Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2013-03-21 12:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:de, lv

Nometne Latvijā ārzemēs dzīvojošiem bērniem
"Sveicieni no Sprīdīšu nometnes!
Šo ziņu no Latvijas Jums sūta Amatas novada Sprīdīšu draugu biedrības valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Kalvāns. Vēlos Jūs informēt par interesantu un lietderīgu notikumu, kurš šovasar risināsies Latvijā. Sabiedrības integrācijas centrs ir atvēlējis līdzekļus 5 bērnu nometņu organizēšanai kopā 225 bērniem. Šī projekta mērķis ir dot iespēju ārzemēs dzīvojošo latviešu ģimeņu bērniem iepazīt Latvijas dabu, nostiprināt savas latviešu valodas zināšanas un saikni ar tēvzemi un iemācīties jaunas prasmes.
Projektam no valsts budžeta atvēlēti līdzekļi pilnīgai vai daļējai ceļa izdevumu segšanai, dalībnieku ēdināšanai, pedagogu algošanai un nodarbību izmaksu segšanai. Attiecināmās izmaksas paredzēts segt 95% apmērā. Šādu labvēlību valdība izrāda pirmo reizi.
Šī projekta īstenošanai izsludinātajā konkursā pieteikusies arī Sprīdīšu draugu biedrība ar savu nometni „Pie Sprīdīša”, kura atrodas 15 km no Cēsīm – Amatas novada Drabešu pagasta „Apneros”, Gauča ezera krastā. Mūsu nometne ir pati vecākā bērnu nometne Latvijā ,kura nepārtraukti darbojusies jau 18 gadus. Šai laikā pavisam notikušas 72 nometnes ar vairāk nekā 2400 bērnu piedalīšanos no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem, kā arī no ārvalstīm. Daudzi bērni nometni ir ļoti iemīļojuši un uz to brauc atkārtoti gadu no gada. Plašāka informācija un fotoattēli par nometnes līdzšinējo darbību atrodami mūsu mājas lapā www.apneri.lv ,bet telefoniskai saziņai jāzvana 371 29254449.
Nometni mēs plānojam rīkot no 12-21. jūlijam, t.i. 10 dienas.
Tad nu gribu Jūs lūgt ar šo ziņu iepazīstināt tās latviešu ģimenes, ar kurām Jums ir kāds kontakts, un kuras varētu būt ieinteresētas savas atvasītes vecumā no 7-14 gadiem sūtīt uz Sprīdīšu nometni. Būsim pateicīgi, iespējami ātri saņemot ziņu par iespējamo dalību projektā.
Jau iepriekš pateicoties par atsaucību, patiesā cieņā –
Aleksandrs Kalvāns
Apneros, 2013.gada 3. martā"



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]meiteens
2013-03-21 22:24 (saite)
aaaand? nedomā kādu no savējiem (vai abus) pieteikt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2013-03-22 12:21 (saite)
Labprāt, bet Maksim 12.7. ir pēdējā skolas diena - ja arī iespētu tik fiksi teleportēties no de uz lv, tad nebūtu forši no skolas sola uzreiz nokļūt nometnē. Līna vēl drusku par mazu. tāpēc izplatu info tālāk varbūt kādam citam aktuāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]meiteens
2013-03-22 21:30 (saite)
oho, Vācījā tātad skolēniem īsas brīvdienas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2013-03-22 21:44 (saite)
jā, tikai 6 nedēļas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?