Witch-queen of Angmar [userpic]

April 7th, 2008 (02:20 pm)
Tags:

ausis glauda: Blood Axis - Follow Me Up To Carlow

Vilcienā sanāca apsēsties tieši pretī mūķenei.
Nav jau tā, ka es pie viņām nebūtu poieradusi, regulāri braucot Kalnciema autobusā (tur varēja sastapt arī pareizticīgo mācītājus tiārās un ādas jakās), bet ja ausīs skan slavenās popsas meistares Meredith Brooks balss, kas neatlaidīgi sludina: "I'm a bitch, I'm a lover, I'm a child, I'm a mother, I'm a sinner, I'm a saint, I do not feel ashamed!", gribot negribot sejas vaibstos iezogas nelāgs smīns.
Bet kā vecāmāte mēdz teikt "dievs jau nav mazais bērns".
Sods pār manām netiklajām miesām nāca nieka 15 minūtes vēlāk, kad plejieris savā nodabā noformatējās, padarot savu atmiņu šķīstu un nevienu skaņdarbu nesaturošu.

Lai gan, atklāti sakot, gribētos man ar kādu no viņām parunāt. Tā nopietni, bez smīkņāšanas par pārāk lielo taisnprātību. Piemēram, ko viņas dara, kad šausmīgi gribas, teiksim, melnu šokolādi vai kādas citas pavisam elementāras lietas? Un ja miesiskās iegribas var apslāpēt ar pašdisciplīnu un argumentu "dievs mani mīl", tad ko darīt, ja gluži vienkārši gribas kādu samīļot / tapt samīļotai, pēc totāli riebīgas dienas.
Njā...
...Labi, aizvēršos.

Comments

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: April 7th, 2008, 02:31 pm

a kas aizliedz mūķenēm melno šokolādi ēst?! lielais inkvizitors?! ?! :)

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 7th, 2008, 02:44 pm
meness

nu manā (reliģiski mazglītotajā) prātā tā liekas kā lieka izšķērdība, viņām tak nodrošina tikai pašu nepieciešamāko. Un pat ja arī viņas tiek pie šokolādes, tad noteikti ne pie Godivas vai vismaz Côte d'Or, un īstam šokolādes fanātam piedāvāt, piemēram, Karunas šokolādi būtu tā pat kā kokaīna atkarīgā vēlmju apmierināšanai piedāvāt deksofānu.
Lai nu kā vēl ir simtiem visādu nieku, kas dzīvi padara gaišāku bet mūķenēm iet secen (smaržīgi ķermeņa losjoni un dzeltenas zeķbikses)

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: April 7th, 2008, 03:35 pm

:) nav tik traki ar tām mūķenēm. agrāk klosteri vispār bija pārticības oāzes vispārējās nabadzības vidū, tagad, protams, situācija ir pamainījusies, un ir arī visādi gavēņi ik pa laikam, bet šokolāde par sātana dāvanu nebūt netiek uzskatīta.

ak jā. mūķenes drīkst lietot ķermeņa losjonu. un pat krāsoties, ja nemaldos [tip tikai ne "pārmērīgi"] :)

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 7th, 2008, 03:47 pm
meness

nūū agrāk, jau klosteri bija bohēmistu iestādījumi, kuri izcēlās ar savu izlaidību, ja pareizi atceros, tas bija viens no iemesliem kāpēc Mārtiņš Luters sāka šūmēties.

