - 10:44
(Link)
Par globālās potēšanas saslimšanu - burtiski pagājušajā nedēļā tika izziņots, ka viena musulmaņu, ja nemaldos, valsts neļauj potēties, jo redz tas esot mērķis lai padarītu viņu sievietes neauglīgas or smth. Tā ka vairumā gadījumu "saslimšana" ir valstu pārstāvju pasakas, lai attaisnotu ārstu un citas palīdzības neielaišanu valstīs. Un tajos dažos gadījumos, kad tiešām ir alerģijas, tie ir atsevišķi gadījumi. Mana mamma strādā par defektologu un viņas 20 gadu praksē ir bijis VIENS gadījums, kad tiešām potes rezultātā bija tik smagas sekas kā valodas traucējumi. Es esmu dzirdējusi un redzējusi vairākums gadījumus, kad ja diagnosticētiem bērniem ar uzmanības deficīta sindromu iepotē, tad var pasliktināties uzvedība, bet šeit jau ir piemērs par vairākām potēm, ka nekas nav bijis!
Bet par apdrošināšanu un vakcināciju salīdzinājumu tu nošāvi greizi, jo no vakcinācijas viedokļa tas ir positive extrenality, bet no apdrošināšanas - sarēķināts risks.
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:21. Novembris 2007 - 01:11
(Link)
Pareizi domā - ja iepriekš nebija seku, tagad arī nebūs! Nebaidies! NU, nebūs nekas traks! :))
Mēs visi jau gadiem esam saķīmiķoti, nu, ko darīt?
Ja jau sāki potēt, tad jāturpina ir..

par to, kā ir patiesībā, par to mēs varbūt pēc gadiem 10 uzzināsim. Bet pagaidām.. Izeja - riskēt uz savas atbildības? Nu nē.. Likumdošana ir nelabvēlīga šādai izvēlei. Ja bebis vesels, viss būs labiiii! :)
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:21. Novembris 2007 - 09:13
(Link)
Tas arī ir viens no galvenajiem "mierinātājiem" man - ka līdz šim nekādas alerģijas no tām nebija. Un kamēr nav skaidri un pilnīgi izsmeļoši iespējams uzzināt visu par tām vakcīnām un to lietderību, tikmēr jāturpina tās potes dot, tomēr tomēr.

> Go to Top
Sviesta Ciba