Lord Andrey de Initio ([info]lord_andrey) rakstīja,
@ 2003-01-13 22:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Marlboro kovbojs....
"Psihoanalītiskā izpratnē dzeršana, kas ir mazāk uzskatāma, piemēram, no kakliņa, smēķēšana ir viennozīmīgi mātes krūts vai knupis pirksta vietā, tāpēc iznāk, ka visas "Marlboro" cigarešu reklāmas ar varenu kovboju, kurš uzsmēķē, patiesībā attēlo maziņu zīdainīti, kurš netiek vaļā no mātes krūts."
Viesturs Reņģe "Personības psiholoģiskās teorijas"

Un psiholoģijai vispār ir tipiski visu, kas sabiedrībā pieņemts par augstākajām normām uz kurām ir jātiecas visiem padarīt par nožēlojamām izpausmēm... Un pareizi dara psihologi, ka tā domā... Kas tad zīdaini, kas arī trīsdesmit gadu vecumā tiecas pēc mātes krūts padara par varenu kovboju, kuriem visi cenšas līdzināties? Protams nauda... Sabiedrībai jādegradējas, jo no degradējušās sabiedrības ir vieglāk iekasēt naudu par to, kas veselai sabiedrībai nemaz nav vajadzīgs. Un ja jau kovbojam tā gribas mātes krūti, kāpēc tad mātes tik agri atrauj zīdaiņus no krūts? Profesors Lombrozo rakstīja par primitīvām ciltīm, ka viņam ir nācies novērot, kā "zīdainis" izņem no mutes pīpi, lai varētu zīdīt mātes krūti... Varbūt tad arī kovbojam vajadzētu piedāvāt iespēju baroties no mātes?


(Ierakstīt jaunu komentāru)

attīstība...
[info]suic
2003-01-13 22:39 (saite)
Tu pats, šķiet, stāstīji par bioloģijas viedokli, kas cilvēku uzskata par barošanās ķēdes sastāvdaļu. Cilvēka mēģinājumi rast savai eksistencei labāku attaisnojumu vai nospraust savas dzīves vērtēšanai citus kritērijus patiešām šķiet smieklīgi. Pēc tam viņi vēl sūdzas, ka cilvēks ir deģenerējies. "Atpakaļ pie mērkaķa," skan vesela cilvēka devīze. Bet vai mēs gribam būt veseli?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: attīstība...
[info]lord_andrey
2003-01-13 22:54 (saite)
Šeit iet runa nevis par tādu cilvēku degenerāciju, kādi esam mēs, bet gan par sabiedrības degenerāciju, kas ir pavisam savādāk... Mēs esam mentāli degenerāti un uz mums tas maz attiecas, bet sabiedrība, kura kopumā ir "vesela", tiek inficēta ar Marlboro, Britniju Spīrsu, Santu Barbaru, čipsiem, Ādažu alu un hokeju... un tas vairāk nav normāli... Mēs esam pieraduši ikdienā redzēt šādus cilvēkus un uzskatīt to par normu, bet redzi, doktors Freids apgalvo pretējo, visi šie cilvēki tiecas pēc degradācijas....

un kāpēc "atpakaļ" pie pērtiķa? esi Darvina uzskatu piekritējs? tagad veselas zinātnieku grupas jau uzskata, ka cilvēks gadu tūkstošu ģenētiskas izdzimtības rezultātā ir kļuvis par lopiņu, uz kuru mēs ejam paskatīties uz zooloģisko dārzu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: attīstība...
[info]suic
2003-01-13 23:11 (saite)
Nu sabiedrība kopumā nemaz tik vesela nav. Paskatoties uz "normu", negribētos teikt, ka tā ir veselības pazīme, nedz fiziskās, nedz garīgās. Kā jau tu teici, tiek producēta nauda un ideoloģija naudas producēšanai. Vērtības pamatīgi nobīdījušās uz apliecināšanos ar sarkanu automobīli un kurpēm par 1000 Ls, lai gan iekšā varbūt sēž neattīstīta un pastulba persona.

Tu gribi teikt, ka ir hipotēzes, pēc kurām mērkaķis ir cēlies no cilvēka? Katrā gadījumā negribētos domāt, ka šī varētu kļūt par vadošo teoriju. Nē, es neesmu gluži darvinists, bet lielos vilcienos neredzu evolūcijas teorijā nekā acīmredzami aplama.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: attīstība...
[info]lord_andrey
2003-01-13 23:27 (saite)
sabiedrību kopumā nevar nosaukt par slimu, slima var būt konkrēta sabiedrības grupa, bet ne sabiedrība kopumā, jo tajā brīdī, kad sabiedrība kļūst slima, tas kļūst par normu... bet par vērtībām Tev ir taisnība, cilvēks cenšas saņemt to, kā viņam varbūt bērnībā ir pietrūcis un tāpēc arī sanāk, ka cilvēks restorānā samaksā par pusdienām 600 $ un vēl labu kabatas naudu atstāj, kaut arī bērnībā bijis bezpajumtnieks un dzīvojis badā... cilvēks tiecas sasniegt to, kā viņam visvairāk trūkst un ar intelektu tam nav ne mazākā sakara... un protams, ka uz šādiem cilvēkiem var pelnīt naudu vienkārši liekot viņiem justies labākiem par citiem...

