Antuanete ([info]antuanete) rakstīja,
Pasterizēšanas procesā iet bojā baktērijas, tai skaitā pienskābās, bet vispār jau baktēriju kultūra ir mums katram gremošanas traktā un palīdz piena produktus pārstrādāt (ja nav, tad tās jau atkal ir medicīniskas problēmas). Homogenizēšana ir MEHĀNISKS process, kam ar fermentiem īsti nav sakara. Tā ka šādi apgalvojumi man ļoti izklausās "reliģiski", respektīvi, tiek idealizēta pagātne, kurā pienu dzēra pa taisno no slauktuves :) Tai pašā laikā, ir cilvēki, kuri tieši nepasterizēto pienu nevar iedzert, jo negaršo, un lauku piena produktu garša vispār ir ļoti atkarīga no tā, cik labi pagatavots.
Jums veikalos vai tirgos nepasterizēts piens vispār nefigurē? Latvijā ir viens ražotājs, kas piedāvā "lauku pienu", ja pareizi atceros, tad tas ir nepasterizēts (ar attiecīgi īsu derīguma termiņu un augstu cenu). Gan jau ir kāda niša arī Vācijā, kur var dabūt mazāk apstrādātus piena produktus.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?