Nez kā tad viņi raksturo to piedauzīgi patīkamo sajūtu šokolādei uz mēles kūstot, kas bez maz žokli savelk krampī?
Un vai krāsošanos nevar uzskatīt par zināmu iedomību (nāves grēks nr. neatceros)? (un galu galā dievs tak mūs visus ir radījis skaistus)

Nez, būtu es klostera priekšniece viņas ne krāsotos ne ēstu garšīgus ēdienus :D savādāk sāk jau izklausīties pēc kūrorta :)

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: April 7th, 2008, 04:01 pm

em, kā teica kristus, ne tas, kas mutē ienāk, maitā dvēseli, bet gan tas, kas no tās iznāk [nešķīsti vārdi, zaimi, utt.]. citāts neprecīzs, sorry, bet doma skaidra. kristietība patiesībā ir viena no retajām [neriskēšu teikt "vienīgā", jo neesmu droša] reliģijām, kurai nav ne nešķīsto ēdienu, nedz arī dzērienu saraksta.

un to, ka patīkama sajūta ir "piedauzīga", to teici tu :)

var uzskatīt par iedomību, bet tomēr ar ko gan ķermeņa losjoni, teiksim, atšķiras no zobu pastas? rūpes par sevi ir un paliek rūpes par sevi, tiesa, iztiksim bez pārspīlējmumiem - mūķeni ar vampīriski-gõtisko makijāžu tu diez vai redzēsi :):)

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 7th, 2008, 04:25 pm
meness

Jēzus noteikti nebija ēdis šokolādi :)
Un ja dievs vecās derības beigās/ jaunās derības sākumā (neatceros vairs kur tieši) nebūtu vienam konkrētam personāžam pavēlējis ēst cūkgaļu, arī kristiešiem tā ietu secen (vismaz tā to interpretēja mācībpersona svētdienas skolā)

Un to patīkamo sajūtu es biju domājusi vairāk kā baudu, kas mūķenēm šķiet, ka ir liegta.

Ķermeņa losjoni/ krēmi/ higēniskās lūpukrāsas - jā, to var uzskatīt par vnk sevis kopšanu, bet kā izskaidrot teiksim skropstutušu un citas kosmētikas lietošanu?

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: April 7th, 2008, 04:34 pm

točna ne vecajā derībā, jo veco derību respektē arī jūdaisti, kuri cūkgaļu lietot nedrīkst.

toties kad krievzemei vajadzēja izvēlēties monoteistisko reliģiju, izvēlēts tika par labu kristietībai galvenokārt tāpēc, ka kristietība neaizliedz vīnu un žūpošanu! :)

ar to baudu viss nav tik vienkārši, bet te tak traktātus varētu sarakstīt, roka neceļas :) vārdu "saldme" vismaz lieto, runājot gan par grēka saldmi, gan par dievišķo saldmi.

par to kosmētiku tik tiešām īsti neatceros. lasīju šito kā reiz intervijā ar vienu mūķeni, kur viņai "parastie mirstīgie" uzdeva veselu kaudzi ar tādiem jautājumiem, bet kur tie gadi, neko vairs neatceros :/

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 7th, 2008, 10:11 pm
meness

Iespējams, bet tagad man tas stāsts kaut kā neskrien virsū, dzīvojoties ar likumiem Bībelē vairs neorientējos.

Un vispār to novirzienu mūsdienās ir tik daudz - izvēlies ko vēlies, tici kam izvēlējies.

Latviešu mūķeni? Zinu ka Latvijā ir tikai viens sieviešu klosteris - Valgundē un tas pats pareizticīgo. Un cik tās mūķenes esmu redzējusi viņas ir ļoti ietramdītas :)

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: April 7th, 2008, 10:35 pm

latviešu nē. lasīju krieviski, bet visticamāk, ka nebija arī no krievijas. nē, atmiņa sacaurumota pilnībā :/

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 7th, 2008, 10:54 pm
meness

Dziednieki saka, ka atmiņas uzlabošanai vajag pīpēt kalmes saknes sajauktas ar marihuānu :)

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: April 7th, 2008, 10:58 pm

jauks padoms, pie kalmes saknēm gan tikt tā pagrūtāk :)

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 7th, 2008, 11:06 pm
meness

Laicīgie cilvēki, vieglāk dabūt marihuānu kā no grāvja/dīķa kalmi ar visām saknēm izraut :D