Līkcepure ([info]likcepure) rakstīja,
@ 2014-10-29 16:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Rīts kāpņutelpā
Tā kā man darbā pilnīgi nemaz nav, ko darīt, izmantošu šo laiku lietderīgi un aprakstīšu, kā cienītā EK pavisam nesen pamodās manā kāpņutelpā. Tātad - tas notika tā.

EK bija atgriezusies no garās ārzemju koncerttūres, un nolēmusi turpmāk atkal apmesties uz dzīvi Dzintarzemē. To mēs, protams, gājām kārtīgi nosvinēt. Sākumā izstaigājām visas Rīgas kulta vietas - ILY, KKC un Vest - līdz iegriezāmies Skolas ielas Kalmārbārā. Tur kopā ar Balvu hipsteru karali ieturējām vieglu nakts jūras velšu branču, klāt piedzerot izsmalcinātu Piebalgas Martini. Garšas ideāli saskanēja, es to pat nosauktu par garšu tango vai pasadobli.

Tālāk visi ceļi veda uz Pļavniekiem. Bijām manas ģimenes dzīvoklī. Runājām par dzīves jēgu un to, kurš gudrāks, līdz skaļi izteicu nodomu iet gulēt, bet EK ieteicu to darīt savās mājās, jo tas ir piecu minūšu attālumā un pamosties kopā ir pretīgi. Viņa manam viedoklim piekrita.

Pamodos, spriežot pēc sajūtām, pāris stundu vēlāk. Šķita, ka dzirdu mana tēva un EK balsis, kuri runā kaut ko par kafiju un smiltsērkšķiem. Atkal aizmigu. Pamostoties jau otrreiz, situācija bija kardināli mainījusies. EK gulēja man blakus, bet uz naktsgaldiņa atradās pusizēsts trauciņš smiltsērkšķu un krūzīte ar kafijas biezumiem. Tātad dzirdētās balsis ir bijusi realitāte.

Devos pie tēta rast izskaidrojumu saspringtajai situācijai. Izrādījās, viņš EK atradis guļam kāpņutelpā - pretī mana dzīvokļa durvīm. Naktsmieram EK bija gatavojusies rūpīgi, jo brilles un maks bija kārtīgi nolikti blakus guļvietai. Tētis bija pamodinājis EK, piedāvājot kafiju un smiltsērkšķus. Es pamodināju EK otrreiz, piedāvājot doties uz vēlēšanām. Ieturējām spēcinošu maltīti restorānā "Alazanskaja dolina", un tieši tā arī rīkojāmies, jo esam atbildīgas, neesam vienaldzīgas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aktrise
2014-10-29 23:27 (saite)
dzintarzeme ir apdzīvota vieta pie džūkstes, prieks, ka mūsu rajonā būs apmeties kāds gudrs cilvēks, tur kā reiz ir ļoti purvains, varbūt ek var līdzēt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]likcepure
2014-10-30 11:59 (saite)
EK jau patīk purvi, viņa gan jau tur tikai vēl purvaināku to Dzintarzemi padarīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?