Adon ([info]lord) rakstīja,
@ 2019-01-29 23:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par šaudīšanos
tik daudzsološi šodien skanēja "When you're shooting african american person..."

bet vispār šis pasniedējs ir ārkārtīgi politkorekts... tas, kurš bija nedēļas nogalē gan nekautrējās stāstīt nēģerjokus un ņirgāties par indieti... es nobildēju ļoti melna indieša portretu... viņš pasauca indieti, rāda viņam uz pārējiem portretiem (visi baltie) 'skat, redzi? un tagad paskaties uz savējo... zini kāpēc tāda atšķirība? tāpēc, ka Tu esi drausmīgi melns!"

nu, sanāca trūkties no viņa visiem... mani pirmajā dienā viņš uzrunāja tikai uz "you, Latvian, [come here, put it down, etc.]"... vēl forši, kad meitenei uzbļauj "oh, c'mon, you've fucked it up".... izklausās tas viss skarbi, bet patiesībā viss bija diezgan draudzīgi un не обидно, pret sevi viņš izturējās tieši tāpat, vienkārši tāda maniere....

mans pārsteigums bija, ka amerikāņi vispār ļoti daudz ņirgājas viens par otru, par visiem pārējiem un par sevi kopumā.. un melnais humors, kas ir amerikāņiem tuvu nestāv britu melnajam humoram, vienīgi amerikāņiem viņš biežāk nolaižas līdz kājstarpei, bet nebūt ne obligāti..


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]klusais_okeans
2019-01-30 12:24 (saite)
mani kaut kā mulsina par cilvēku iekšējo komunikāciju lietot apzīmējumus "politkorekts" vai "politnekorekts" - tas vairāk attiecas uz masu komunikāciju. Šādās situācijās tas ir vienkārši pieklājīgi vai nepieklājīgi. Grūti par saprātīgu uzskatīt cilvēku, kurš apkārtējos reducē līdz tautībai/ādas krāsai/dzimumam.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?