jā, jau vairāk kā 15 gadus pastāv Darvina evolūcijas teorijai pretēja involūcijas (nosaukumā varu arī kļūdīties) teorija, kas apgalvo, ka cilvēks ir radies uz zemes līdzīgs, kā mēs viņu pazīstam pašlaik, bet dažādu mutāciju rezultātā viņš pārtapis par pērtiķi. Šī teorija ir, pēc manām domām, daudz labāk argumentēta un ar arheoloģiskajiem izrakumiem pierādīta, turpretī evolūcijas teorija, kura jau kopš bērnības man ir likusi smaidīt, jorojām pastāv tikai teorijas līmenī, kurai trūkst pierādījumu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: attīstība...
[info]suic
2003-01-13 23:32 (saite)
Nu jā, kad slimais kļūst visaptverošs, tas kļūst par normu. Cita lieta, ka ārpus sabiedrības nepastāv nekādu kritēriju, pēc kuriem vērtēt.

Un par to involūcijas teoriju... nu hmmm, šķiet, ka šādā gadījumā bija jābūt kaut kādam pirmatnējajam cilvēkam, kurš nez kāpēc ir attīstījies abos virzienos - gan saprātīgajā, gan dzīvnieciskajā. Šāda attīstība divos virzienos vienlaicīgi un šāda te pirmatnējā cilvēka parādīšanās zemes virsū šķiet mazliet problemātiskāka nekā attīstība vienā virzienā no vienkāršā uz sarežģīto.

Neesmu arheologs, bet ciktāl man zināms, nevajadzētu būt tādiem faktiem, kas varētu šo visu apstiprināt. Lai nu kā, uzmetīšu aci šīm teorijām kaut kad.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: attīstība...
[info]jerrym
2003-01-14 01:40 (saite)
Paklausīties jūsos, ta ko jūs te vēl dzīvojat. Uzrakstiet pasaules vēsturi, nopelniet miljonu un pārvācieties uz Borneo dzīlēm.

I mean - jesli ti takoj umnij, 4tozh ti takoj mjortvij.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: attīstība...
[info]lord_andrey
2003-01-14 02:00 (saite)
a zini kā tagad visi lasa Freidu? vot i man anālajā stadijā bija iesprūšana, so, neko es uzrakstīt nevaru... i Borneo man meklēt nav ko, tur garlaicīgi un cilvēki ļauni...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2003-01-14 12:52 (saite)
yea, un involūcijas teorija strādā ne tikai attiecībā uz visu cilvēci, bet arī katra konkrētā cilvēka attīstību.
Mazs, veselīgs, pareizi barots (t.i., ar krūti barots) zīdainis:
1) grib mammas pupu, kas ir garšīgs un veselīgs,
2) ēd, tad kad grib ēst un tik, cik grib,
3) apgūst zināšanas un prasmes neticami straujā tempā (1-2 jaunas gudrības nedēļā),
4) ir atsaucīgs, piemīlīgs un draudzīgs,
5) zina, ko grib un nevilcinās to prasīt.

Pieaugušais (Marlboro kovbojs, Britnija Spīrsa vai jebkurš no mums):
1) grib cigaretes, alkoholu un narkotikas,
2) ēd visādus mēslus un pie tam nekad nespēj sabalansēt nepieciešamo pārtikas daudzumu,
3) nelabprāt mācās, kaut ko radikāli jaunu apgūst ar milzīgām grūtībām,
4) neuzticas citiem, nemīl viņus un nelabprāt izrāda savu labvēlību,
5) ļoti reti zina, ko patiesībā grib, reti uzdrīkstas piepildīt savas vēlmes.

Es te baigi sabiezinu krāsas, bet tomēr...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lord_andrey
2003-01-14 23:02 (saite)
Jā, bet mazs pareizi barots zīdainis parasti neizaug par tādu kovboju... ja bērns vismaz līdz gada vecumam normāli tiek barots ar krūti un normāli, pakāpeniski no tās atradināts, viņam nenotiek iestrēgšana orālajā fāzē un mute pārstāj būt par nosacīti erogēno zonu, respektīvi, cilvēkam vairāk nevajag pastāvīgi sūkāt Chupa-Chups vai cigāru. Jo zīdainim zīšanas process sagādā baudu un ja šīs baudas ir par maz vai tieši otrādi - par daudz, šāds instinkts var palikt uz visu mūžu. Tiešām ļoti daudz no tā, kas notiek ar bēnu tālāk ir atkarīgs no mātes...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2003-01-15 08:47 (saite)
i'm doing my best ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?