lmr

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:17: cilvēki dusmojas un negrib klausīties, ja mans viedoklis atšķiras no viņu, bet viņu viedokļiem vispār nav argumentu. viņi sāk runāt skaļāk un es jūtos tā, it kā man uzbruktu, lai gan es nekādu vārdisku kautiņu nebiju vēlējies, to ir uzsākuši viņi paši.
man nav grūti atzīt savu nezināšanu. visi zina kaut ko, ko nezina citi, bet man ir grūti pieņemt šoku par citu nezināšanu, kas ir vienkārši muļķīgi. ja kāds kaut ko nezina, nu tad priecājies, ka tu zini, un paskaidro, lai notiek kaut kāda zināšanu apmaiņa, kas ir daudz vērtīgāka par augstprātīgu "tu nezini, es zinu" un nepaskaidrošanu, ko tad tu galu galā zini, un kādēļ to būtu svarīgi zināt arī man.

sienas man klāt visādi cilvēki. es izbesījies apsēžos uz soliņa, tipu tapu nāk čigāniete, vai es zinu, kā nokļūt uz lidostu. jā, es zinu, bet zinu arī, ka uz lidostu tev vispār nevajag, ka tu gribi man iesmērēt kaut kādu somā paslēptu mēslu. un nu ko man darīt, dzīt viņu prom? un ja nu patiešām vajag uz to lidostu? pastāstu, viņa pamāj ar galvu, parakājas somā un grūž man rokās kaut kādas sieviešu smaržas, saku, ka nevajag, un iegrūžu tās atpakaļ viņas rokās. kā viņa aiziet, tā manā virzienā klunkurē asiņains un pēc alkohola smirdošs purns. kā sāka vērt vaļā savu bezzobaino muti, tā es aizdegos dusmās, uzrūcu kaut ko par likšanu mierā, piecēlos un dusmīgi soļoju no viņa prom, un, kā jau dusmās - viss traucē, pa priekšu lēni tecēja balodis, negāja ne pa labi, ne kreisi, bet tieši man ceļā, sačakarēja visu manu dusmu gājienu. kas ar to visu? it kā dusmās mans pasaules mehānisma zobratiņš gribētu traukties pilnā ātrumā, bet visi pārējie zobratiņu zobi man to liegtu, baloža zobratiņš liek man piebremzēt, it kā dusmas darbotos pret visu pasauli un sevi pašu, dusmu ceļš ir pilns ar atskabargām. ķermenis arī samezglojas, balss neskan, es stostos. baiba stāstīja, kā bērnībā viņa dusmās paķērusi riteni un gribējusi aizbraukt no mājām, bet ritenim nokritusi ķēde, un viņa ar seju pa priekšu ielidojusi grāvī. pilsētās vajadzētu ierīkot tādas klusuma istabas. samaksā un sēdi telpā ar skaņas izolāciju, kur tev rokās negrūž zagtas smaržas un pretī nerēgojas piesisti mūļi, kur var atvilkt elpu. es būtu gatavs maksāt par mieru.

pornozvaigzne piektdien sadzērusies stāstīja, ka viņa laikam esot ragana. viņa dažkārt telpās redzot skaistas zvaigznītes. smīnot domāju, teikt viņai, ka tie ir parasti redzes gļuki, ka visiem tādi ir, vai arī atstāt viņu ar ideju, ka viņa ir ragana, jo tas šķita mīlīgi. pateicu.

lū dzimšanas dienā bija pilns ar zvaigznēm, lū draudzene teica, ka vienreiz esot sēdējusi lauku sausajā tualetē un caur tualetes durvīs izzāģēto sirsniņu redzējusi krītošu zvaigzni. bet kāpēc tualešu durvīs ir tieši sirsniņa? gaismas ieplūšanai taču der arī jebkurš cits simbols vai vienkārši aplītis. man gan nav nekādu iebildumu sēdēt uz poda un domāt par mīlestību, un ja vēl zvaigzne sirsniņā krīt, tualetes apmeklējums pārvēršas par maģiju.

sapnī biju kolizeja un babilonas gaisa dārzu apvienojumā. vidū bija milzīgs baseins, no arkādēm atdalījās dēmoni ar āža ragiem.

Mūzika: kalniņš - 4. simfonija, 1. daļa

Comments

[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:28. Augusts 2016 - 12:44
(Link)
es gan varu saprast šoku par nezināšanu (jāpiezīmē - par konkrētu lietu nezināšanu, nevis nezināšanu vispār, jo ir tieši tā, kā saki, katrs zina kaut ko vairāk, nekā citi, un kaut ko mazāk), es pat domāju, ka zināmā mērā no tā nevar nemaz izvairīties, jo tā ir dabiska reakcija - būt pārsteigtam, kad kaut kas, kas licies pašsaprotams, tāds tomēr nav. bet es nevaru pieņemt augstprātību vai nosodījumu šī šoka rezultātā, jā. par nevēlēšanos paskaidrot man ir dalītas jūtas, tur daudz kas atkarīgs no konteksta, ir cilvēki, kas zināmās jomās lepojas ar nezināšanu, un tad skaidrot vienkārši ir lieka enerģijas šķiešana (pirmais piemērs, kas uzreiz ieskrien prātā, ir visādi straw feminists gadījumi, kur cilvēks laimīgi dzīvo pārliecībā, ka feminisms nozīmē ienīst vīriešus un dedzināt krūšturus, un neko citu nemaz negrib dzirdēt), ir situācijas, kad vienkārši negribas skaidrot, jo tas, piemēram, aizņem daudz laika un enerģijas, un nav prioritāte - domāju, ka cilvēkam ir tiesības tā rīkoties, protams, ja vien tas netiek izmantots par pamatu jau iepriekšminētajai nepieņemamajai augstprātībai un nosodījumam.

