Adon ([info]lord) rakstīja,
bet pasaules radīšanas process arī var tikt apskatīts kā simbolisks... teiksim, pasaules radīšana var būt nevis pasaules radīšana kopumā, bet gan tās pasaules radīšana, ko mēs pazīstam pašlaik... varam atgriezties pie Atlantīdas un pieņemt, ka Atlantīdu iznīcināja ~ 9. gadu tūkstotī pirms mūsu ēras Vidusatlantijas kalnu grēdas rajonā nokritis asteroīds... kritiena rezultātā iet bojā Atlantīda (kas pēc mīta atrodas uz šīs pašas grēdas (pašlaik tur ir palikušas tikai dažas salu grupas, ieskaitot kādreiz guanču (potenciālo atlantu pēcteču) apdzīvotās Kanāriju salas)... Atlantīda, atrodoties šajā dislokācijas vietā, aizšķērso ceļu Golfa straumei, kas nozīmē, ka Golfa straume tek apkārt Atlantīdai, kas nozīmē, ka Atlantīdas klimats līdzinās Utopijas klimatam - perfekta vieta civilizācijas attīstībai... Eiropā šajā laikā valda aizejošais leduslaikmets... Atlantīda tiek iznīcināta un Golfa straumei mainās virziens, tā sāk savu tecējumu gar Eiropas krastiem... Eiropā uzreiz mainās klimats, tas kļūst daudz siltāks, pakāpeniski Eiropa atbrīvojas no ledājiem un tai skaitā arī Skandināvija... tā kļūst apdzīvojama... pēc dažiem gadu tūkstošiem ledāji atkāpjas tik tālu, ka pirmie ieceļotāji ienāk Skandināvijā un sāk kopt zemīti... ar laiku attīstās tirdzniecība ar civilizēto pasauli, tb ar Grieķu polisām, kas iepērk dzintaru pa neiedomājamām cenām... tātad viss zeļ un plaukst... tātad, pasaule radās pēc plūdiem, vai var teikt - plūdu rezultātā...

kā tas saistīts ar plūdiem? meteorītam iekrītot (bet ar ugunsčūsku, ugunsbumbu, etc. debesīs pirms plūdiem, saistās gan indiāņu, gan daudzu Eiropas tautu teikas) Atlantijas okeānā, tvaika veidā izdalās milzīgs ūdens daudzums, tik liels, ka zinātnieki ir aprēķinājuši, ka lietus visā pasaulē lītu apmēram mēnesi un ūdens līmenis stipri vien celtos... visā pasaulē ir atrasti ģeoloģiski pierādījumi tam, ka kaut kad ūdens līmenis ne uz pārāk ilgu laiku esot bijis diezgan augsts... ar to tiek saistīta arī mamutu populācijas bojāeja, kā arī vēl dažu dzīvnieku sugu izmiršana... šķiet, ka es mazliet novirzījos no tēmas... :)

tātad, plūdi ir jaunas pasaules sākums...

nu jā, es par mitoloģijām interesējos līdz 12 gadu vecumam... tagad vairāk nav laika, a pēc 12 gadu vecumam man sākās psihozes un nolēmu vairāk neinteresētie... :)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?