Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2008-02-18 14:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par blogiem un blogeriem kompānijas tēla veidošanā.
Intervijas fragmenti no sarunas ar komunikāciju aģentūras "Edelman Digital" viceprezidentu Pontusu Nīstremu (Lietišķā Diena)

"Blogeri kļūst svarīgāki par ziņu aģentūrām. CNN un citi mediji baidās no blogotājiem, jo viņi tur atrod pirmās ziņas.(...) Tas ir jauns medijs, un tas ir pats svarīgākais medijs. Tas nav jautājums, ko kompānija grib, bet - ko cilvēki grib - cilvēki sapratīs, ka internetā ir visticamākā informācija. Ja jūs ko gribēsiet pirkt, jūs vispirms pameklēsiet informāciju. Visi zina, ka no kompānijām pašām nevar iegūt ticamu informāciju. Ticamu informāciju var iegūt no citiem patērētājiem.
(...) Cilvēki visvairāk uzticas nevis valdes priekšsēdētājam vai mārketinga direktoram, vai kādam citam runātājam, bet vienkāršiem cilvēkiem kā viņi.Ja kompānija grib, lai vidē nonāk labas atsauksmes, viņiem vienkārši jāļauj blogeriem darīt savu darbu. Un nevajag baidīties, ja parādās kaut kas slikts, jo visi saprot, ka kompānijas iekšienē neiztikt arī bez sliktām lietām. bet jābūt arī labām lietām."
Un vēl P.Nīstrems pavisam noteikti apgalvo, ka kompānijām darbā būtu jāpieņem cilvēki, kuriem patīk blogot.

p.s. Hmm..un visu šo lasot mazliet abidna paliek, ka mana darba vieta pieeju Cibai man liegusi legālā ceļā. Tas liecina tikai par divām lietām - baidās par rakstīto vārdu tāpat kā CNN vai arī uzskata, ka tas ir lieks laika patēriņš. Nīstrems uzsver arī to, ka kompānijai būtu jāpriecājas, ja par to raksta. Bezmakas PR tā teikt. "Kad cilvēki sāks to saprast, viņi būs atviegloti".


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ravena
2008-02-18 15:07 (saite)
bet tu jau šeit neblogo par viņiem, bet par sevi.
sekojoši nav darba devēja interesēs maksāt tev algu par to, ka tu daļu sava darba laika pavadi aprakstot savas personiskās peripētijas:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-02-18 15:10 (saite)
Arī taisnība. Lielākā daļa manu postu nesastāv par darba tēmām.. :)
Nubetvienalaga! Es zinu arī piemērus, kur cilvēki tiešām raksta par to, ko dara.
p.s. un tas nemaina būtību, ka man vienalga ir abidna :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravena
2008-02-18 15:11 (saite)
nu galvenais, ka abidno:P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2008-02-18 15:13 (saite)
Jā, patiesībā tas ir vissvarīgākais! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?