bet, jā, ja uzzini, kāpēc sirsniņas, ieraksti, man arī interesē. mana versija pagaidām ir, ka sākotnēji tas vienkārši ir bijis dibens, un tad kāds ir nepareizi ielicis durvis, un, piemēram, viņa radiem/draugiem ir iepaticies, tie arī ielikuši sirsniņas, iespējams, kā joku, un tā tas ir aizgājis. bet es domāju, ka gan jau tā nav patiesa. vai arī kādam galdniekam ir bijis liels pasūtījums durvīm ar sirsniņām, piemēram, kaut kādam kāzu pasākumam, un tad, kad tas bijis izpildīts, kāds no pāra, kas taisījās precēties, ir pārdomājis vai nomiris, un tad nu meistars ir palicis ar daudzām liekām sirsniņdurtiņām, ko izmantojis citu īpašumu atejās. lai gan šī arī droši vien nav patiesa.
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:28. Augusts 2016 - 12:55
(Link)
es jau mazliet papētīju sirsniņu fenomenu, bet neko pamatotu neatradu, tikai šo "Originally it seems outhouses had a sun or moon carved into the door to indicate the male or female. This was lost to time around the early 1800s.", bet nu arī tas nāk no reddit.

un protams, ka ir konkrētas lietas, kuru nezināšana mēdz šokēt, pārsvarā primitīvas, bet nu ir cilvēki, kuri ir šokā arī par to, ka kāds varētu nezināt ko specifisku par to, ar ko viņi ir saistīti, bet citi ne. un piekrītu, par ko tamlīdzīgu arī ieraksta sākumā rakstīju - ir daži, kas negrib dzirdēt taisnību un kļūst pat dusmīgi, ja tiek noliegti.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:28. Augusts 2016 - 12:57
(Link)
sirsniņu sakarā es liktu savas likmes, ka tā vnk ir figūra, ko viegli izgriezt (atšķirībā no mežģīnēm), kas ļauj ienākt gaimsai, taču neļauj, piemēram, ērti iebāzt roku (nu, lai tur atvērtu krampīti no iekšienes, vai vnk nodarītu gauži būdiņā sēdētājam).
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:28. Augusts 2016 - 12:59
(Link)
jā, šķiet loģiski, ar sirsniņu var saskrāpēt roku.
[User Picture]
From:[info]kochka
Date:28. Augusts 2016 - 14:00
(Link)
Jā, es gribētu tādas klusuma istabas, kurās izolēties no ārprāta.
[User Picture]
From:[info]surrender
Date:28. Augusts 2016 - 15:21
(Link)
es jaucu vai tu arī vakar biji izrādē?
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:28. Augusts 2016 - 15:23
(Link)
biju. man bija ļoti auksti, tāpēc aizgāju īsi pirms beigām.
[User Picture]
From:[info]surrender
Date:28. Augusts 2016 - 15:39
(Link)
vai ne, es arī šortiņos izsalu līdz kaulam, brr

man bija 95% pārliecība, ka tas esi tu, bet nevarēju saņemties pieiet sasveicināties :c
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:28. Augusts 2016 - 15:46
(Link)
ha ha, viss jau labi, es gan jau arī nebūtu saņēmies, ja būtu tevi redzējis.
[User Picture]
From:[info]surrender
Date:28. Augusts 2016 - 16:32
(Link)
es jutu līdzi, kad miljons cilvēku gribēja sēsties tajās vietās, kas tev laikam bija jāsargā?

kā vispār patika/nepatika izrāde? grāmatu esi lasījis?
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:28. Augusts 2016 - 16:49
(Link)
tad jau tu biji ļoti tuvu! man bija jāsargā sešu svešinieku vietiņas, kad trīs atnāca atpakaļ, liku viņiem sargāt atlikušās trīs.

grāmatu esmu lasījis, lai gan diezgan sen. man šķita, ka izrāde ir okei, bija dažas ļoti labas vietiņas, bet bija arī garlaicīgi, tie video dažkārt šķita velkamies, un monotonā balss pēc laika apnika, un vispār otrā daļa man ne visai. kā tev?
[User Picture]
From:[info]surrender
Date:28. Augusts 2016 - 17:13
(Link)
jā, es ar divām draudzenēm biju sānā pie otrā galdiņa no skatuves puses.
ja man paprasītu sargāt, es, man liekas, nespētu citiem pateikt, ka tur ir aizņemts. es varētu aizņemt vienu, maksimums divas vietas, teiksim, uzmetot somu vai jaku. un man noteikti būtu tāds "un ja nu viņi atraduši citas vietas" :D

man arī likās, ka dažās vietās bija grūti izsekot līdzi. kad bija tas "pārtraukums" un video stāstīja par Jelgavu, es nevarēju koncentrēties. bet kopumā bija ok. patika pagātnes ainas, īpaši ar Nāvi un Zombi. bet ne visai patika tās, kas skolā, tieši otrā daļa likās interesantāka. lai gan varbūt pat nevaru tik konkrēti pateikt, katrā bija kaut kas labs
Powered by Sviesta Ciba