Līkcepure ([info]likcepure) rakstīja,
@ 2019-08-26 15:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Darbs
Pagājušās nedēļas sākumā piezvanīja nepazīstama persona no Latvijas gada aģentūras un lūdza izpalīdzēt ar tekstu sakārtošanu. Bija plkst. 17:00 un tika vaicāts, vai varēšu "līdz vakaram". Teicu, ka tad, ja darbs nav ļoti laikietilpīgs, varu solīt atsūtīt līdz nākamās dienas rītam. Mājās atvēru e-pastu, darba uzdevums bija formulēts ļoti haotiski, samesti pielikumos kaut kādi pdf un jpg faili ar tekstu, klienta vēlamie labojumi šķībi greizi sakopēti e-pastā, puse no tiem attiecās uz dizaineri un tā tālāk. Lielāko laika daļu aizņēma nevis paši labojumi, bet saprast, kas tieši vispār ir vajadzīgs, un pārnest to visu Word formātā vienā dokumentā. Labojumus iezīmēju ar track changes, pieliku arī jautājumus par lietām, kuras līdz galam neizpratu, un no rīta plkst. 9:00 aizsūtīju. Protams, atbildes nebija.

Piektdien pajautāju, vai ir kādi komentāri. Atbildes nebija. Šodien atgādināju vēlreiz, saņēmu atbildi, kurā bija teikts apmēram: "Lūgums iesūtīt labojumus saprotamā formā" un klāt pievienots tas pats mans Word fails, kā arī piebilsts, lai pirms rēķina izrakstīšanas atsūtu CE. Kas ir CE, jūs jautāsiet? Tā, izrādās, esot tāme! Atbildēju, ka nesaprotu, ko nozīmē "pārskatāmā forma", aizsūtīju visu to pašu, apstiprinot track changes un noņemot savus komentārus, kā arī norādīju, ka šī komunikācija ir sagādājusi man vilšanos un īsi paskaidroju kāpēc. Saņēmu atbildi, ka industrijas specifika ir tāda, ka citreiz uzdevums ir jāizloba no ne tik skaidras informācijas nodošanas, kā arī "gadījās citi svarīgāki ugunsgrēki" bla, bla, bla. Es to visu saprotu, tikai teicu, ka industrijā ir svarīgi arī ievērot vismaz minimālu darba ētiku, lai veidotu ilgtermiņa attiecības ar cilvēkiem un saglabātu savu un aģentūras reputāciju. Atpakaļ saņēmu kaut ko par to, ka drāma nevietā, bet uz vairākkārtēju jautājumu, ko nozīmē "pārskatāmā forma", kādā darbs bija / ir jānosūta, tā arī atbildi neguvu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]likcepure
2019-08-27 13:27 (saite)
hahahahah
Nu, izrādās, tāme ir vienkārši vienošanās par summu. Pēc tam vēl saņēmu jautājumu "AA vai iespēja rēķinu saņemt mūsu pusē?", bet vairs pat necentos izprast, kas ir AA. Kaut kāds jauns ASAP paveids?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]marina_
2019-08-27 13:30 (saite)
autoratlīdzības līgums

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]likcepure
2019-08-27 16:19 (saite)
Ah, tik vienkārši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?